صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۱۳ دی ۱۴۰۰

تکنیک جدید برای ساخت ساختارهای منجمد کشف شد

دانشمندان با استفاده از تکنیک «کرایو بیو پرینتینگ» برای چاپ ساختارهای منجمد و پیچیده استفاده می‌کنند.
کد خبر : 632371

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «تک اکسپلوریست»، دانشمندان در آزمایشگاه ژانگ، فناوری نوینی ابداع کرده‌اند. این تکنیک چاپ‌زیستی نام دارد. چاپ‌زیستی روشی برای ساخت بافت‌های زنده از طریق چاپ سه‌بعدی سلول‌هاست. «کرایو بیو پرینتینگ» (cryobioprinting) از جوهر زیستی تعبیه شده با سلول‌ها برای چاپ ساختارهای منجمد و پیچیده استفاده می‌کند، که به‌راحتی می‌توان برای استفاده‌های بعدی ذخیره کرد. جوهرهای زیستی موادی هستند که محیط خارج سلولی توسط آن شبیه‌سازی می‌شود. همچنین جوهرهای زیستی به چسبیدن، تکثیر و تمایز سلول‌های زنده کمک می‌کند.


شرایک ژانگ، نویسنده ارشد مقاله و یکی از مهندسان زیستی وابسته در بخش پزشکی گفت؛ کرایو بیو پرینتیگ می‌تواند به بافت چاپ‌زیستی ماندگاری طولانی‌تری بدهد. این ذخیره‌سازی تا سه ماه نشان داده شده است، اما امکان دارد بسیار طولانی‌تر باشد. تکنیک انجماد سه‌بعدی سلول‌ها امکان دارد کاربرد گسترده‌ای در مهندسی بافت، پزشکی احیاکننده، کشف دارو و درمان‌های شخصی داشته باشد.


دانشمندان با استفاده از جوهر زیستی محافظت شده در سرما و مملو از سلول‌ها، ساختارهای بافتی سلول‌ها را روی یک صفحه انجماد چاپ کردند. صفحه انجماد به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در طول فرآیند «کرایو بیو پرینتینگ»، دما را دقیقا کنترل و تثبیت کنند. این ساختارهای چاپ شده در مخزن نیتروژن مایع برای استفاده بعدی نگهداری شدند. دانشمندان این تکنیک را بهینه و ارزیابی کردند. همچنین آن‌ها براساس ارزیابی‌های خود دریافتند که این روش می‌تواند ساختارهای بافتی بسازد. این ساختارهای بافتی می‌تواند به عنوان ایمپلنت و محصولات بافت استفاده شود.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر