صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

گیشه آرام سینما در آستانه جشنواره فجر چهلم/ کمدی‌ها همچنان می‌فروشند

در آخرین هفته از اولین ماه زمستان ۱۴۰۰ روند فروش فیلم‌های در حال اکران در یک مدار نسبتاً ثابت قرار گرفته است.
کد خبر : 634764

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در حالی که کمتر از دو هفته به آغاز چهلمین جشنواره فیلم فجر باقی مانده و بسیاری از مخاطبان منتظر رونمایی از فیلم‌های این رویداد فرهنگی هستند، اکران فیلم‌های روی پرده با همان روال و حجم فروش ماه‌های اخیر ادامه دارد.


این در حالی است که بر اساس برخی آمارها و برآوردها، بیش از ۲۰۰ فیلم تولید شده در دو سال اخیر همچنان پشت سد اکران مانده‌اند و مدیریت این فیلم‌ها خود یکی از چالش‌های اساسی سازمان سینمایی محسوب می‌شود.


از سوی دیگر با فروش قابل‌توجه فیلم «گشت ۳» و «دینامیت» به کارگردانی سعید سهیلی و فروش نسبتاً خوب سایر فیلم‌های روی پرده، به نظر می‌رسد گیشه سینمای ایران پس از یک رکود دو ساله به دلیل شیوع ویروس کرونا نفس تازه‌ای کشیده است. این اتفاق حاصل اضافه‌شدن فیلم‌های جدید به فهرست اکران در یک ماه گذشته است.


«دینامیت»؛ همچنان روی مدار فروش


فیلم سینمایی «دینامیت» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیه‌کنندگی ابراهیم عامریان که از تیرماه امسال روی پرده رفته، با ۴۰ میلیارد و۹۶۰ میلیون تومان فروش همچنان صدرنشین گیشه است؛ جایگاهی که البته یک رقیب جدی و تازه نفس همچون «گشت ۳» را پشت سر خود می‌بیند.


احمد مهران‌فر، پژمان جمشیدی، زیبا کرمعلی، نازنین بیاتی، امید روحانی و نادر سلیمانی بازیگران «دینامیت» هستند که در حال حاضر در ۴۸۶ سالن به نمایش درآمده است. «دینامیت» تابستان امسال در شرایطی روی پرده آمد که موج پنجم شیوع کرونا آغاز شده بود و سینماها در رکود کامل بودند در چنین شرایطی این فیلم کمدی توانست اندکی این فضا را تلطیف کرده و مخاطبان سینما را به سالن‌ها بکشاند.


«گشت ۳»؛ کمدی‌ها همچنان طرفدار دارند


«گشت ۳» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید سهیلی، با حضور بازیگرانی همچون پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، امیر جعفری، بهنام بانی و میرطاهر مظلومی از ۲۶ آبان ماه اکران خود را آغاز کرده است.



در خلاصه داستان این فیلم آمده است حسن و عطا بعد از چند سال از آمریکا برمی‌گردند و به دنبال ماشین عباس آقا می‌روند که آن را به شخصی به نام پیکان کرایه دادند. این دو نفر به‌واسطه دزدیدن ماشین با پیکان که دنبال خوانندگی است آشنا می‌شوند و عطا و حسن به‌عنوان آهنگساز و ترانه‌سرا به او کمک می‌کنند.


برخلاف دو نسخه قبلی این فیلم، حمید فرخ‌نژاد در «گشت ۳» حضور ندارد و به نوعی بار طنز نقش او را در این قسمت امیر جعفری به دوش می‌کشد. «گشت ۳» تاکنون (ظهر سوم دی ماه) توانسته با بیش از یک میلیون و ۵۲۰ هزار مخاطب، ۳۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان فروش را تجربه کند. فروشی که احتمالاً در روزهای آینده هم تداوم خواهد داشت.


«قهرمان» و حرکت لاک‌پشتی در گیشه


«قهرمان» به کارگردانی اصغر فرهادی هم بعد از دو فیلم کمدی صدرنشین جدول همچنان به روند ثابت و البته کُندشده فروش خود ادامه می‌دهد.


در خلاصه داستان این فیلم می‌خوانیم: رحیم خطاط و نقاشی است که به علت عدم پرداخت بدهی‌اش بعد از طلاق به زندان افتاده‌ است. رحیم به مرخصی دو روزه‌ای می‌آید. منشی کلینیک گفتاردرمانی که پسر رحیم به آنجا می‌رود، با رحیم در رابطه است و به او می‌گوید که کیفی حاوی چند سکهٔ طلا پیدا کرده‌ است و با فروش آن‌ها می‌تواند بدهی خود را به بهرام بدهد...


امیر جدیدی، محسن تنابنده، سحر گلدوست، سارینا فرهادی بازیگران آخرین ساخته فرهادی هستند.


فیلم سینمایی «قهرمان» ۴۲۴ سالن سینما را در اختیار داشته و با حدود ۴۷۷ هزار مخاطب توانسته به فروش ۱۱ میلیارد و ۴۶۱ میلیون تومانی برسد.



ماجراهای مربوط به کپی بودن ایده اصلی این فیلم، بیانیه‌های وکیل فرهادی، خود او و مؤسسه کارنامه و همینطور حمایت‌های مستندسازان از کارگردان جوانی که مدعی شده اصغر فرهادی «قهرمان» را از روی مستند او ساخته، آخرین ساخته فرهادی را با حاشیه‌های متعددی روبه‌رو کرده است. اما همین حواشی به بیشتر دیده‌شدن فیلم او بسیار کمک کرده. باید ببینیم در انتها این فیلم با چه رقمی به اکران خود پایان می‌دهد.


«آتابای»؛ یک عاشقانه آرام


فیلم سینمایی آتابای به کارگردانی و تهیه کنندگی نیکی کریمی و نویسندگی هادی حجازی‌فر در سال ۱۳۹۸ در ژانر اجتماعی ساخته شده است. در این فیلم هادی حجازی فر، سحر دولتشاهی، جواد عزتی، دانیال نوروش، یوسفعلی دریادل و معصومه ربانی نیا ایفای نقش می‌کنند. فیلم آتابای برای اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر نمایش داده شد و در قسمت های بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین نقش مکمل مرد، بهترین فیلمبرداری و بهترین موسیقی متن نامزد دریافت سیمرغ بلورین شد.



این فیلم که به زبان آذری ساخته‌شده و به همراه زیرنویس به نمایش درآمده است با جذب ۲۱۰هزار مخاطب در ۲۸۲سالن، ۴میلیارد و ۶۶۰میلیون تومان فروش داشته است.


«درخت گردو»؛ تراژدی ناکام در گیشه


فیلم سینمایی «درخت گردو» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و تهیه‌کنندگی سید مصطفی احمدی، دومین تعقیب‌کننده جدی «دینامیت» است که در ۳۱۴ سالن به نمایش درآمده، ۳ میلیارد و ۶۷۴ میلیون تومان فروخته است. رقمی که برای این فیلم با بازیگران و کارگردان شناخته شده‌اش بسیار پایین است.


این فیلم برای اولین بار در جشنواره فجر سال ۱۳۹۸ به نمایش درآمد که توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول مرد از همان جشنواره باشد.


همچنین در سال ۱۳۹۹، این فیلم به مدت یک هفته در کردستان اکران شد. در خلاصه داستان درخت گردو آمده است: داستان بمباران شیمیایی سردشت است این روایت در روستاهای غرب کشور اتفاق می‌افتد.


در این فیلم پیمان معادی، مهران مدیری، مینا ساداتی و مینو شریفی‌پور ایفای نقش می‌کنند. این فیلم برای اولین بار در جشنواره فجر سال ۱۳۹۸ به نمایش درآمد که توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول مرد از همان جشنواره باشد. همچنین در سال ۱۳۹۹، این فیلم به مدت یک هفته در کردستان اکران شد.


«پوست»؛ نسخه بومی سینمای وحشت


فیلم سینمایی «پوست» به کارگردانی برادران ارک از ۲۱ مهرماه به فیلم‌های در حال اکران پیوست و توانست در این مدت با ۳۸ هزار مخاطب در ۲۱۰ سالن بیش از ۸۲۶ میلیون تومان فروش را تجربه کند.


این فیلم در جشنواره سی و هشتم فیلم فجر، نظر بسیاری از منتقدان و مخاطبان را به خاطر ژانر متفاوت، بازی‌های درخشان، سنت شکنی و جسارت در محتوا به خود جلب کرد و هفت نامزدی در رشته‌های مختلف، دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم هنر و تجربه و بهترین موسیقی را از آن خود کرد. داستان این فیلم بر پایه افسانه‌های محلی منطقه آذربایجان است.


«بی همه چیز»؛ اثری پربازیگر با قصه‌ای اقتباسی


در فیلم «بی همه چیز» به کارگردانی محسن قرایی و تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی بازیگریانی همچون پرویز پرستویی، هدیه تهرانی، هادی حجازی‌فر، باران کوثری، مهتاب نصیرپور، پدرام شریفی و بابک کریمی بازی می‌کنند. در خلاصه داستان فیلم سینمایی «بی همه‌چیز» که اقتباسی از نمایشنامه معروف «ملاقات با بانوی سالخوره» است چنین آمده: روستایی دورافتاده سالها است که رونقِ پیشین را ندارد. ساکنان یا کوچِ اجباری کرده‌اند یا اگر مانده‌اند در فقر و بدبختی به سر می‌برند. روستا اما مهمانی دارد که خود در همین جا متولد شده و از کوچش بیست سالی می‌گذرد، او متمول است و اهالی در خیالِ اینکه او آمده تا روستا را از این فلاکت نجات دهد رویاپردازی می‌کنند.



این فیلم هم که در ۲۹۰سالن سینما به نمایش درآمده با جذب بیش از ۲۲۴هزار مخاطب توانسته ۵ میلیارد و ۴۶۵ میلیون تومان فروش داشته باشد


«شهر گربه‌ها»؛ تنها نماینده سینمای کودک


در فیلم سینمایی «شهر گربه‌ها» به کارگردانی سید جواد هاشمی که برای مخاطبان کودک ساخته شده است، بازیگرانی همچون یوسف تیموری، علیرضا خمسه و نیوشا ضیغمی ایفای نقش می‌کنند.


در خلاصه داستان «شهر گربه‌ها» آمده است: گربه‌های گربستان به طمع رسیدن به آرزوهای خود قصد دارند با شرکت در مسابقه‌ای که دسیسه مشاور حاکم شهر گربه‌هاست، شرکت و به شهر گربه‌ها عزیمت کنند، غافل از اینکه حاکم به کمک تحقیقات و کشفیات پروفسور تصمیم دارد عمر آنها را گرفته و به خودش اضافه کند حاکم شهر گربه‌ها با این کار بیشتر از همه گربه‌ها عمر خواهد کرد، اما شنگول و گربه‌های دیگر با نقشه‌ای به کمک پروفسور که تحت فشارهای حاکم خسته شده است، می‌آیند تا... .



فیلم «شهر گربه‌ها» که اکران خود را از سوم آذرماه آغاز کرده با جذب بیش از ۱۸۴ هزار مخاطب، ۳میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان فروش را تجربه کند.


استقبال مخاطبان از دو فیلم کمدی به‌ویژه وضعیت مطلوبی که برای فیلم «گشت ۳» رقم خورد، نشان‌دهنده اقبال مخاطبان سینما به فیلم‌های کمدی است. اقبالی که می‌تواند ناشی از روزهای سخت و طولانی درگیری جامعه با کرونا و پیامدهای نامطلوبش باشد. روشن است که میان وضعیت روانی جامعه میزان استقبال از فیلم‌های در حال اکران نسبت معناداری برقرار است. این موضوع می‌تواند هم مدنظر فیلمسازان و هم متولیان سینمایی و فرهنگی کشور نیز قرار بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر