«پرس تیوی» یاریگر تیم مذاکرات هستهای ایران/ آینده برجامی ایران محکوم به شکست خواهد بود
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، با پیشرفت تکنولوژی و توسعه فضای مجازی شیوهای جدید از دیپلماسی بهنام دیپلماسی رسانهای ظهور پیدا کرد. بدون ابزار رسانهای و ارتباطی مؤثر هیچ کشوری نمیتواند در عرصه بینالمللی، اهداف و سیاستهای مهم ملی خود را دنبال کند. در این زمینه، رسانه ملی دارای مسئولیتی ویژه و جایگاهی خاص است.
نقش و تاثیرگذاری شبکههای برونمرزی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در رقابت تنگاتنگ رسانهای که در عرصه بینالملل حاکم است، بر هیچکسی پوشیده نیست. همه گروههای سیاسی درباره آن اتفاق نظر دارند. شبکههای برونمرزی کشورمان همچون «هیسپانتیوی»، «پرس تیوی»، «العالم»، «الکوثر»، «سحر» و... در مقام ابزار رسانهای بیان گفتمان و دیپلماسی نظام در سالهایی که از حضور و فعالیتشان میگذرد با تمام توان کوشیدهاند تا علاوه بر بازتاب سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی، با بازنمایی بخشی از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و معرفی سبک زندگی برآمده از آن، آبی باشند بر آتش کینه دشمن که سعی در القای ایرانهراسی و اسلامهراسی و قلب واقعیات به افکار عمومی دنیا دارد. رسانه ملی از ابتدای بروز اعتراضات با تهیه گزارشها و تحلیلهای متنوع خبری سعی کرد تا حد امکان با تحولات منطقه همراه شود. که در این میان، نقش شبکههای برونمرزی رسانه ملی (اعم از تلویزیون و رادیو) از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در شرایط کنونی که کشورهای دیگر در تلاش برای بیداری و حاکمیت اسلام هستند، رسانه ملی باید تلاش مضاعف و گستردهتری را برای انتشار پیام جانبخش انقلاب اسلامی داشته باشد. شبکههای برون مرزی جمهوری اسلامی ایران، رسالت ابلاغ پیام بیدار کننده انقلاب اسلامی را برای جهان تشنه عدالت و معنویت امروز برعهده دارند. در این راستا با حمیدرضا غلامزاده، کارشناس مسائل بینالملل به گفتوگو پرداختهایم که در ادامه از نظر میگذرانید.
دولت سیزدهم نگاه به شرق را فعالانه دنبال میکند
غلامزاده مهمترین تغییر در سطح سیاست خارجی دولت سیزدهم در مقایسه با دولت قبلی را عدم تمرکز روی ارتباطات با غرب دانست و گفت: رویکرد و اولویت دولت دوازدهم، مذاکره با غرب بود. بعد از امضای برجام نیز، همکاریها بهسمت غرب رفت و تلاشی برای ارتباط با شرق صورت نگرفت. دولت سیزدهم اما نگاه به شرق را فعالانه و بهصورت عملیاتی دنبال میکند. مواردی همچون پیوستن ایران به پیمان شانگهای، قرارداد سواپ گازی و حتی سفر آینده آقای رئیسی به روسیه، نشان میدهد این دولت بهدنبال فعال کردن ظرفیتهای منطقه، شرق و گسترش ارتباطات با کشورهای جهان است.
وی بر لزوم حرکت بهسمت عملیاتی کردن ارتباطات با کشورهای مختلف تاکید کرد و افزود: تمرکز بیش از حد روی مذاکرات، محدود کردن و غیرعملیاتی کردن سیاست خارجی را به دنبال دارد. در واقع، تیم دیپلماسی جدید باید سبد دیپلماسی را متنوع کند؛ به سمت عملیاتی کردن ارتباطات با بخشها و کشورهای مختلف حرکت کند. این فرصتها کمک میکند حتی در صورت به نتیجه نرسیدن تحریمها، بتوانیم دستاندازهای تحریمی را با تدابیری رفع کنیم.
آینده برجامی ایران محکوم به شکست خواهد بود
این کارشناس مسائل بینالملل درباره پیشبینی خود از آینده برجام، اظهار کرد: شرایط به گونهای است که تقریبا جایگشتها و حالتها محدود شده است. شاید پیشتر این امکان وجود داشت که گزینهها را تغییر داد. اما اکنون فاکتورهای دخیل در ماجرا زیاد نیستند؛ یا آمریکاییها و اروپاییها شرایط ایران را میپذیرند و به توافق میرسیم؛ یا در غیر اینصورت به تفاهم نخواهیم رسید. توافق هم بسیار شکننده و موقتی خواهد بود و حتی ارزش فعال کردن را هم نخواهد داشت. اگر ایران روی مواضع اصولی خود پافشاری کند میتواند پیروز این میدان شود، اما اگر کوتاه بیاید، مذاکرات و آینده برجامی ایران محکوم به شکست خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- «هیسپانتیوی» پیام حق را به مردم آمریکای لاتین میرساند/ ۶۵۰ میلیون مخاطب بالقوه را دست کم نگیریم
- شبکههای برونمرزی خط مقدم حفاظت از دیپلماسی/ پشتپرده حمله به «پرس تیوی» چه بود؟
- ایجاد محدودیت ماهوارهای برای «پرس تیوی» به خاطر ترس از شنیدهشدن صدای جمهوری اسلامی ایران است
- شبکههای برونمرزی رهبران فکری دیپلماسی عمومی هستند/ «پرس تیوی» میتواند زبان گویای انقلاب در میان کشورهای جهان باشد
«پرس تیوی»؛ یاریگر تیم مذاکرات هستهای ایران
این کارشناس مسائل آمریکا در خصوص اهمیت و جایگاه رسانهها در عرصه بینالملل، بیان کرد: دیپلماسی رسانهای یکی از مهمترین شقوق دیپلماسی عمومی به حساب میآید. اهمیت آن به حدی است که در ادبیات آکادمیات دیپلماسی عمومی و روابط بینالملل، موردی تحت عنوان «سی ان ان افکت» یا «سی ان ان ایمپکت» هست که نشان از تاثیرگذاری بالای رسانهها دارد.
غلامزاده در ادامه ضمن تاکید بر نقش رسانه و بهطور خاص «پرس تیوی» بهعنوان یاریگر تیم مذاکرات هستهای ایران، خاطرنشان کرد: در جریان مذاکرات بهخصوص دورههای پیشین، بارها مشاهده شد که خبرگزاری رویترز اخباری را به نقل منابع آگاه منتشر میکرد تا به این گفتوگو جهت دهد و ایران را تحت فشار قرار دهد. در این بین، شبکه «پرس تیوی» نیز در مذاکرات اخیر نقشآفرینی بسیار بهتر و موثرتری داشت. در این دوره، شاهد بودیم که هماهنگی میان «پرس تیوی» و تیم مذاکره کننده بیشتر شد. با این اوصاف میتوان نمره خوبی برای عملکرد این شبکه در نظر گرفت.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/