صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش|

کمبود روغن از شایعه تا واقعیت/گرانی روغن در راه است؟

علی‌رغم شایعاتی که در خصوص کمبود روغن در بازار مطرح می‌شود، تولیدکنندگان از افزایش ۳۰ درصدی تولید و رقابت برای فروش محصولات خود خبر می دهند.
کد خبر : 633723

به گزارش خبرنگار کشاورزی صنعت تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مدتی قبل بود که برخی از اصناف از کمبود روغن در بازار خبر داده بودند مدعی شدند به دلیل مشخص نشدن وضعیت ارز ۴۲۰۰ تومانی حجم تولید روغن کاهش یافته است. در این بین از برخی شهرها نیز خبرهای مبنی بر کم شدن عرضه روغن به گوش می‌رسد این در حالی است که مدت‌ها عرضه این محصول علی‌رغم ماه های ابتدای سال بدون مشکل در حال انجام بود و به ثبات رسیده بود.


ظاهرا گمانه‌زنی‌ها درباره حذف ارز ترجیحی، نگرانی‌هایی را در خصوص افزایش قیمت و کمبود روغن در بازار ایجاد کرده است از طرفی مصرف کنندگان نیز با شنیدن اخباری درباره افزایش قیمت پس از حذف ارز ترجیحی اقدام به خرید بیش از نیاز این کالا کرده‌اند.


در این میان برخی از صنایع مانند سندیکای تولیدکنندگان کنسرو نیز از تعلل یک‌ماهه وزارت جهاد کشاورزی در تأمین روغن موردنیاز این صنایع و تأثیر منفی آن بر تولید و اشتغال خبر دادند که این موضوع شایعاتی را در خصوص احتمال سهمیه‌بندی روغن نباتی به دنبال داشته است.


تعلل ۴۰ روزه وزارت کشاورزی به شایعات دامن زد


محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی از ۴۰ روز پیش در اعطای روغن به انجمن‌های تولیدکننده صنعت کنسرو تعلل و این موضوع تولیدکنندگان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است، می‌گوید «مسئولیت تنظیم بازار بعد از روی کار آمدن دولت جدید از وزارت صمت به وزارت جهادکشاورزی تفویض شد و همین جابه‌جایی مسئولیت باعث شد که تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه خطوط تولید با چالش مواجه شوند».




بیشتر بخوانید:


برزخ حذف ارز ۴۲۰۰تومانی/بلاتکلیفی بلای جان تولید و بازار


ظرفیت ذخیره‌سازی روغن در کشور افزایش می‌یابد




وی با اشاره به اینکه تغییر و تحولات باعث وقفه در تحویل روغن به انجمن‌های تولیدی شده، ادامه می‌دهد «پایه تولید کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی و محصولاتی چون شیرینی و شکلات، روغن است؛ کنسروهای گوشتی مانند ماهی تن، انواع خورشت‌ها و کنسروهای غیر گوشتی مانند کنسرو لوبیا، کنسرو بادنجان و ... همگی برای تولید به روغن نیاز دارند».


تولید روغن ۳۰ درصد افزایش یافت


رشید عزیزپور، عضو هیئت‌مدیره انجمن صنایع روغن نباتی ایران با بیان اینکه تولید روغن نباتی در ۹ ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۰ درصد افزایش‌یافته است، اظهار می‌کند «میزان تولید روغن از یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار تن به یک‌میلیون و ۶۵۰ هزار تن رسیده است و در حوزه روغن‌های صنعتی نیز نسبت به سال گذشته رشد داشتیم به‌طوری‌که در ۹ ماه پارسال ۴۵۰ هزار تن روغن صنعتی تولیدشده بود که امسال میزان تولید به ۶۶۰ هزار تن افزایش‌یافته است».


وی با اشاره به واردات روغن بیان می‌کند «امسال در حوزه واردات و تولید روغن خوراکی با مشکل خاصی مواجه نبوده‌ایم و به‌واسطه شرایط کنترلی که ایجاد شده، میزان عرضه و تقاضا کاملاً رصد می‌شود. اگرچه در برخی از برهه‌های سال، شاهد کمبودهایی در بازار روغن مصرفی خانوار بودیم اما این موضوع بیشتر ناشی از جو روانی و انتشار اخبار کذب در فضاهای مجازی بود که موجب شد مصرف‌کنندگان به بازار هجوم برده و بیشتر از نیاز خود، روغن نباتی خریداری و در منزل انبار کنند، اما خوشبختانه از ابتدای سال، کاهشی در تولید و واردات این کالای مصرفی رخ نداده است».


رقابت تولیدکنندگان برای فروش روغن تشدید شد


عبدالرحیم گلستانی، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن نباتی با بیان اینکه سهمیه‌بندی یا کمبود روغن نباتی موردنیاز صنایع و بازار صحت ندارد و میزان تولید و عرضه از نیاز بازار پیشی گرفته است، عنوان می‌کند «تناژ تولید هیچ‌یک از کارخانه‌های روغن نباتی کاهش نیافته، قیمت مصوب این کالای اساسی نیز تغییر نکرده و نه‌تنها توزیع این کالا به روال عادی ادامه دارد بلکه برخی کارخانه‌های روغن نباتی برای فروش محصولاتشان تخفیف‌هایی را در نظر می‌گیرند».


وی بیان می‌کند «درحالی‌که نیاز بازار یک‌میلیون و ۹۰۰ هزار تن است، در ۹ ماه امسال ۲ میلیون تن روغن نباتی تولید و عرضه‌شده است، چیزی در مورد کمبود و گرانی روغن نباتی نشنیده‌ایم زیرا هنوز ارز مرجع واردات مواد اولیه یا قیمت این کالا تغییری نکرده است».


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر