صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دماوندی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا مطرح کرد؛

اعلام آمادگی برای رفع اختلال در شبکه پهن‌باند سیار/ مشکل پوشش اینترنت پرسرعت در روستاها با فناوری ایرانی حل می‌شود

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان فعال در صنعت مخابرات گفت: این شرکت آمادگی لازم برای رفع مشکلات اختلال و کندی در شبکه اینترنت سیار را در کوتاه‌مدت دارد و در زمینه تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت مخابرات باید به عمق بومی‌سازی توجه شود.
کد خبر : 634005

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان، در شرایطی که ایران تحت فشار تحریم‌های ظالمانه غرب قرار دارد و بسیاری از شرکت‌های بزرگ فناوری به دلیل نگرانی از جریمه و مجازات حاضر به فروش محصولات خود به شرکت‌های ایرانی نیستند مهندسان جوان کشورمان با بهره‌گیری از امکانات موجود و باور به توان داخلی تجهیزات مورد نیاز در صنایع مختلف را تولید می‌کنند.


در حقیقت اکنون بومی‌سازی صنایع و تجهیزات یکی از مهم‌ترین معیارهای استقلال به‌ویژه در حوزه فناوری محسوب می‌شود. اگرچه شرکت‌های ایرانی هنوز برای دستیابی به فناوری‌های لبه دانش راه طولانی را در پیش دارند ولی بررسی‌ها حاکی از آن است که بسیاری از دستاوردهای متخصصان ایرانی از لحاظ کیفیت مطابق با استانداردهای بین‌المللی هستند و توسعه صنایع مختلف با استفاده از همین محصولات امکان‌پذیر است. صنعت مخابرات از جمله صنایعی است که نقش پررنگی در افزایش کیفیت زندگی اقشار مختلف جامعه ایفا می‌کند و ارائه خدمات با کیفیت از سوی فعالان این حوزه مستلزم به‌روزرسانی مستمر تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است.




بیشتر بخوانید:


رفع نیازهای مخابرات به همت شرکت‌های ایرانی/ تأمین قطعات، از نان شب فعالان صنعت مخابرات هم واجب‌تر است


تلاش برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات/ منابع مالی لازم برای تکمیل پروژه فیبر نوری چیست؟




خوشبختانه در چند سال اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان متعددی به حوزه صنعت مخابرات ورود کرده و توانسته‌اند بسیاری از نیازهای اپراتورها و سرویس‌دهندگان شبکه‌های ارتباطی کشور را تأمین کنند. در همین رابطه با خشایار دماوندی، مدیر توسعه بازار یکی از شرکت‌های فعال در صنعت مخابرات گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:



فعالیت چند جانبه در زمینه توسعه شبکه‌های ارتباطی


آنا: در مورد فعالیت این شرکت و برنامه‌هایتان برای نقش‌آفرینی مؤثر در صنعت مخابرات توضیح دهید.


دماوندی: این مجموعه یک شرکت دانش‌بنیان است که صنعت مخابرات فعالیت می‌کند. تمامی محصولات این شرکت فناوری‌های های‌تک هستند که در صنعت مخابرات تجهیزاتی نوآورانه محسوب می‌شوند. در بیست و دومین نمایشگاه تلکام سه محصول مختلف در حوزه ارتباطات را معرفی کردیم که یکی از آن‌ها مرتبط با ارتباطات زمینی و دومین محصول در رابطه با ارتباطات ماهواره‌ای و سومی مورد نیز در زمینه ارتباطات سلولی است.


در حوزه ارتباطات بزرگ‌ترین مشتری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است. همچنین مهندسان این شرکت موفق به تولید تجهیزاتی برای برقراری ارتباطات ماهواره‌ای و دریافت سیگنال‌های ماهواره، پایش طیف و تداخل‌یابی شده‌اند. مشتریان این محصولات نیز رگولاتوری و سازمان فضایی ایران هستند. ارتباطات سلولی جدیدترین بخش فعالیت این شرکت است و ۷ محصول جدید را در این حوزه معرفی کرده‌ایم. آنتن‌های چندباند سلولی، آنتن‌های تک‌باند تی‌دی‌ال-تی(TDL-T) و تکرارکننده‌های رادیویی سلولار نمونه‌هایی از تجهیزات تولید شده در این مجموعه است. تمامی این محصولات مطابق با استانداردهای تعیین شده از سوی سازمان تنظیم مقررات طراحی شده‌اند و از همین رو اپراتورها می‌توانند از این تجهیزات برای تقویت شبکه‌ سرویس‌های خود استفاده کنند. به طور دقیق‌تر اپراتورها با بهره‌گیری از تکرارکننده‌های رادیویی سلولار می‌توانند باندهایی را ضعیف را تقویت کنند.


برنامه‌ریزی برای توسعه شبکه اینترنت پرسرعت در کشور


آنا: محصولات این شرکت به غیر از موارد گفته شده چه نقشی در رفع کندی اینترنت و ارتقای کیفیت شبکه‌های ارتباطی کشور دارد؟


دماوندی: از مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت دانش‌بنیان تقویت سیگنال‌های ارسالی از دکل‌های مخابراتی است. هم اکنون حجم درخواست‌های کاربران برای استفاده از شبکه بسیار زیاد است و به همین دلیل اختلال‌هایی در شبکه ایجاد می‌شود. برای مثال زمانی که در یک سالن ورزشی آنتن‌دهی قطع می‌شود به دلیل حجم بالای درخواست‌های اتصال به شبکه و به اصلاح اشباع شبکه است. برای حل این مشکل پردازنده مخصوصی را طراحی کرده‌ایم که قابلیت این را دارد که در شبکه اپراتور ثبت شود و بیش از هزار سیم‌کارت را فعال کند. تفاوت این پردازنده با محصولات قدیمی این است که آن دستگاه‌ها برای بهبود کیفیت ارتباطات و تقویت سیگنال در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که پوشش شبکه به اندازه کافی وجود ندارد ولی فناوری جدید این شرکت در محل‌هایی کاربرد دارد که به دلیل تعداد بالای کاربران ظرفیت شبکه به اشباع می‌رسد.


برای رفع این مشکل مهندسان این شرکت به سمت طراحی سامانه‌های هماهنگ با شبکه ۴G و تی‌دی‌ال‌-تی رفته‌اند. محصولات مجهز به این فناوری هم اکنون در چند استان به صورت آزمایشی نصب و راه‌اندازی شده است. این زمینه همکاری‌های مشترکی را با تعدادی از اپراتورهای تلفن همراه نیز آغاز کرده‌ایم. اگر راه‌اندازی آزمایشی نتیجه مطلوبی داشته باشد می‌توانیم پوشش اینترنت پرسرعت را در بیش از ۶۰ هزار روستا برقرار کنیم.


هماهنگی پروژه‌های اجرایی با نیازهای کشور


آنا: باتوجه به اینکه شرکت شما هم در حوزه اینترنت ثابت و هم در حوزه پهن‌باند سیار فعالیت می‌کند چه برنامه‌ای برای دستیابی به فناوری‌های جدیدتر نظیر فناوری ۵G دارید؟


دماوندی: این شرکت فعالیت‌ها و برنامه‌های خود را با توجه به نیاز بازار تنظیم می‌کند و اگر تقاضا به سمت اینترنت نسل پنجم باشد با تمام نیروی خود در مسیر مورد نظر حرکت می‌کنیم. بیش از ۲۷۰ نفر از پرسنل این شرکت محقق و پژوهشگر هستند و از همین رو بستر تحقیقاتی مستحکمی در این شرکت وجود دارد. زمانی که اپراتورها و سازمان‌های نقش‌آفرین در حوزه ارتباطات نیازهای خود را چه از طریق فراخوان‌ها و چه با حضور در نمایشگاه‌ها اعلام می‌کنند مهندسان این شرکت می‌کوشند تجهیزات استاندارد را تولید کنند.


رفع مشکل اشباع شبکه پهن‌باند سیار در ظرف ۶ ماه


آنا: اخیراً اختلال در شبکه پهن‌باند سیار به دلیل اشباع شبکه افزایش یافته است و با توجه به اینکه شما فناوری برای رفع این مشکل معرفی کرده‌اید؛ اپراتورها درخواستی برای استفاده از این فناوری در شهرهای بزرگ به شما ارائه داده‌اند؟


دماوندی: پروژه‌هایی که مستلزم طراحی است قدم به قدم پیش می‌رود. یعنی این شرکت ابتدا باید به سطح استاندارد و صنعتی‌سازی مطلوب فناوری‌ها برسد و پس از آن اطمینان نسبت به محصولی خاص به‌دست آمد و اپراتور توانست با خیالی آسوده به فناوری داخلی اعتماد کند بعد از آن به سمت طراحی پردازنده‌های با ظرفیت بیشتر حرکت می‌کنیم. طراحی پردازنده‌هایی که مشکل اختلال در شبکه پهن‌باند سیار شهرهای بزرگ و پرجمعیت کشور را برطرف کند مسئله‌ای دور از انتظار نیست و با صرف وقت و هزینه می‌تواند در مدت ۶ ماه به آن دست پیدا کرد.


برنامه بلند مدت این شرکت در حوزه ارتباطات سیار توسعه شبکه ۵G در کشور است. در همین زمینه قرارداد تحقیقاتی با یکی از اپراتورهای بزرگ کشور منعقد کرده‌ایم و به دنبال این هستیم که ظرف ۶ ماه آینده نمونه آزمایشی پردازنده افزایش ظرفیت شبکه را به آن اپراتور تحویل دهیم. اجرای این پروژه می‌تواند تحول بزرگی در صنعت فناوری اطلاعات کشور ایجاد کند.


طراحی آنتن‌های مخابراتی با اتکا به ظرفیت‌های بومی


آنا: در زمینه تأمین تجهیزات با چه چالش‌هایی روبه‌رو هستید؟ برای بومی‌سازی فناوری‌های مورد نیاز در صنعت مخابرات چه برنامه‌هایی دارید؟


دماوندی: در خصوص فناوری بومی باید به عمق تولید داخلی توجه کنیم. هر دستگاهی که در صنعت مخابرات مورد استفاده قرار می‌گیرد با بهره‌گیری از دانش متخصصان در حوزه‌های مختلف ساخته شده است. به زبان ساده تنها یک مهندس الکترونیک یا مخابرات در تولید دستگاهی کاربردی در شبکه ارتباطی نقش ندارد بلکه قسمت عمده‌ای از آن در توسط مهندسان مکانیک و رشته‌های دیگر ساخته می‌شود. اینکه بتوانیم با چه عمقی بومی‌سازی را انجام دهیم همان موضوعی است که باید به آن توجه شود.




بیشتر بخوانید:


توسعه صنعت فناوری اطلاعات در گرو اصلاح تعرفه سرویس‌های مخابراتی/ بومی‌سازی مودم‌های ۵G در ایران


حرکت به سمت شهر هوشمند الزام است نه یک انتخاب/ هوشمندسازی شهرها باید مطابق با استانداردهای بین‌المللی باشد




در مواردی تعدادی از شرکت‌ها فعال در صنعت مخابرات اعلام می‌کنند در شرایطی که امکان واردات وجود ندارد تجهیزات مورد نیاز را تأمین می‌کنند ولی در نهایت مشخص می‌شود که عمق بومی‌سازی مورد نیاز را در قطعات تولید شده ایجاد نکرده‌اند. برای تولید آنتن‌های سلولار که به‌تازگی معرفی کرده‌ایم بیش از ۹۵ درصد قطعات از نمونه‌های ایرانی تأمین و تنها ۵ درصد تجهیزات به دلیل برخی مشکلات از خارج وارد شده است. برای اجرای چنین پروژه‌ای حداقل باید با بیست شرکت داخلی مجهز به کارگاه‌های پیشرفته همکاری کرد و این موضوع سبب می‌شود تا اشتغال‌زایی گسترده‌ای صورت می‌گیرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر