صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۲۹ دی ۱۴۰۰

قهوه برای بدن ضرر دارد؟

مطالعات جدید نشان می‌دهد نوشیدن قهوه به میزان معقول نسبتاً بی‌ضرر است.
کد خبر : 635721

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ایت دیس نات دت»، قهوه نه‌تنها یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های روی کره‌ زمین است، بلکه ترکیب محرک آن یعنی کافئین، مضرات و فواید زیادی دارد. اثرات کافئین مورد توجه مطالعات علمی قرار گرفته است و تحقیقات نشان داده است که مصرف معقول آن نسبتاً بی‌ضرر است و حتی امکان دارد مفید هم باشد. برای مثال، متاآنالیز اخیر از ۴۰ مطالعه که در سال ۲۰۱۹ در مجله اروپایی اپیدمیولوژی منتشر و نشان داده است که میان نوشیدن دو تا چهار فنجان قهوه در روز به‌طور متوسط و کاهش میزان مرگ و میر ارتباط وجود دارد.


تعداد زیادی از تحقیقات مصرف متوسط روزانه قهوه را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان‌های خاص، بیماری قلبی، افسردگی، سنگ کیسه صفرا، بیماری پارکینسون و احتمالا زوال عقل مرتبط است. کافئین موجود در قهوه علائم هوشیاری، تمرکز و حتی عملکرد فرد را نیز افزایش می‌دهد. قهوه می‌تواند بخشی از یک رژیم‌ غذایی سالم باشد.


اینکه قهوه باعث می‌شود تا افراد بیدار بمانند تا بتوانند کارهای خود را نیز انجام دهند، تمام این‌ها به قسمت شیمیایی مغز بر می‌گردد. دلیل آن این است که کافئین، با مسدود کردن موقت گیرنده‌های مغز از حس کردن ماده شیمیایی به‌نام «آدنوزین»، کار خود را نیز انجام می‌دهد. آدنوزین تضعیف‌کننده سیستم عصبی مرکزی است. سطح آدنوزین هر چه در مغز افراد بیش‌تر می‌شود، مقدار بیش‌تری می‌توانند بیدار بمانند و سطح هوشیاری افراد سرکوب می‌شود، اما کافئین از این کار جلوگیری می‌کند. به همین دلیل است که اگر قهوه را در اواخر روز بنوشید، امکان دارد در خوابیدن به مشکل بر بخورید.


انتهای پیام/۳۰۰۴/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: قهوه دیابت کافئین
ارسال نظر