تلاش برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات/ منابع مالی لازم برای تکمیل پروژه فیبر نوری چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اختلال در سامانههای مجازی و سرعت پایین اینترنت در ماههای پایانی فعالیت دولت دوازدهم و تداوم آن پس از آغاز به کار دولت سیزدهم موجب انتقاد تعداد زیادی از کاربران در سراسر کشور شده و با توجه به تداوم همهگیری کرونا و لزوم پیگیری فرایندهای تحصیلی از طریق شبکههای مجازی نیاز مردم به اینترنت پرسرعت و باکیفیت افزایش یافته است.
اکنون اینترنت به نیاز حیاتی مردم تبدیل شده و میلیونها نفر در شهرهای مختلف کشور فعالیتهای گوناگونی را در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و آموزشی انجام میدهند. در چنین شرایطی مردم شهرها و روستاهای اقصی نقاط کشور از مسئولان انتظار دارند با توسعه شبکههای ارتباطی زیرساختهای لازم برای دسترسی به اینترنت را فراهم کنند. بسیاری از کارشناسان صنعت فناوری اطلاعات و متخصصان حوزه شبکههای ارتباطی دلیل سرعت پایین اینترنت در کشور را عقبماندگی پهنباند ثابت نسبت به سیار میدانند. طبق بررسیهای انجامشده در چند سال گذشته میزان توسعهیافتگی اینترنت ثابت نسبت به سیار بسیار کمتر بوده و از همین رو شرکتهای ارائهدهنده خدمات ارتباطی نتوانستند سرویسهای مطلوبی را به مشترکان خود ارائه دهند. از طرفی مشکلات اینترنت ثابت در کشور باعث شده سرویسهای ارتباطی سیار به مرز اشباع برسد و سرعت و کیفیت این شبکه نیز به دلیل حجم بیش از اندازه استفاده کاهش یابد.
بیشتر بخوانید:
افزایش تعرفه سرویسهای مخابراتی، نقطه اختلاف اپراتورها با دولت و مجلس
تکمیل شبکه ملی اطلاعات فرصتهای زیادی را برای کشور ایجاد میکند/ تکرار مکررات در صنعت فناوری اطلاعات
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی رئیس جمهور مأموریت یافته است مشکلات موجود در شبکههای ارتباطی کشور را در کوتاهترین زمان ممکن برطرف سازد و از همین رو عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رفع عقبماندگی پهنباند ثابت در کشور به واسطه راهاندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور خبر داد. زارعپور در همین رابطه میگوید «شبکه ملی اطلاعات دو بال اساسی دارد که یکی از آنها شبکه پرسرعت در اقصی نقاط کشور است و پروژه فیبر نوری تا در منازل در همین راستا است و تا سه سال آینده قصد داریم ۲۰ میلیون فیبر نوری را در اختیار کاربران قرار داریم. دستیابی به این هدف نیازمند همکاری همه دستگاهها است و با تهیه نقشه راه تا دهه فجر بهرهبرداری از این پروژه مهم آغاز میشود.»
راهاندازی پروژه فیبر نوری برای توسعه شبکههای ارتباطی ضروری است
درواقع وزیر ارتباطات توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات بهعنوان رکن اساسی ساماندهی فضای مجازی و ابزار اعمال حکمرانی سایبری در شبکه جهانی وب را منوط به راهاندازی شبکه فیبر نوری در کشور میداند. بدون شک راهاندازی بیش از ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور مستلزم اقدام همهجانبه و گسترده همه دستگاههای اجرایی در کشور است و نمیتوان انتظار داشت که این پروژه در کوتاهمدت نتیجه مطلوبی داشته باشد. کارشناسان به متولیان توسعه شبکه اینترنت در کشور توصیه میکنند تا زمان تکمیل پروژه فیبر نوری با آزادسازی باندهای فرکانسی و افزایش ظرفیت شبکه سرعت اینترنت را وضعیت مطلوبی حفظ کنند.
شرکت مخابرات ایران به عنوان بزرگترین سرویس دهنده پهنباند ثابت در کشور میتواند نقش پررنگی در رفع عقبماندگی اینترنت ثابت داشته باشد. به اذعان مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران «توسعه ارتباطات نیازمند الزاماتی است و این الزامات را سیاستگذار که وزارتخانه است، تشخیص میدهد. بنابراین نه تنها برای شرکت مخابرات، بلکه برای بقیه بازیگران این صنعت و باقی اپراتورها، وقتی که طرحی برای توسعه داده میشود، الزاماتش هم دیده میشود. ما هم با این تمامی قوانین ابلاغی هماهنگ هستیم و برای توسعه خودمان بیش از همه انگیزه داریم.»
مخابرات مشارکت در پروژه بزرگ فیبر نوری را منوط به افزایش تعرفه دانست
اپراتورهای سیار و ثابت بارها نسبت به عدم تعرفهگذاری منطقی در کشور انتقاد کرده و بخش زیادی از چالشهای موجود در شبکههای ارتباطی را به دلیل ناتوانی اپراتورها برای تأمین تجهیزات بهروز و پیشرفته میدانند. به گفته سلطانی «در صورت افزایش تعرفه سرویسهای مخابراتی تضمین ایجاد سالانه یک میلیون پورت فیبر نوری میدهیم.»
برای اطلاع از برنامه شرکت مخابرات ایران در پروژه بزرگ راهاندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور با داوود زارعیان، معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران گفتوگو کردیم. در ادامه مشروح این گفتوگو را مشاهده میکنید:
زارعیان میگوید «شرکت مخابرات آمادگی خود بهمنظور ایجاد زیرساخت لازم برای راهاندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده است. معتقدیم با توجه به شرایط کنونی کشور اگر غیر از مخابرات شرکتهای دیگری در این حوزه وارد شوند هزینههای تأمین تجهیزات تا حد قابل توجهی افزایش مییابد. مخابرات حجم وسیعی از تجهیزات لازم همانند دات و کانال را در اختیار دارد و این موضوع میتواند منجر به پایین آمدن هزینهها در پروژه بزرگ فیبر نوری شود.»
بیشتر بخوانید:
تلکام و گلایههایی که پایان ندارد/ نارضایتی فعالان صنعت مخابرات از تعرفهگذاری اینترنت
توسعه صنعت فناوری اطلاعات در گرو اصلاح تعرفه سرویسهای مخابراتی/ بومیسازی مودمهای ۵G در ایران
بر اساس اعلام معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران «البته مشارکت شرکت مخابرات در این پروژه مستلزم دیده شدن تمامی الزامات و نیازهای نقشآفرینان در این پروژه ملی است. به عنوان مثال تسهیلات، بودجه و اعتبارات لازم به شرکت مخابرات اختصاص داده شود. شرکت مخابرات پیشبینی کرده است که هزینههای خود را از سه بخش تأمین کند. بخشی از هزینهها از منابع داخلی مخابرات، بخشی دیگر از طریق تسهیلات بانکی و در نهایت نیز حمایتهای دولتی است.»
هزینه اضافی از مشترکان شرکت مخابرات دریافت نمیشود
مدیران شرکت مخابرات ایران مدتی پیش اعلام کردند افزایش تعرفه سرویسهای مخابراتی با عنوان هزینه تعمیر و نگهداری خطوط ثابت در شورای رقابت و کمیسیون تنظیم مقررات پذیرفته شده ولی هنوز دستور اجرای این پیشنهاد ابلاغ نشده است. به اذعان زارعیان «وقتی مصوبهای در کمیسیون تنظیم مقررات تصویب میشود تا پیش از مرحله ابلاغ باید فرایندهای خاصی را طی کند. از طرفی کمیته تنظیم بازار نیز باید طرح افزایش تعرفه را تأیید کند.»
به گفته معاون شرکت مخابرات «طبق پیشنهاد این شرکت هزینهای که قرار است از مشترکان دریافت شود هزینه نگهداری خطوط است. اگر خط تلفن کارکرد داشته باشد طبق طرح جدید عملاً هزینهای برای نگهداری آن دریافت نمیشود ولی مشترکانی که خط تلفن بدون استفاده دارند باید هزینه تعمیر و نگهداری آن را پرداخت کنند.»
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/