ضعف وزارت نیرو در مهار سیلاب ها/ نعمتی که تبدیل به نقمت میشود
به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سیل در مناطق جنوبی کشور این روزها خسارتهای سنگینی را به بار آورده است و علی رغم اینکه وقوع سیل را میتوان پیش بینی کرد اما آمادگی مسئولان ذی ربط مخصوصاً در وزارت نیرو وسازمان مدیریت بحران چندان مطلوب نبوده است و خسارتهای فراوانی به زیر ساختهای شهری وارد شده است، این خسارت به مناطق در حالی وارد شده است که میتوان علاه و بر مهار سیلاب و ذخیره آن در پشت سدها از خسارت آن به مناطق مسکونی، شهری و روستایی جلوگیری کرد.
سیل منابع ارزشمند برای مدیریت خشکسالی
محمدرضا شریفیدونچالی کارشناس حوزه آب در گفتوگو با خبرگزاری آنا با اشاره به بارش اخیر در مناطق جنوبی کشور اظهار میکند «پدیده خشکسالی در دو دهه گذشته بسیاری از منابع آب سطحی و زیر زمینی کشور را کاهش داده است، این حجم از آب برای کشور که با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم میکند، نعمت الهی است که باید هوشمندانه با مهار آن، اقدام به ذخیره سازی به منظور استفاده در ماههای خشک و کمبارش سال کرد».
بیشتر بخوانید:
کسری ۲۵۵ میلیون مترمکعبی مخازن سدهای تهران
وی ادامه میدهد «به واسطه خشکسالی های اخیر و محدودیتهای کشت به دلیل صرفه جویی در منابع آب، تولید بسیاری از محصولات کشاورزی مانند برنج و میوههای درختی کاهش محسوسی داشته که در بالا رفتن قیمت آن بی تأثیر نبوده است، کمبود منابع آبی در کشور، شرایط را برای بروز بسیاری از بحرانهای اجتماعی، کاهش اشتغال در بخش کشاورزی، از بین رفتن خودکفایی در تولید محصولات غذایی فراهم میکند».
شریفی با اشاره به نقش سدها در مهار سیلاب بیان میکند «یکی از اهداف اصلی برای ساخت سد، مهار آبهای سطحی، سیلاب و ذخیره سازی آن برای تأمین آب شرب است، بارشهای اخیر در مناطق جنوبی هدیهای از سوی خداوند است که میتواند کشور را از بحرانهای آبی نجات دهد، اما لازمه آن ذخیره سازی و هدایت آب برای تغذیه سفرههای زیر زمینی و سدهای کشور است».
دخالت انسان در طبیعت باعت تشدید خسارت می شود
حسین هاشمی کارشناس حوزه منابع طبیعی در گفت وگو با خبرگزاری آنا با اشاره به وقوع سیل در کشور اظهار میکند«سیل یک پدیده طبیعی است که بسته به خشکسالی و ترسالی احتمال به وقوع پیوستن آن متفاوت خواهد بود اما دخالتهای انسانی مانند تغییر پوشش گیاهی، ساخت و ساز در حریم رودخانهها در کنار برداشته های بی رویه از منابع آب میتواند خسارتهای این پدیده طبیعی را به شدت افزایش دهد».
این استاد دانشگاه ادامه میدهد «تسکین سیلاب در پشت سدها بخشی از برنامههای آبخیزداری است که میتواند با راهکارهایی زمینه برای تبدیل تهدیدهای سیلاب به فرصت فراهم کند».
به گفته وی؛دخل و تصرف در اکوسیستم در سالهای اخیر مانند تغییر مسیر رودخانهها و مسدود کردن حوزه آبریز نظم طبیعت را بر هم زده است و این موضوع در زمان وقوع پدیدههای طبیعی اثرات منفی آن را تشدید خواهد کرد》.
انتهای پیام/
انتهای پیام/