صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش؛

کمبود گاز دامنگیر فولادی‌ها شد

همان طور که پیش‌بینی می‌شد با شروع فصل سرما کمبود گاز بار دیگر تولید فولاد سازان را نشانه  گرفته است.
کد خبر : 633178

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی صنعت تعاون گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مصرف گاز در حالی به ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است که امسال تولید گاز کاهش ۲۰۰ میلیون مترمکعبی را تجربه می‌کند، این کاهش تولید در اولین گام سهم بخش صنایع و نیروگاه های برق حرارتی را کاهش خواهد داد از روزهای گذشته نیز خبرهایی در خصوص کاهش سهم برق صنایع به گوش می رسد که این موضوع ناشی از ناترازی شبکه گاز است.


گاز همچنان مهمترین چالش فولادسازان


سید رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن فولاد ایران در مورد چالش گاز در زنجیره فولاد می‌گوید«ما تولیدکنندگان فولاد به دنبال اعتراض نیستیم بلکه مباحث را به عنوان یک چالش، به گوش مسوولان می‌رسانیم. همان‌طور که پس از سمینار چالش برق متوجه شدیم مشکل گاز بسیار مهم‌تر و تاثیرگذارتر است، اما از آنجا که زنجیره صنایع معدنی در مقابله با چالشی مانند آب، همراهی و همکاری مشترک را نشان دادند انتظار داریم همین مورد در چالش گاز اتفاق بیفتد».




بیشتر بخوانید:


فولادی‌ها با لایحه بودجه ۱۴۰۱ بهینه می‌شوند؟





وی ادامه می‌دهد«۱۰ سال پیش مسوولان حوزه گاز مطرح کردند ظرفیت گاز دو برابر شده و توقع می‌رفت پس از این ۱۰ سال مجدد شاهد افزایش ظرفیت این‌چنینی باشیم که نشد. با توجه به اینکه ما اطلاعی از این موضوع نداشتیم و برنامه آماده‌ای برای این شرایط نداشتیم، اکنون باید به سرعت راهی برای حل این چالش بیابیم».


دبیر انجمن فولاد ایران بیان می‌کند«حتی طرح هدف‌گذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد بدون توجه به کمبود گاز در نظر گرفته شده است».


دبیر انجمن فولاد ایران بیان می‌کند«مهم‌ترین چالش صنعت فولاد در حال حاضر مساله تامین گاز است و حتی در تولید برق نیز به گاز نیاز است و این چالش باید با همکاری دولت و بخش‌خصوصی رفع شود».


۷۰ درصد تولید گاز صرف مصرف خانگی می‌شود


محمد عسگری سخنگوی شرکت ملی گاز با بیان اینکه مقدار مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسید، اظهار می‌کند«حدود ۷۰ درصد تولید گاز کشور صرف تامین نیاز خانگی می‌شود،
در حال حاضر روزانه حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب به بخش صنعت و روزانه بیش از ۱۱۰ میلیون مترمکعب به نیروگاه‌ها اختصاص یافته است که اگر مصرف در بخش خانگی افزایش یابد، این مقدار گازرسانی به این دو بخش هم کاهش می‌یابد».


سخنگوی شرکت ملی گاز با تاکید بر لزوم رعایت در میزان مصرف و صرفه جویی در گاز، عنوان می‌کند«لازم است همه مشترکان نسبت به این مهم حساس باشند؛ دمای ۱۸ تا ۲۱ را مدنظر قرار دهند، از لباس‌های گرم در داخل منزل استفاده کنند و برای گذر از این چالش همراهی لازم را با شرکت گاز داشته باشند»


به گفته وی«هر چه میزان صرفه جویی افزایش یابد منافع آن بیشتر است، چرا که با افزایش مصرف محدودیت‌ها به سمت صنعت و تولید حرکت می‌کند و در واقع تاثیر این مصرف بی رویه در تمام ابعاد دیده می‌شود».
وی بیان می‌کند«اکنون با توجه به تکمیل تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز فرآورش و وارد شبکه سراسری می‌شود، باز هم ناترازی انرژی در گاز داریم که این امر نشان می‌دهد، الگوی مصرف درستی در این زمینه وجود ندارد».


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر