صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۱ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰

پروتئین جدید از گسترش سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند

دانشمندان پروتئین جدیدی کشف کردند که نقشی کلیدی در کاهش گسترش سرطان دارد.
کد خبر : 640419

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، امروزه کلمه سرطان برای مردم وحشتناک شده است و به محض شنیدن آن دچار ترس و نگرانی می‌شوند. همچنین امید خود را برای ادامه زندگی از دست می‌دهند و فکر می‌کنند که دیگر زندگی به پایان خود رسیده است، اما این طور نیست. امروزه با پیشرفت‌های بسیار در زمینه پزشکی و علمی راه‌حل‌های بسیاری برای مقابله با این بیماری کشف شده است؛ بنابراین افراد با داشتن روحیه خود به علم پزشکی باید کمک کنند.


سرطان نوعی بیماری است که از تکثیر غیرطبیعی سلول‌های بدن آغاز می‌شود و در این بیماری سلول‌های بدن بدون متوقف شدن شروع به تقسیم می‌کنند. به‌تازگی، دانشمندان پروتئین جدیدی کشف کرده‌اند که سلول‌های سرطانی توسط آن به بافت‌های اطراف سلول می‌چسبد و در کنترل گسترش سلول‌های سرطانی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.


سلول‌های سرطانی برای مدت طولانی می‌توانند از طریق خون یا عروق لنفاوی به سایر قسمت‌های بدن انتقال پیدا کنند و تومورهای جدید تشکیل شود. نویسندگان در این مطالعه پروتئینی به‌نام «MFSD1»، کشف کردند که آن‌ها برای کسب اطلاعات بیش‌تر در حال بررسی و آزمایش هستند.


تیم مطالعه جدید متشکل از دانشمندان مؤسسه علم و فناوری اتریش و دانشگاه زوریخ است. این پروتئین با آزمایش روی مگس‌های میوه کشف شده است. در این مدل رایج برای تحقیقات زیست‌پزشکی نشان داده شده است که این پروتئین نقشی اساسی در سرعت انتقال سلول‌ها دارد. آخرین مطالعه روی موش‌ها انجام شد و دانشمندان سلول‌های سرطانی را که فاقد این پروتئین بودند، بررسی کردند.


مطالعات در موش‌ها نشان داد که سرعت گسترش سلول‌های سرطانی بسیار سریع‌تر از سلول‌های دارای پروتئین است؛ بنابراین پروتئین تازه کشف‌شده نقش پیشگیرانه‌ای در انتقال سلول‌های سرطانی دارد. این اثر در موش‌های زنده و مبتلا به سرطان سینه، روده بزرگ مشاهده شد.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر