از برگزاری ۶۰ وبینار آموزشی تخصصی تا مسابقه ملی«یادگار شیمی»
گروه استانهای خبرگزاری آنا، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاستهای جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامهریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانشآموزان مستعد بهعنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راهاندازی شد و در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعالسازی فعالیتهای خودجوش دانشآموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیتپذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانشآموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیتمحوری جایگزین تسهیلاتمحوری شده است.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیتهای پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند. پژوهش در این دانشگاه از توجه خاص برخوردار بوده و از اینرو، دو بستر برای ترویج و توسعه پژوهش وجود دارد؛ یکی، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی که رسالت پژوهش برای دانشجویان و دانشپژوهان دانشگاه را به عهده دارد و دیگری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه که رسالت تربیت و پرورش نخبگان و پژوهندگان خاص را به عهده گرفته است.
بیشتر بخوانید:
بهرهبرداری از استعدادهای درخشان در توانمندی سیستم آموزش
۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمنهای علمی
اختراع دوقلوها راندمان سیستم را ۲ درصد بهبود بخشید
ورود پژوهشگران جوان به ۶ پردیس در نقاط محروم
در همین راستا و برای کسب اطلاع از فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری گفتوگویی داشتیم با معصومه پیریایی رئیس این باشگاه که در ادامه خواهیم خواند.
پیریایی در گفتوگو با خبرنگار آنا با تشریح فعالیتهای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) اظهار کرد: در طرح یادواره سردار دلها ۹ کارگاه چهار تا هشت ساعته در ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان مصوب و تاکنون سه کارگاه و دوره آموزشی برگزار شده است. در این راستا باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این واحد دانشگاهی سال ۸۷ راهاندازی و درباره شرایط عضویت و نحوه عضو شدن در باشگاه، مزایای عضویت، تسهیلات ویژه، اعلام شرایط عضویت در انجمنهای علمی، مزایا و منافع حاصل از عضویت در این انجمنها و نحوه فعالیت در آنها تنظیم و اطلاعرسانی شد.
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد یادگار امام خمینی(ره) دارای ۱۲ انجمن علمی فعال در گروه علوم انسانی، فنیمهندسی و علوم پایه است
وی افزود: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری اکنون ۱۷۱ عضو عادی، سه عضو استعداد درخشان دارد که ۲۵ طرح پژوهشی خاتمه یافته، ۱۱ طرح پژوهشی در حال اجرا و ۹ طرح پژوهشی داشته و این باشگاه بهعنوان واحد پایلوت (آموزشی) آموزشی برای مذاکرات با شرکت هلدینگ ریلی مپناجهت حمایت از طرحها و پایاننامهها انتخاب شده است.
مهمترین فعالیتهای حال حاضر باشگاه سیاستگذاریهای پیش رو
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) گفت: فعالیتهای فعلی این باشگاه در دو گروه تقسیمبندی میشود که گروه الف شامل تشویق و ترغیب انجمنهای علمی دانشجویی در فعالیتهای مربوط(وبینار، بازدید، کلاسهای آموزشی، ایجاد نشریات و ...) با محور خود دانشجویان عضو انجمن، اعتمادسازی در مدیریت، برگزاری نشستها و برنامهها با نظارت غیرمستقیم و مستمر باشگاه بر دانشجویان و ایجاد بستر لازم بهمنظور رقابت بین انجمنهای علمی است.
پیریایی اضافه کرد: گروه ب فعالیتهای این باشگاه شامل انجام فراخوان بهمنظور ابزار دیده شدن شرکتهای نوپا، خدماتی، تولیدی و IT با هدف جذب اسپانسر(پشتیبان و حمایتگر) و دعوت از مدیران این شرکتها و کسب تجربیات آنان بهمنظور امکان انتقال تجربه طراحی و تدوین رقابتهای سازنده بین شرکتهای دانشبنیان و پرداخت وجه ورودی در راستای درآمدزایی، کسب مجوز انتشار فصلنامههای پژوهشی آموزشی و درج تبلیغات شرکتهای معتبر در راستای درآمدزایی، هدایت و وصل کردن اعضا در راستای ارتباط علم و صنعت و ارتقای استعداد اعضای باشگاه، حمایت از اختراعات و تسهیلات کارآفرینی و ...، دعوت از استادان مجرب و صاحب ایده و نظر که مطالب آنان موجب ارتقای تفکر، اندیشه است.
وی بیان کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد یادگار امام خمینی(ره) دارای ۱۲ انجمن علمی فعال در گروه علوم انسانی، فنیمهندسی و علوم پایه بوده و در حال راهاندازی سه انجمن علمی عمران، نانو بیو تکنولوژی و مهندسی صنایع است.
برنامههایی پیشرو در راستای آخرین سیاستها و برنامههای ابلاغی از ستاد مرکزی
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) عنوان کرد: برگزاری مسابقه ملی شیمی یادگار(دانشآموزی – دانشجویی) با هدف شناسایی و جذب دانشجو و با عنایت بر مأموریت واحد مبنی بر دانشگاه مهارتی و کارآفرین، رویداد ملی شیمی یادگار نیز در راستای مأموریت واحد و بر اساس ایده پردازی، مهارت محوری و کارآفرینی است و میتواند نقطه آغازی برای خلق یک کسبوکار جدید و زمینهساز فرصتی برای شرکتکنندگان باشد.
پیریایی ادامه داد: در این مسابقه ملی با همکاری دانشکده فنی، مهندسی و علوم پایه تاکنون، ۳۶۲ متقاضی ثبتنام کرده که از این تعداد ۲۸۵ شرکتکننده ایدههای خود را در دو بخش اولیه و عملیاتی ثبت کردهاند، ایدهها در حال داوری است و در نهایت به برگزیدگان در بخشهای دانشآموزی و دانشجویی خواهیم داشت که به برندگان جوایز ارزنده نقدی پرداخت میشود و تحت حمایت مرکز رشد واحدهای فناور واحد قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید:
حرکت چرخ پژوهش و آموزش با شور دانشجویی
مروری بر کارنامه و چشمانداز پژوهشگران جوان در بهبهان
«متاورس» ایرانی با چشماندازی جهانی
«دفتر باشگاه» مکانی امن برای نخبگان و جوانان مستعد
ایجاد بستر فعالیتهای انجمنهای علمی با محور دانشجویان
وی مطرح کرد: هدف باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ایجاد انگیزه و ترغیب انجمنهای علمی، فراهم کردن بستر فعالیتهای انجمنهای علمی با محور خود دانشجویان، ایجاد رقابت بین انجمنهای علمی مربوط و ایجاد شورونشاط بین آنان است. اتحادسازی هرچه بیشتر انجمنهای علمی دانشجویی برای پیگیری امور و انجام فعالیتهای پیشنهادی و ارتقای فعالیتهای انجمنهای علمی به باشگاه پژوهشگران از برنامههای باشگاه برای پیشرفت انجمنهاست.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) تبیین کرد: چهار پیشنهاد به مسئولان دانشگاه و ستاد مرکزی دارم، پیشنهاد نخست، حذف بوروکراسی و مشکلات سیستمی بهویژه در فرایند مکاتبات و کسب مجوزهای برگزاری مسابقات و همایش و ... باشگاه پژوهشگران و نخبگان است، پیشنهاد دوم اختصاص بودجه بالاتر بهویژه به فعالیتهای باشگاه و افزایش بودجه انجمنهاست، پیشنهاد سوم فراهم شدن امکان عضویت دانشجویان اتباع خارجی در باشگاه بوده و پیشنهاد چهارم فراهم شدن امکان ثبت اختراع و راهاندازی کارگاههای دانشبنیان در حیطه نظارتی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحدهای دانشگاهی است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/
انتهای پیام/