رفع کمبودهای حوزه داده با کمک دانشبنیانها
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از جدیدترین محصولات فناورانه و دانشبنیان که با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری رونمایی شد، مرکز داده قابلحمل توسعهپذیر به شکل کانتینر است. فناوری پیشرفتهای که تنها در اختیار معدودی از کشورهای دنیا قرار دارد. این شرکت برای توسعه فعالیتهای خود و رشد دوبرابری توانمندیها، زمینه را برای افزایش دوبرابری ظرفیت نیروی انسانی ایجاد کرده است. در این توسعه، مرکز نوآوری مرکز نوآوری فناوریهای دادهمحور مهام برای استقرار هستههای خلاق و فناور در فضایی به مساحت ۲ هزار و ۲۰۰ متر مربع ایجاد شده که پذیرای ظرفیتی بالغ بر ۲۲۰ نفر است.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در آیین افتتاح مرکز نوآوری فناوریهای دادهمحور و رونمایی از محصول ایرانساخت مرکز داده قابلحمل توسعهپذیر در یک شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات، از توانمندی شرکتهای دانشبنیان در توسعه فناوریهای دادهمحور گفت و ادامه داد: با این زیرساخت جدید، شاهد نوآوریهای جدیدی در توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهیم بود، بهطوریکه زمینه برای کسبوکارهای دانشبنیان و خلاق تازهنفس در این حوزه فناوری فراهم خواهد شد.
رفع نیاز کشور و ورود به بازارهای صادراتی
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، از رشد قابل توجه شرکتهای دانشبنیان و خلاق فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت و افزود: شرکتهای ما در حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات اکنون به سطحی از رشد و بلوغ دست یافتهاند که علاوه بر تامین نیاز کشور، ظرفیتهای صادراتی پیدا کردهاند.
ستاری با تأکید بر نقش این شرکتها در فروش شرکتهای دانشبنیان و سهم آنها از توسعه کشور گفت: این شرکتها را نباید ساده گرفت چراکه نقش قابلتوجهی در توسعه کشور، رونق سایر کسب و کارها و خلق ارزش افزوده و اشتغال ایفا میکنند. برای پیمودن مسیر موفقیت این کسبوکارها بستری فراهم شده است تا امروز شاهد چنین پیشرفتهایی باشیم، همچنان که زمینه و ظرفیت خوبی برای پیشرفت در آینده نیز وجود دارد.
رئیس ستاد توسعه ستاد توسعه فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی با اشاره به اینکه نیروی انسانی فوقالعاده و خروجی دانشگاهها، پیمودن این مسیر را هموارتر میکند، افزود: این امکانات سبب میشود تا توسعه شرکت و توسعه نوآوری و محصولات جدیدی که قابلیت ایجاد و سرمایهگذاری داشته باشد، در مسیر بهتری قرار بگیرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر اینکه تمرکز شرکتهای دانشبنیان در حوزههای سخت افزاری که کشور در آن عقبماندگیهایی دارد، از نیازهای مهم امروز است، گفت: یکی دیگر از حوزههایی که نیاز به کار جدی داریم، حوزه میکروالکترونیک است که پیچیدگیهای زیادی دارد. توسعه این حوزه به یک اراده جمعی از سوی مدیریت بالادست و شرکتهای فعال این حوزه نیاز دارد.
ستاری با بیان اینکه از توسعه شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به ویژه سختافزارهای دادهمحور حمایت میکنیم ابراز امیدواری کرد که در قالب اتفاقاتی که با راهاندازی بتوانند حمایت های جدی از این شرکت بزرگ داشته باشند.
آغاز راه کشور در حوزه فناوریهای دادهمحور
سید ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران با اشاره به اهمیت ورود شرکتهای دانشبنیان به حوزه داده گفت: این حوزه فناورانه که امروز شرکتی دانشبنیان به توسعه آن ورود کرده است در زنجیره فناوریهای فضای مجازی، در مرحله نهایی قرار دارد؛ هر آنچه فناوری است، مربوط به داده می شود. از فرآوری دادههای متراکم و انباشتشده در پایان کار، برای بنگاهها، کشور و ملت، تولید ثروت می کند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ایران با اشاره به اینکه در آغاز راه قرار گرفتهایم و برای استمرار حرکت در این مسیر، به لوازمی نیاز داریم، افزود: نیروی انسانی متخصص و کارآمد یکی از همین لازمهها به شمار میرود؛ دومین لازمه، داشتن شرکتهای دانشبنیان است و در نهایت، شکل گرفتن شرکتهای بسیار بزرگ که بتوانند بهرهوری لازم را از این فرآوردههای دادهای برای کشور فراهم کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ضمن قدردانی از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در شکلگیری شرکتهایی که مقدمه ورود به این حوزه فناورانه و مبتنی بر دانش روز هستند، گفت: باید همانطور که به استانداردهای سخت افزاری توجه میشود، در حوزه داده که با چشم دیده نمیشود نیز همین میزان دقت و حساسیت به خرج داده شود. در ابتدای راه هستیم و باید مراکز داده بزرگ در کشور شکل بگیرند.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/