ادغام بودجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مشکلساز است/ دخالت دولت آشکار شود تعلیق میشویم
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، سه ماه پایانی سال روزهای شلوغی در انتظار ورزش ایران است، در حالی که پیش از این قرار بود انتخابات کمیته ملی المپیک ۱۷ اسفندماه برگزار شود اما این روزها صحبت از تعویق انتخابات مطرح است، البته مسئولان کمیته ملی المپیک تأکید به برگزاری انتخابات در زمان مقرر دارند، اما شائبههایی در مورد تعویق انتخابات مطرح شده است.
انتخاب کمیته ملی المپیک به برگزاری انتخابات فدراسیونها ارتباط دارد
سعید فائقی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره تعویق انتخابات کمیته ملی المپیک گفت: برگزاری مجمع کمیته ملی المپیک منوط به برگزاری مجامع فدراسیونهای المپیکی دارد و اگر این مجامع به موقع برگزار شود، انتخابات کمیته ملی المپیک هم در همان تاریخ اعلام شده برگزار خواهد شد. در اساسنامه کمیته ملی المپیک آمده یک ماه بعد از المپیک مراحل انتخابات انجام شود؛ اما به خاطر اینکه انتخابات فدراسیونهای المپیکی به تعویق افتاد این اتفاق انجام نشد. حالا اگر انتخابات این ۱۰ فدراسیون در دیماه برگزار شود انتخابات هم در تاریخ خود برگزار خواهد شد.تعویق انتخابات اثر منفی دارد به خصوص اینکه سال آینده بازیهای آسیایی هانگژو، المپیک جوانان را پیشرو داریم و ضمن اینکه المپیک هم در این دوره سه سال است، بنابراین نباید ورزش ما به سمت بلاتکلیفی برود. از طرف دیگر کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیونهای جهانی بیکار ننشستهاند که پیگیر برگزاری انتخابات کمیته ملی المپیک ایران باشند؛ آنها در شرایطی حساس میشوند که یک نفر از داخل طرح شکایت کند و پس از آن به موضوع رسیدگی میکنند. اگر فدراسیونهای جهانی و کمیته بینالمللی المپیک به این مسائل ورود کنند قطعا تبعات بدی برای ما دارد. آن وقت به صورت موقت تعلیق میشویم و پس از آن به موضوع رسیدگی میکنند. من امیدوارم به خاطر منافع کشور و ورزش ایران افراد دست به چنین کارهایی نزدند و ورزش ایران را درگیر مسائل بینالمللی نکنند.
در صورتی که دخالت دولت محرز شود بیبرو و بگرد تعلیق میشویم
معاون اسبق سازمان تربیت بدنی در ادامه درباره ادغام بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک اظهار کرد: سالهاست که کمیته ملی المپیک ردیف بودجه مستقل با سازمان تربیت بدنی دارد و من نمیدانم چرا الان باید چنین تصمیمی گرفته شود. این کار بیشتر لقمه را دور گردن پیچیدن است چرا که از گذشته تاکنون سازمانی که بودجه مستقل داشته و ذیحساب دارد چرا باید ابتدا بودجه به وزارتخانه برود و بعد از آن به کمیته ملی المپیک برسد. من فکر میکنم چون صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک ارتباط خوبی با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشت این مسئله را به وجود آوردهاند، البته که امیدوارم این حدس من اشتباه باشد و چنین چیزی اصلا مطرح نباشد چرا که اصلا به نفع ورزش ایران نیست. هیچ کس منکر ارتباط نمیشود، به هر حال رئیس یک سازمانی ارتباط خوبی دارد و میتواند با رایزنی تخصیص بودجه را زودتر از موعد مقرر بگیرد. این موضوع اتفاقا به نفع ورزش ایران است. اما اگر خدایی نکرده به خاطر این موضوع بحث ادغام بودجه کمیته ملی المپیک با وزارت ورزش مطرح شده است باید افسوس بخوریم. شرایط ورزش ایران با توجه به مسابقاتی که پیشرو است حساس است و نباید یک سردرگمی در داخل ایجاد کنیم.
یک کاسه کردن بودجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مشکل ساز میشود
وی عنوان کرد: ضمن اینکه این ادغام بودجه با هدف عملیاتی کردن بودجه مغایرت دارد.من نمیدانم چرا چنین وضعیتی را ایجاد میکنند البته به احتمال زیاد این پیشنهاد دولت در مجلس برگردانده میشود. ما باید به سمت آسانسازی در ورزش برویم، ضمن اینکه نباید فراموش کنیم اگر کمیته بینالمللی المپیک و فدراسیونهای جهانی این احساس را پیدا کنند دولت در ورزش دخالت میکند بدون شک تعلیق میشویم. همین یک کاسه کردن بودجه کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش مشکل ساز میشود و صد در صد تعلیق را به همراه خواهد داشت. بنابراین ما نباید در داخل شمشیرها را تیز کنیم و اجازه بدهیم شرایط به درستی پیش برود. به هیچ عنوان نباید از بودجه استفاده ابزاری کرد که کسی از ورود به صحنه انتخابات منع شود. این کار بسیار غلط است و ورزش ایران را دچار چالش میکند.
شاید ادغام بودجه برای این است که صالحی امیری به انتخابات ورود نکند
فائقی همچنین در مورد عملکرد رئیس کمیته ملی المپیک و اعضای هیئت اجرایی گفت: به طور کلی ورزش در دولت قبل شرایط خوبی نداشت اما این بیانصافی است که همه این کم و کاستیها را به گردن صالحیامیری بیندازیم. رئیس کمیته ملی المپیک هر آن چه که در توانش بود را انجام داد و کوتاهی و قصوری نداشت. کارهای جدید و بدیعی در کمیته ملی المپیک انجام داد و اگر از این زاویه به عملکرد او نگاه کنم بدون شک نمره قبولی میگیرد. اما معتقدم اگر برای ورزش ایران سنگاندازی شود تا شخصی به انتخابات ورود نکند باید آن فرد به خاطر منافع کشور و ورزش کنار برود. بنابراین اگر بحث ادغام بودجه به این خاطر است که صالحی امیری به انتخابات ورود نکند؛ از او خواهش میکنم به این عرصه وارد نشود تا ورزش متضرر نشود. متأسفانه موارد این چنینی هم در گذشته داشتیم که به خاطر زیادهخواهی عضویت در کمیته بینالمللی المپیک را از دست دادیم و هاشمی طبا که میتوانست یک مهره سنگین برای ورزش ایران باشد این پست مهم و تأثیرگذار را از دست داد.
بیشتر بخوانید؛
انتخابات فدراسیونهای ورزشی به تعویق میافتد؟/ خطر بینالمللی بیخ گوش ورزش ایران!
با تعویق احتمالی انتخابات کمیته ملی المپیک؛ سال سرگردانی در انتظار ورزش ایران
وزیر ورزش در انتخابات کمیته ملی المپیک ورود نمیکند
فائقی در مورد شائبه ورود وزیر ورزش و جوانان به انتخابات کمیته ملی المپیک اظهار کرد: زمانی که هاشمی طبا رئیس سازمان تربیت بدنی بود، به صورت همزمان رئیس کمیته ملی المپیک هم بود که من در آن مقطع زمانی معاون او بودم. من با حضور همزمان هاشمیطبا در سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک مخالف بودم و حتی به خاطر دارم که شبانه به خانه او رفتم تا در این خصوص با او صحبت کنم. اما هاشمیطبا توانایی بالایی داشت و حتی در آن زمان توانست عضویت در IOC را به دست بیاورد. توانایی او در عرصه ورزش قابل مقایسه با کسی نیست.البته من با توجه به شناخت و معرفتی که از سجادی وزیر ورزش و جوانان دارم، بعید میدانم او به این عرصه ورود کند. سجادی از قهرمانان سابق بوده که شخصیت بالایی دارد و چنین تفکری ندارد.بنابراین اصلا امکان ندارد که او به این عرصه ورود کند و خیر و صلاح ورزش برای او اهمیت زیادتری دارد. ضمن اینکه باید بپذیریم اعضای هیئت اجرایی تصمیمگیرنده نهایی هستند.
در انتخاب هیئت اجرایی باید دقت کنند
وی در پاسخ به این سوال که ارزیابیاش از عملکرد هیئت اجرایی فعلی کمیته ملی المپیک چیست و صحبتهایی مبنی بر اینکه برخی افراد که پست ندارد این روزها به دنبال تعویق انتخابات هستند، اظهار کرد: یک ضربالمثلی هست که میگویند وقتی درخت میافتد، تبر برمیداریم و به جانش میافتیم. درست نیست ما در مورد کسانی که ۴ سال زحمت کشیدند قضاوت نادرست داشته باشیم. به اعتقاد من توانایی اعضای هیئتاجرایی همین قدر بود و اگر قرار باشد فصل جدیدی در کمیته ملی المپیک رقم بخورد؛ افراد باید دقت کنند و کسانی را انتخاب کنند که توانایی خوبی داشته باشند. اینکه ما الان بگوییم آنها عملکرد خوبی نداشتند دردی از ورزش دوا نمیکند به خصوص اینکه بازیهای آسیایی پیشرو است و المپیک هم امسال سه ساله برگزار میشود.
کمیته انتصاب تشکیل شده و نظرات وزیر تأمین نمیشود
وی در مورد عملکرد وزیر ورزش و جوانان و عدم انتخاب معاونت قهرمانی وزارت ورزش و مدیرعامل پرسپولیس عنوان کرد: با توجه به شناختی که من از وزیر ورزش و جوانان دارم میدانم او فرد بسیار با برنامهای است و زمانی که به عنوان وزیر ورزش و جوانان انتخاب شد ۱۰ گزینه برای پستهای مختلف در ذهنش بود اما تأخیری که در معرفی افراد در پستهای مختلف به وجود آمده فکر میکنم نشأت گرفته از این است که کمیتهای انتصاب تشکیل شده که همسو با نظرات وزیر ورزش و جوانان نیست و به همین خاطر است که این تعلل به وجود آمده است. در حال حاضر صدری یکی از نفراتی است که با توجه به سابقهای که دارد گزینه بسیار خوبی برای مدیریت پرسپولیس است اما او فعلا با عنوان سرپرستی مشغول به کار است. این نشان میدهد که نظرات وزیر در انتخابها تأمین نمیشود.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/