صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش|

سماک مانع برگشت محصولات کشاورزی می‌شود؟

وزارت جهادکشاورزی شرط صادرات محصولات کشاورزی را ثبت اطلاعات و گرفتن گواهینامه در سامانه سماک عنوان کرده است.
کد خبر : 633468

به گزارش خبرنگار کشاورزی، صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران از کشورهای همسایه در ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده است، این موضوع در اوایل با تکذیب برخی از مسئولان و انداختن توپ به زمین کشور مقصد همراه شد اما با گذشت زمان مشخص گردید که برگشت خوردن برخی محصولات کشاورزی ناشی از استفاده بی‌رویه از سموم کشاورزی است و آزمایش‌های صورت گرفته نیز میزان بالای سموم در محصولات کشاورزی را تأیید کرد.


کیفیت کودها و سموم کشاورزی پایین است


علی خان‌محمدی عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی با اشاره به حواشی به وجود آمده در خصوص مرجوع شدن محصولات کشاورزی ایران می‌گوید«ما در حوزه کشاورزی ثبت سفارش و الگوی کشت نداریم و کشاورزی‌مان قراردادی نیست و هر کسی هر محصولی را که می‌خواهد تولید و به فکر صادرات خواهد بود. اما تمام ماجرا این نیست، مسئله‌ای که وجود دارد این است که ما اکنون با چالش تحریم‌ها روبه‌رو هستیم و در این شرایط تأمین سموم و کودهای استاندارد در کشورمان با مشکل روبه‌رو بوده، بنابراین کیفیت کودها و سموم پایین خواهد بود».


وی بیان می‌کند «از سوی دیگر هیچ نظارتی بر روی استانداردها نیست لذا ما سم‌پاشی‌های مداوم سم‌های غیراستاندارد را خواهیم داشت که سبب به وجود آمدن این چالش‌ها می‌شود، علاوه بر سم‌ها، ما سم‌پاش‌های غیراستاندارد داریم این در حالی است که تمام مراحل تولید یک محصول از سم و سم‌پاش گرفته تا کاربری که سم‌پاشی می‌کند باید همه استاندارد باشد».


عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی با اشاره به اهمیت استاندارد بودن تولید در کشورهای دیگر می‌گوید «کشورهای دیگر استانداردهایی را برای بخش‌های مختلف خود لحاظ کردند تا از این طریق سلامت کشورشان را به خطر نیندازند. در این کشورها دولت، پزشکان، مهندسان و تمام نهادهای مسئول برای تولید یک محصول قسم‌خورده تا با توجه به منافع ملی و سلامت افراد جامعه محصولی را تولید کنند که مطابق با استانداردها باشد. اما متأسفانه در کشور ما به تعهد و استانداردها توجهی نمی‌شود».


در صادرات محصولات کشاورزی بی دقتی صورت گرفته است


برگشت خوردن محصولات کشاورزی اعتراض نمایندگان مجلس را به دنبال داشته است، محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره برگشت خوردن برخی اقلام صادراتی کشاورزی ایران، اظهار می‌کند «در دنیا صادرات محصولات کشاورزی قاعده و قانون دارد؛ باید دو موضوع را رعایت کرد یکی ارگانیک بودن محصولات و دیگری دوره کارنس، دوره کارنس محصولات کشاورزی بدان معناست که از زمانی که محصولات سم زده یا کود داده می‌شوند تا زمان برداشت آن، باید فاصله زمانی گذاشته شود که سم از چرخه فیزیولوژی گیاه خارج شود؛ این همان قاعده و قانون است».




بیشتر بخوانید:


صادرات محصولات کشاورزی به اوراسیا ادامه دارد


لطمه به اعتبار محصولات کشاورزی ایران/ مقصر مرجوع شدن میوه‌های صادراتی کیست؟




رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه می‌دهد«متأسفانه در بحث صادرات محصولات کشاورزی به این نکته بی‌دقتی شده است ما در این‌باره جلسات متعددی برگزار کرده و به رعایت این نکات تأکید داشتیم امیدواری به‌زودی این مشکل حل شود».


به گفته وی؛‌«بحثی هم درباره صادرات محصولات کشاورزی به روسیه است از چهار ماه پیش که رئیس فدراسیون حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی اعلام کرد که چهار سم مصرفی کنه‌کش، حشره‌کش و قارچ‌کش در برخی محصولات وجود دارد که ناشناخته است، دستگاه‌های متولی را مأمور کردیم و حتی یک هیئت که متشکل از مسئولان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، خارجه و نمایندگانی از گروه کشاورزی بودند، به روسیه اعزام‌شده و مذاکراتی داشتند».


عسکری بیان می‌کند«مشکلات در حال حل شدن است و به‌زودی شاهد خواهیم بود که محصولاتمان به کشورهای مختلف صادر می‌شود، منتها باید دقت و تدبیر شود تا از این به بعد دیگر اتفاقی رخ ندهد».


تذکر مجلس به هیئت دولت


در ادامه نیز سید شمس‌الدین حسینی، نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس‌آباد در مجلس، در تذکر شفاهی خود با بیان اینکه صادرات به‌ویژه صادرات محصولات کشاورزی یکی از مقوله‌های بسیار مهم در اقتصاد کشور است که با درآمد و معیشت قشر وسیعی از مردم گره‌خورده است، می‌گوید «به وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و امور خارجه تذکر می‌دهم که به این امر از طریق مسیر دیپلماسی خارجی و رایزنی و امور فنی و مهندسی بپردازند و این مشکلات را برطرف کنند».


وزارت جهادکشاورزی بالا بودن سموم در محصولات کشاورزی را قبول کرد


پس از افزایش واکنش ها ناشی از برگشت خوردن محصولات کشاورزی، وزارت جهادکشاورزی به‌صورت تلویحی ازدیاد سموم در محصولات کشاورزی را پذیرفت و صادرات محصولات کشاورزی را محدود به داشتن گواهی سلامت کرد.



سامانه سماک وارد عمل می‌شود


شاهپور علائی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات نیز با اشاره به راه‌اندازی سامانه مرتبط با کشاورزی می‌گوید «برای جلوگیری از مشکلات صادراتی که در چند وقت اخیر ایجادشده است، نیازمند راه‌اندازی سامانه‌ای هستیم که تمام اطلاعات مربوط به محصولات در آن ثبت شود، به همین منظور با دستور وزیر جهادکشاورزی، معاونت سلامت در سازمان حفظ نباتات تشکیل می‌شود که کمیته آن نیز راه‌اندازی شده و سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) نیز ایجاد شده است».


وی با اشاره به دلایل بازگشت محصولات کشاورزی عنوان می‌کند«شناسایی نشدن ۴ سم مورد استفاده در تولیدات کشاورزی ایران و نداشتن شناسه تولیدکنندگان و اعلام نکردن مکان‌های تولید، علل برگشت محصولات کشاورزی از برخی کشورها همچون روسیه بوده است».


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر