صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۶ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
در سفری دوروزه انجام شد؛

بازدید ضرغامی از ظرفیت‌های فناورانه استان یزد

قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در سفری دوروزه به استان یزد از ظرفیت‌های فناورانه دانشگاهی و صنعتی این استان بازدید کرد.
کد خبر : 638244

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، وحید ضرغامی، قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در سفری دوروزه به استان یزد از ظرفیت‌های دانشگاهی، فناورانه و صنعتی این استان بازدید کرد.



وی در این سفر ابتدا به مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد رفت و به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.




بیشتر بخوانید:


بازدید نماینده مجلس شورای اسلامی از دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان





زیارت قبور شهدای گمنام واحد یزد


بازدید از مرکز روباتیک واحد یزد


ضرغامی در ادامه سفر خود از مرکز روباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد بازدید کرد. این مرکز در این واحد دانشگاهی مستقر است و به خاطر دارا بودن سوابق مناسب در حوزه روباتیک و اتوماسیون و کسب رتبه در مسابقات ملی، مجوز سرای نوآوری روباتیک و اتوماسیون دریافت کرد.


در این مرکز از سیستم هوشمند آبیاری سخن به میان آمد که به گفته مسئولان موفق شده پروژه‌های خوبی در سطح استانی و ملی در اختیار بگیرد. معرفی تعدادی از روبات‌های موجود در مجموعه و زیرمجموعه‌ها و شرکت‌های همکار در این بازدید صورت پذیرفت. بازدید از مرکز آزمون الکترونیکی و ساختمان شهید چمران نیز در دستور کار قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری قرار گرفت.



بازدید از مرکز روباتیک


حضور در جلسه هیات رئیسه و سومین نشست ستاد راهبردی استانی رویداد ملی گام دوم


جلسه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با حضور ضرغامی، دهقانی اشکذری، معاونان، رؤسا و نمایندگان واحدهای استان با هدف تبیین اهداف و اقدامات صورت گرفته درباره رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


دهقانی اشکذری با استقبال از برگزاری رویداد، فلسفه و ضرورت فعالیت فناورانه در دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد. در ادامه شرح اقدامات بخش‌های مختلف واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در زمینه برگزاری رویداد ملی گام دوم و پیش چالش‌ها و پیش رویدادهای مختلف ارائه شد.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در هفته اول و دوم اسفندماه قصد دارد تا پیش رویدادی را برگزار کند و به گفته مسئولان تاکنون ۱۰۰ شرکت و هسته فناور برای حضور در رویداد ملی گام دوم معرفی شده‌اند. در این جلسه ضرغامی از رونمایی از سامانه رویداد ملی گام دوم در هفته دوم بهمن ماه خبر داد. حمایت پژوهشی و فرهنگی از اعضای هیئت علمی شرکت کننده در رویداد گام دوم از سوی هیئت رئیسه تصویب شد.


بازدید از کارخانه سرنگ‌سازی برنا طب ایستاتیس


سرنگ سازی طب ایساتیس از جمله کارخانه‌های برتر در حوزه سرنگ سازی در کشور است که توانسته در سه سالی که از راه‌اندازی آن گذشته، بخش مهمی از بازار را به خود اختصاص دهد. این کارخانه انواع سرنگ‌های مورد نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را تأمین می‌کند و با بیمارستان‌های مهمی از جمله میلاد قرارداد دارد. علی صادقیان، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل کارخانه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یزد است.


ضرغامی با بازدید از همه بخش‌های کارخانه توسط نیازسنجی دقیقی از نحوه تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و کارخانه سرنگ سازی صورت داد. ساخت بخشی از مواد اولیه و ملزومات مانند نیدل سرنگ انسولین که از خارج وارد می‌شود، از جمله نیازهای این کارخانه است و توافق شد تا در جلساتی نحوه تعامل طرفین و آغاز پروژه تحقیقاتی به کمک دانشگاه آزاد اسلامی تبیین شود. مسئولان کارخانه اعلام آمادگی کردند که از طرح‌های مختلف در این راستا حمایت کنند.



بازدید از کارخانه سرنگ سازی برنا طب ایستاتیس


بازدید از کارخانه شادنوش


کارخانه شادنوش در تهیه مواد لبنی و پنیرهای مختلف از جمله پنیر پیتزا فعالیت دارد. این کارخانه در ابتکاری توانسته آب پنیر را به پودر تبدیل کند. این پودر در صنایع مختلف از جمله تولید شیرخشک، پفک و ... مورد استفاده قرار گیرد و ارزش افزوده مناسبی در خط تولید کارخانه ایجاد کند. مسئولان این کارخانه نیز برای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی و بخش‌های مختلف تحقیقاتی این دانشگاه اعلام آمادگی کردند.


بازدید از واحد تفت


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در استان یزد است. در این بخش، از دو مرکز تحقیقات سازه و زلزله و رصدخانه بازدید به عمل آمد. زمین این واحد دانشگاهی در یکی از بهترین نقاط شهر واقع شده و زمینه بسیار مناسبی برای گردشگری در اختیار دارد.



مرکز تحقیقات سازه و زلزله از جمله بخش‌های مهم این واحد دانشگاهی است که با در اختیار داشتن تجهیزات، می‌تواند آزمایش‌های مقاومت بتن و سازه را در تناژهای مختلف انجام دهد. بخشی از تجهیزات تکمیل شده؛ اما نیاز به تجهیز امکانات دیگر را دارد تا این آزمایشگاه به‌طور کامل مورد بهره‌برداری قرار گیرد. این تجهیزات باید از خارج از کشور وارد شود که با تکمیل آن امکان آزمایش‌های پیشرفته تر نیز وجود خواهد داشت.


رصدخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت از جمله بخش‌های جذابی است که امکان بازدید توسط عموم نیز وجود دارد؛ اما به خاطر محدودیت‌های کرونایی، اکنون بازدیدی صورت نمی‌گیرد. مسئولان این واحد دانشگاهی از راه‌اندازی مجدد رصدخانه تا پایان سال ۱۴۰۰ خبر دادند.



رصدخانه نیازمند بازسازی در قسمت گنبد و بهبود کیفیت گنبد است. در نشست ضرغامی با رئیس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت، پیشنهاد بهره‌برداری از رصدخانه توسط بخش خصوصی و یا تأسیس شرکت توسط اعضای هیئت علمی واحد و سپردن کار اداره و بهره‌برداری از آن توسط این شرکت ارائه شد.


بازدید از کارخانه یزدباف


در دومین روز سفر از بخش‌های مختلف از جمله ریسندگی، روفوگری، اتو و شست‌وشو و تولید پارچه کارخانه یزدباف بازدید به عمل آمد. این کارخانه از کارخانه‌های قدیمی و زیرساختی یزد است که در حوزه نساجی و تولید پارچه و پوشاک فعال است.



مدیر اداری کارخانه یزدباف از نیاز این کارخانه به تکنسین متخصص سخن گفت و خواهان همکاری دانشگاه آزاد اسلامی برای آموزش نیروها در بخش نساجی، طراحی و تعمیر و ساخت ماشین آلات بود.


بازدید از کارخانه الکتروکویر


در ادامه بازدیدها از کارخانه الکتروکویر، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین کارخانه‌های ساخت تجهیزات برقی و الکترونیکی در کشور و منطقه بازدید شد. این کارخانه تحت لیسانس زیمنس قرار دارد و توانسته پروژه‌های بزرگی در کشور و برخی از کشورهای منطقه را در دست گیرد. اکنون ده‌ها پروژه ساخت تابلوهای برق و تجهیزات الکتریکی در بخش‌هایی مانند مترو، سد، پتروشیمی و ... در دست اجرا دارد. الکتروکویر علاوه بر فعالیت در حوزه الکتریکی، توانسته چند کارخانه در بخش‌های مختلف را نیز فعال کند.



بخش تحقیق و توسعه الکتروکویر در زمینه پروژه‌های جدید و به‌کارگیری فناوری جدید فعال است. در این حوزه ساخت تجهیزاتی که واردات آن با تحریم‌ها گره خورده نیز در دستور کار است. از جمله همکاری‌هایی که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با الکترویزد پیش ببرد در بخش تحقیق و توسعه است. با توجه به واردات برخی از ملزومات، پیشنهاد ورود شرکت‌های دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی برای بررسی این تجهیزات و ساخت آنها در جلسات داده شد.


بازدید از کارخانه آجرسازی یزد سفالین


در ادامه بازدیدها، ضرغامی وارد کارخانه آجرسازی یزد سفالین شد. استان یزد یکی از استان‌های فعال در حوزه تولید ملزومات ساختمانی از جمله آجر بوده و یزد سفالین متعلق به هلدینگ امید وابسته به بانک سپه است. تولید روزانه ۱۰۰ تن آجر نسوز و بارگیری آن پس از عبور از مرحله کوره از فعالیت های اصلی کارخانه است. لازم به ذکر است با توجه به نیاز بازار، همه تولیدات به سرعت بارگیری می‌شود و هیچ انباری برای دپو محصول وجود ندارد.



مدیرعامل کارخانه از نیاز این کارخانه به ساخت روباتی در انتهای خط تولید برای بارگیری سخن گفت. همه مراحل تولید در این کارخانه اتوماتیک بوده و فقط بخش بارگیری به صورت دستی صورت می‌گیرد.


بازدید از کارخانه کیان لعاب


از دیگر بخش‌های سفر به استان یزد، بازدید از کارخانه کیان لعاب است. این کارخانه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لعاب و جوهر چاپ دیجیتال کاشی و سرامیک در ایران است. این کارخانه ظرفیت تولید روزانه شامل ۵۰ تن فریت ، ۱۹۵ تن کامپوند، لعاب، اینگوب، و تولید روزانه یک و نیم تن جوهرهای سرامیکی چاپ دیجیتال را داراست.



عبادی مدیرعامل این کارخانه از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد است و از ظرفیت بالای منطقه برای ورود فعال دانشگاه آزاد اسلامی برای کارهای تحقیقاتی، فناورانه و آزمایشگاهی و کارگاهی گفت.


بازدید از کارخانه ناز سرام


کارخانه ناز سرام در شهر میبد و در بخش تولید کاشی و سرامیک فعال است. میبد یکی از مهم‌ترین مراکز ایران در بخش تولید سرامیک و کاشی است و زنجیره تکمیلی آن نیز در کارخانه‌های متعددی در همین منطقه واقع است.



خاک مناسب برای ساخت سرامیک از نقاط مختلف کشور وارد می شود و در تولید محصول به کار می‌رود. این کارخانه در سال ۱۳۸۵ تأسیس شد و در ابعاد مختلف سرامیک تولید می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ



انتهای پیام/

ارسال نظر