آثار جشنواره مد و لباس باید متناسب با فرهنگ جامعه باشد/ صنعت پوشاک به کپیکاری مبتلا شده است
به گزارش گروه فرهنگی آنا، عبدالمجید شریفزاده دبیر کمیته علمی و دانشگاهی پنجمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر در گفتوگو با ستاد خبری این جشنواره، درباره فعالیتهای این کمیته توضیحاتی ارائه کرد.
این مقام مسئول با اشاره به محورهای عمده فعالیت کمیته علمی و دانشگاهی جشنواره مد و لباس فجر گفت: «فعالیت اصلی بخش علمی جشنواره شامل نشستها (تخصصی)، کارگاهها و همایشها است. همایش اصلی کمیته علمی و دانشگاهی جشنواره مد و لباس فجر، خرداد ماه سال آینده برگزار میشود؛ چراکه قصد نداشتیم جشنواره حالتی سطحی پیدا کند و باید به نحوی برنامهریزی میکردیم که پژوهش در حوزه مد و لباس در بدنه جشنواره استمرار داشته باشد، به همین منظور تصمیم گرفتیم کنفرانس مستقلی برگزار کنیم، تا علاقهمندان مقالات خود را در بازه زمانی طولانیتر و در نتیجه با فراغ بال بیشتری ارسال کنند. به همین سبب مهلت ارسال آثار را تا خرداد به تاخیر انداختیم.»
دبیر کمیته علمی و دانشگاهی جشنواره مد و لباس فجر در ادامه در خصوص تغییرات کمیته علمی و دانشگاهی جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر نسبت به سال گذشته خاطر نشان کرد: «امسال نگاه ما به مباحث علمی متمرکز شده است؛ چراکه قصد داریم ارتباط نزدیکی را بین محققین، طراحان دانشگاهی و حوزه علمیه فراهم کنیم؛ تا به این طریق بتوانیم از توان تولید هنرمندان داخلی استفاده کنیم. متاسفانه مدتهاست که تولیدات ما تنها به کپی از برندهای خارجی بدل شده است به همین دلیل تولیدکنندگان رفته رفته حذف میشوند. ازین رو سعی داریم ارتباط بیشتری بین محققان و هنرمندان داخلی با تولیدکنندگان برقرار کنیم تا بهتر بتوانیم از فضای علمی و هنری برای گسترش صنعت مد و لباس استفاده کنیم.»
شریف زاده در پاسخ به این سوال که جشنواره تا چه حد به صنعت مد و لباس کمک میکند گفت: «به هر حال برگزاری جشنواره تاثیر به سزایی در معرفی صنعت مد و لباس کشور دارد، خوشبختانه این موضوع هم در کشور ما کماکان جایگاه خود را یافته است. امروزه طراحان و هنر مندان متعددی در حوزه مد و لباس به خوبی فعالیت میکنند و به سمت کپی از برندهای خارجی نمیروند. علاوه بر این، جشنواره مد و لباس به فرهنگ ایرانی و اسلامی تأکید دارد و این رویکرد فضایی ویژه را برای معرفی طراحان ایجاد میکند. به هر حال، امیدوارم جشنواره و به ویژه پژوهش و نشستهای تخصصی تاثیر مثبتی بر تولیدات داخلی داشته باشد.»
وی با ابراز تاسف از تبدیل صنعت پوشاک به کارخانه تکثیر آثار خارجی، افزود: «تصمیم ما برای دورههای آینده این است که ارتباط بین تولیدکنندگان و طراحان را بیشتر کنیم. مهمترین نکته این است که تولیدکنندگان ما از توان داخلی در تولید مقفول ماندهاند به همین منظور اگر بتوانیم با تولیدکنندگان ارتباط خوبی برقرار کنیم قطعا میتوانیم آثار با کیفیتی ارائه کنیم. متاسفانه در حال حاضر در شرایطی قرار گرفتهایم که تولیدکنندگان ما تنها از برندهای خارجی کپی میکنند به همین سبب میتوان گفت که از صنعت مد در جهان فاصله گرفتهایم.»
دبیر کمیته علمی در پایان عنوان کرد: «جشنواره پیش ازین تبدیل به جشنواره فروش محصولات تولیدکنندگان داخلی شده بود در صورتی که هدف از برگزاری جشنواره نشان دادن آثار تولیدکنندگان است تا ارتباط نزدیکی بین طراحان و تولیدکنندگان برقرار شود. در حقیقت جشنواره باید محلی برای عرضه آثار متناسب با جامعه باشد تا تولیدکنندگان جایگاه درست خود را پیدا کنند.»
پنجمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر از هجدهم تا بیست و سوم اسفند در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد. علاقهمندان برای مشاهده اخبار، رویدادها و فراخوان شرکت در این جشنواره میتوانند به نشانی: http://icfg.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/