صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۰
صوفی در گفت و گو مشروح با آنا:

حمایت تلویحی خاتمی از احزاب موافق حضور بی قید و شرط در انتخابات/موضعی از رئیس دولت اصلاحات ندیدم

وزیر تعاون دولت اصلاحات گفت: آقای خاتمی مدتی بعد نظر اولیه خود را نقض کرد و در دیداری که با لیست شورای شهر داشت اعضای لیست از او در خواست حمایت، مشارکت و دعوت از مردم در انتخابات کردند که تلویحا مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری و حمایت از نامزد مورد نظر برخی از احزاب یعنی آقای همتی محسوب می شد.
کد خبر : 637946

علی صوفی وزیر تعاون دولت اصلاحات در گفت و گو با خبرنگار سیاست خبرگزاری آنا با اشاره به اختلافات احزاب کارگزاران و اتحاد ملت در موضوع حضور اصلاح طلبان در انتخابات تصریح کرد: در حال حاضر بحث انتخابات در بین اصلاح طلبان و جبهه اصلاحات مطرح نیست، بالاخره اصلاح طلبان متشکل از احزاب اصلاح طلب و اشخاص حقیقی اصلاح طلب هستند.


دستور کاری مبنی بر حضور در انتخابات در جبهه اصلاحات نیست


دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات ادامه داد: احزاب اصلاح طلب و برخی چهره های اصلاح طلب در جبهه اصلاحات جمع شدند و به عنوان یک جبهه معمولا در فعالیت های انتخاباتی نقش آفرینی می کنند، این نهاد انتخاباتی اکنون جبهه اصلاحات نام دارد، اما در گذشته نامش شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بود در این جبهه تا کنون دستور کاری مبنی بر موضوع حضور در انتخابات وجود نداشته است.


صوفی با بیان اینکه جبهه اصلاحات به صورت یک هفته در میان جلسه دارد و دستور کار خود را اعلام می کند، گفت: موضوع انتخابات تا کنون در دستور کار جبهه اصلاحات نبوده است، اما گفتنی است که بعد از انتخابات سال ۱۴۰۰ چالشی که اصلاح طلبان با آن مواجه شدند وجود دو دیدگاه مخالف برای حضور در انتخابات بود، عده ای اعتقاد داشتند که باید تحت هر شرایطی در انتخابات پر رنگ حضور پیدا  کرد در واقع مقصودشان حضور بدون قید و شرط در انتخابات بود که البته اصلاح طلبان این رویکرد را در انتخابات های گذشته هم داشتند.


او افزود: از سال ۹۲ در انتخابات های مختلف رویکرد اصلاح طلبان مشارکت بدون قید و شرط بود به این معنی که چه نامزد اصلاح طلب داشته باشیم و چه نامزد اصلاح طلب نداشته باشیم در انتخابات حضور پیدا کنیم.


رویکرد اصلاح طلبان در انتخابات های گذشته سلبی بود


فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه رویکرد اصلاح طلبان در انتخابات سال های ۹۲، ‌۹۶ و ۹۸ (که شامل ریاست جمهوری، ‌ مجلس و شورای شهر می شود) مشارکت بدون قید و شرط در انتخابات بوده است. تاکید کرد: در انتخابات های ۹۲ تا ۹۸ نگاه اصلاح طلبان سلبی بود به این معنی که با حضور در انتخابات اجازه ندهیم که جریان تند رو و جریان که از سال ۸۴ تا ۹۲ در دولت و مجلس روی کار آمده بودند و باعث بحران های زیادی برای کشور شدند مجددا بر کرسی های مجلس و دولت بنشینند.


دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات با اشاره به اینکه جریان تند رو کشور را در معرض حمله نظامی قرار داده بود و شش قطعنامه علیه ما در سازمان ملل تصویب شد تصریح کرد: شرایط کشور احساس خطری را در بین هممه اصلاح طلبان به وجود آورد تا جریان تند رو بر سر کار نباشد و هرکس دیگری حتی اگر اصلاح طلب هم نیست مناصب اجرایی و تقنینی را بدست بیاورد.


روحانی تیر خلاص را به سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان وارد کرد


وزیر تعاون دولت اصلاحات با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان با توجه به رویکرد حضور بی قید و شرط در انتخابات ها روی به آقای روحانی و لیست امید آوردند، ‌ گفت: دلیل حمایت از آقای روحانی این بود که آن جریان حاکم بر کشور که جریان خطر ناکی به حساب می آمد روی کار نباشند، بنابراین رویکرد حضور بی قید و شرط در انتخاب سابقا وجود داشته است، آسیب هایی که این رویکرد بر سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان وارد کرد و باعث یأس و سرخوردگی مردم به دلیل ناکارآمدی منتخبین اعم از مجلس به عنوان فراکسیون امید و دولت آقای روحانی خصوصا در دوره دوم شد، تیر خلاص را به سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان وارد کرد.


اصلاح طلبان حضور بی قید و شرط را کنار گذاشتند


صوفی ادامه داد: به طور طبیعی هم مردم از این رویکرد سلبی و حضور بدون قید و شرط رویگردان شدند هم اصلاح طلبان با از دست دادن سرمایه اجتماعی خود از رویکرد مذکور در انتخابات ۹۸ عبور کردند و با تاکید بر هویت اصلاح طلبی نگاه سلبی و مشارکت بدون قیدو شرط را کنار گذاشتند و مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات مشروط شد یعنی مشروط به داشتن نامزد اصلاح طلب و مورد تایید شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان.


 این عضو جبهه اصلاحات تاکید کرد: راهبرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در انتخابات سال ۹۸ بر مبنا هویت اصلاح طلبی بود و وقتی که نامزد های اصلاح طلب رد صلاحیت شدند شورای عالی سیاستگذاری بیانه ای صادر کرد و اعلام داشت ما لیست انتخاباتی نداریم.


کسانی که اعتقاد به حضور بی قید و شرط در انتخابات داشتند شکست خوردند


وزیر تعاون دولت اصلاحات با بیان اینکه در انتخابات سال ۹۸ شورای عالی سیاستگذاری بعد از صدور بیانیه اعضا را مخیر به حضور در انتخابات کرد، گفت: بعد از اینکه احزاب مخیر به حضور در انتخابات شدند برخی از احزاب سعی کردند با نام و عنوان اصلاح طلبی پا به عرصه انتخابات بگذارند در حالی که در مصوبه شورای عالی سیاستگذاری حضور احزاب بدون عنوان اصلاح طلبی قید شده بود، اما در نهایت این احزاب شکست خوردند.


صوفی ادامه داد: در انتخابات ۱۴۰۰ هم همین قید هویتی و هویت اصلاح طلبی در مصوبه جبهه اصلاحات به عنوان نهاد اجماع ساز آمده بود که بر مبنای این مصوبه اصلاح طلبان در انتخاباتی آزاد، رقابتی، قانونی و عادلانه با نامزد واحد اصلاح طلب و مورد تایید نهاد اجماع ساز در انتخابات شرکت خواهند کرد، ‌بعد از رد صلاحیت های شورای نگهبان جبهه اصلاحات بیانیه ای داد مبنی بر اینکه ما نامزد نداریم ولی مطرح نکرد که در انتخابات شرکت نمی کنیم.


جبهه اصلاحات به حمایت از همتی و مهر علیزاده رأی نداد


فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه جبهه اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰ باید می گفت در انتخابات شرکت نمی کنیم، اظهار کرد: حذف قید اصلاح طلبی برای حضور در انتخابات باعث ایجاد چالش بین اصلاح طلبان برای چگونگی حضور در انتخابات شد، برخی اعتقاد داشتند رویکرد ما باید اصلاح طلبانه باشد و چون نامزد اصلاح طلب نداریم دیگر کسی را معرفی نمی کنیم، اما دو نفر به نام اصلاح طلب با وجود اینکه در لیست نبودند مورد تایید صلاحیت شورای نگهبان قرار گرفتند که بر این اساس رأی گیری در جبهه اصلاحات برای حمایت از این دو نامزد صورت گرفت که نتیجه آن عدم معرفی نامزد انتخاباتی بود.


او ادامه داد: روز بعد از رأی گیری در جبهه اصلاحات کسانی که به دنبال حضور بدون قید و شرط در انتخابات یعنی همان رویکرد سال ۹۶ بودند دوباره امدند به صورت دیگر جبهه اصلاحات را وادار به تشکیل جلسه کردند و به نام آقای همتی رأی گیری صورت گرفت که آقای همتی رأی نیاورد اما متعاقبا ارکان جبهه اصلاحات یعنی هیأت رئیسه برای مشارکت در انتخابات به نفع آقای همتی فعال شدند، زیرا مصوبه ای مبنی بر ورود احزاب به نفع نامزد های خود وجود داشت که از آن استفاده شد.


به دلیل درخواست خاتمی در انتخابات شرکت کردیم، اما مغایر با رویکرد سال 98 بود


دبیر کل حزب پیشروی اصلاحات اظهار داشت: به عنوان حزب پیشروی اصلاحات در آخرین لحظات پس از اینکه رئیس دولت اصلاحات همه را به مشارکت در انتخابات دعوت کرده برای حضور در انتخابت اعلام آمادگی کردیم، حتی برای لیست شورای شهر و آقای همتی رأی دادیم که این مسأله مغایر با رویکرد سال ۹۸ بود.


به عنوان جبهه اصلاحات از خاتمی نظری ندیدم


وزیر تعاون دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که خاتمی چه نظری درمورد اختلافات به وجود آمده در بین اصلاح طلبان دارد؟ اظهار کرد: به عنوان عضو جبهه اصلاحات از ایشان نظری ندیدم جزء اینکه آقای خاتمی به عنوان عضو جامعه روحانیون مبارز بیانیه ای صادر کرده بود که موضع بسیار تند تری نسبت به اطلاعیه اولیه جبهه اصلاحات مبنی بر عدم معرفی نامزد برای حضور در انتخابات داشت.


خاتمی تلویحا از همتی و احزاب موافق حضور بی قید و شرط در انتخابات حمایت کرد


او با اشاره به اینکه در شرایط نبود نامزد اصلاح طلب انتخابات معنا و مفهوم خود را از دست می دهد و مشارکت معنایی ندارد، تصریح کرد: تلویحا به خاطر دارم آقای خاتمی مدتی بعد نظر اولیه خود را نقض کرد و در دیداری که با لیست شورای شهر داشت اعضای لیست از او در خواست حمایت، مشارکت و دعوت از مردم در انتخابات کردند که تلویحا مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری و حمایت از نامزد مورد نظر برخی از احزاب یعنی آقای همتی محسوب می شد، بعد از آن دیگر موضع خاصی از آقای خاتمی ندیدیم، ‌البته رئیس دولت اصلاحات معمولا مواضع خودش را از طریق دفترش اعلام می کند.


انتهای پیام/۴۰۱۳


انتهای پیام/

ارسال نظر