صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

حضور پررنگ دانش‌بنیان‌ها در هفتمین نمایشگاه تراکنش/ فناوری‌های دیجیتال بانکداری سنتی را به فراموشی سپرد

وقتی دانش‌بنیان‌ها نگهبان سامانه‌های بانکی می‌شوندنمایشگاه تراکنش فرصتی برای معرفی دانش‌بنیان‌‎های حوزه بانکداری الکترونیک و توسعه بسترهای مالی اقتصاد دیجیتال است.
کد خبر : 634524

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، توسعه بانکداری الکترونیکی و استفاده از فناوری‌های های‌تک در نظام بانکی امروزه در سراسر دنیا اهمیت بالایی پیدا کرده است و اگرچه سال‌هاست در بسیاری از کشورهای جهان خدمات متنوع بانکی بر بستر اینترنت و به صورت آنلاین ارائه می‌شود ولی پس از شیوع بیماری کرونا و لزوم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی ضرورت استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای ارائه خدمات بانکی بیش از پیش نمایان شد.


هم اکنون تمامی فعالیت‌های بانکی از قبیل افتتاح حساب، پرداخت قبوض، دریافت تسهیلات، انتقال پول و ... به‌صورت آنلاین و از طریق سامانه‌های مجازی قابل انجام است و دیگری نیازی به مراجعه حضوری به بانک نیست. بدون شک بستر لازم برای ارائه سرویس‌های بانکداری الکترونیک در کشور صنعت فناوری اطلاعات است. با توجه به نیاز گسترده مردم به خدمات بانکی و لزوم ارتقای کیفیت سرویس‌های پرداخت، بانک‌های دولتی و خصوصی می‌کوشند زیرساخت‌های خود برای نقش‌آفرینی در نظام بانکداری الکترونیک را توسعه دهند و در این مسیر از ظرفیت‌های موجود در صنعت فناوری اطلاعات تا حد مطلوبی استفاده کنند.




بیشتر بخوانید:


ذخیره‌سازی اطلاعات مردم در سرورهای خارجی امنیت ملی را به خطر می‌اندازد


تنها راه افزایش درآمد اپراتورها، بالابردن هزینه پرداختی مشترکان نیست/ انتشار آمار نادرست، دلیل عقب ماندگی کشور




رویداد فناوری‌های مالی ایران که با نام نمایشگاه «تراکنش» در میان فعالان صنعت بانکداری الکترونیک و علاقه‌مندان به فناوری‌های بانکی شناخته می‌شود فرصتی برای معرفی و ارائه جدیدترین فناوری‌های مرتبط با سامانه‌های پرداخت و سرویس‌های مالی است. از همین رو هرساله در جریان برگزاری این نمایشگاه تعداد زیادی از شرکت‌های فعال در حوزه پرداخت الکترونیکی در نمایشگاه تراکنش حضور یافته و به‌روزترین خدمات خود را معرفی می‌کنند.



جایگاه ویژه دانش‌بنیان‌ها در صنعت بانکداری الکترونیک


هفتمین دوره نمایشگاه تراکنش ایران در تاریخ ۲۱ و ۲۲ دی ماه سال جاری با حضور بیش از پیش از ۵۰ شرکت و سازمان فعال حوزه بانکی برگزار شد. شرکت‌های حاضر در نمایشگاه تراکنش هفتم با تمرکز بر فناوری‌های بانکی جدیدترین محصولات و سرویس‌های خود در حوزه بانکداری الکترونیک معرفی کردند. نکته قابل توجه در این نمایشگاه حضور پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار بانک‌های بزرگ کشور است. به اعتقاد کارشناسان هم اکنون استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه بانکداری الکترونیک از ظرفیت‌ و توانایی بسیار بالایی برای توسعه اقتصاد دیجیتال در کشور برخوردار هستند و در صورتی که فضای مناسبی برای فعالیت این مجموعه‌های کوچک فراهم شود می‌توانند بستر لازم برای تحول در صنعت فناوری اطلاعات را فراهم کنند.


فعالیت دانش‌بنیان‌های حاضر در نمایشگاه تراکنش به حوزه‌ای خاص در نظام بانکداری الکترونیک محدود نبوده و این شرکت‌ها خدمات متنوعی را به مشتریان بانک‌های مختلف کشور ارائه می‌دهند. طراحی و ارائه سامانه‌های احراز هویت، فناوری‌های ارتباطی مرتبط با سرویس‌های بانکی، اپلیکیشن‌های پرداخت و سرویس‌های خرید و فروش رمزارز تنها بخشی از فعالیت‌های بخشی خصوصی در صنعت ای-بانک(E-bank) است.


اهمیت برگزاری نمایشگاه تراکنش برای بازیگران نظام بانکی


همزمان با هفتمین دوره نمایشگاه تراکنش دوره‌های تخصصی بانکداری نوین برگزاری شد و مدیران و شاغلان حوزه پرداخت دیجیتال ضمن شرکت در این کارگاه‌های آموزشی با آخرین متدهای بانکداری الکترونیکی در سطح جهان آشنا شدند. به اذعان بسیاری از شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه برگزاری چنین رویدادهایی علاوه بر نمایش توانمندی‌ داخلی در حوزه بانکداری الکترونیک فرصتی مغتنم برای بازیگران کوچک‌تر صنعت بانکی کشور است تا ضمن جلب توجه مشتریان همکاری‌های خود را با سازمان‌ها و بانک‌های بزرگ کشور گسترش دهند.


با توجه به ضرورت تأمین امنیت سامانه‌های بانکی دانش‌بنیان‌های فعال در اکوسیستم بانکداری دیجیتال توان علمی و فنی خود را به‌کار گرفته تا ایمنی درگاه‌های پرداخت و تراکنش‌های مالی را ارتقا دهند. طبق گزارش‌های بین‌المللی حمله‌های فیشینگ آسیب مالی بسیار بالایی به میلیون‌ها کاربر بانک‌های الکترونیکی در سراسر جهان وارد می‌کند و با وجود رمزگذاری سامانه‌های بانکی هکرها به حساب کاربران نفوذ کرده و سرمایه آن‌ها را به سرقت می‌برند. در چنین شرایطی لزوم بهره‌گیری از سیستم‌های حفاظتی مبتنی بر رمزهای بیومتریک بیش از گذشته نمایان شده است. در همین رابطه با محمد صبری، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در صنعت بانکداری الکترونیکی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:


صبری در رابطه با شرکت دانش‌بنیان تحت مدیریت خود می‌گوید «در این شرکت محصولات متنوعی که مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی هستند تولید می‌شود. یکی از مهم‌ترین محصولات معرفی شده از سوی این شرکت در نمایشگاه تراکنش دستگاه احراز هویت دیجیتال است و در کنار این دستگاه راهکارهای نرم‌افزاری برای احراز هویت غیرحضوری را نیز به مشتریان ارائه می‌دهیم. به دلیل ارتباطات نزدیک با دانشگاه توانسته‌ایم تعدادی از نخبگان جوان کشور را در این شرکت جذب و از توانایی‌های آن‌ها استفاده کنیم.»



تحول در خدمات بانکی با بهره‌گیری از هوش مصنوعی


به اذعان مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان «با توجه با بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با اهمیت دستیابی به فناوری هوش مصنوعی تلاش می‌کنیم با استفاده از ظرفیت‌های بومی در حوزه هوش مصنوعی به خودکفایی برسیم. استفاده از هوش مصنوعی در سیستم بانکداری برای بانک‌ها و مشتریان آن‌ها مزیت‌های زیادی دارد. در واقع این فناوری تمامی خدمات بانکی را که اکنون به صورت حضوری ارائه می‌شود کاملاً آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری عرضه می‌کند.»




بیشتر بخوانید:


کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل کالا با ایده‌های نوآورانه/ طراحی اپلیکیشن پستی با اتکا بر بسترهای بومی


بازتعریف ارزش‌های فناوری اطلاعات لازمه ورود به اقتصاد دیجیتال/ تأمین امنیت زیرساخت‌های حیاتی با فناوری‌های بومی




به گفته صبری «سرویس احراز هویت این شرکت شرایطی را فراهم می‌سازد که مشتریان بدون نیاز به مراجعه به شعب بانکی فرایند احراز هویت را طی کرده و خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند. در حقیقت این سرویس هزینه و زمان مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های بانکی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.»


مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید «شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه بانکداری الکترونیک در ابتدای مسیر هستند و از همین رو تمرکز بیشتر بر این است که پروژه‌های طراحی شده به مرحله اجرا برسد و در گام بعدی آسیب‌پذیری‌های سیستم بانکی شناسایی می‌شود.»


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر