حذف یارانه پرمصرف ها با اجرای تعرفه گذاری پلکانی/تعرفه کم مصرف ها تغییر نمیکند
حجت الاسلام و المسلمین میرتاج الدینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار نفت و انرژی خبرگزاری آنا درباره نظام تعرفه گذاری پلکانی برای محاسبه قیمت آب، برق و گاز مصرفی اظهار کرد: الگوی مصرف در زمینه انرژی یکی از ضروریاتی است که باید رعایت شود ولی در کشور ما مصرف و شدت انرژی خیلی بالاست و در مقابل بهره وری خیلی پایین است.
وی افزود: واقعیت این است که انرژی در کشور ما ارزان به دست مردم میرسد و همین موضوع باعث میشود که افرادی در این مورد نگرانی برای هزینهها نداشته باشند و بیمحابا انرژی مصرف کنند.
حجت الاسلام میرتاج الدینی ادامه داد: تعرفه گذاری پلکانی به مدیریت مصرف انرژی در کشور کمک میکند و کسانی هم که مصرف زیادی دارند باید به نسبت هزینه آن را پرداخت کنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: هدف از طرح تعرفهگذاری پلکانی و اصلاح قیمتی این است که مصرف انرژی را در کشور کم کنیم و تخصیص یارانه پنهان را پایین بیاوریم، بنابراین باید با پُرمصرفها برخورد شود که این شامل افرادی میشود که توان مالی زیادی دارند و تمایلی به مصرف صحیح انرژی از خود نشان نمیدهند. تعرفهگذاری پلکانی این افراد را هدف قرار میدهد.
میرتاج الدینی افزود: مدل افزایش تعرفه برق که در دولت از اول بهمن اجرایی شده هزینه برق، گاز و آب کم مصرف ها و طبقات محروم شامل کمیته امداد و بهزیستی به شرط کممصرف بودن به صورت رایگان محاسبه خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دلیل اخذ هزینه بیشتر از پر مصرف ها را تخصیص یارانه به حوزه انرژی میداند.
بیشتر بخوانید:
تاثیر تعرفهگذاری پلکانی در کاهش مصرف برق/ حرکت به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر
میر تاج الدینی گفت: به شرطی میتوانیم به کارساز بودن طرح تعرفهگذاری پلکانی امید داشته باشیم که هدفگیریها درست و کنترل شده باشد. اگر به اشتباه، طرح طوری اجرا شود که طبقات متوسط و پایینتر جامعه تحتتأثیر قرار بگیرند، نتیجهٔ معکوس خواهد داشت.
نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: تعرفه گذاری پلکانی در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ گنجانده شده بود و آییننامه جدید تعرفه برق مشترکان خانگی با هدف اصلاح مصرف به تصویب هیات وزیران رسید. بر اساس آن الگوی مصرف در مناطق جغرافیایی مختلف هیچ تغییری نکرده و برای کسانی که مصرف ماهانه برق آنها پایینتر از الگو باشد، هیچ افزایش تعرفهای در نظر گرفته نشده است.
عضو کمیسیون اقتصادی درباره میزان رعایت الگوی مصرف در مناطق جغرافیایی مختلف کشور گفت: الگوی مصرف در مناطق جغرافیایی مختلف با توجه به سردسیری و گرمسیری بودن منطقه تعریف شده و جای نگرانی برای مردم عادی نیست. این الگوی مصرف به این صورت است که در ماههای غیر گرم سال ۲۰۰ کیلووات ساعت تعریف شده که بر اساس ارزیابیها مصرف بیش از ۷۵درصد از مردم کشور پایینتر از آن است.
وی افزود: الگوی مصرف برای ماههای گرم سال یعنی بازه زمانی خرداد تا شهریور در مناطق گرمسیری ۳ هزار کیلووات ساعت در ماه و برای مناطق عادی ۳۰۰ کیلووات ساعت است که نسبت به گذشته هیچ تغییری نکرده است.
نماینده مجلس یازدهم افزود: مشترکانی که زیر الگوی مصرف تعیین شده برای هر منطقه برق مصرف میکنند، مشمول هیچ افزایش قیمتی نمیشوند و کماکان نظام تعرفهگذاری مصوب سال ۱۳۹۷ برای این مشترکان لحاظ خواهد شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/