صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۲ - ۰۸ دی ۱۴۰۰
گزارش کامل آنا از همایش علمی - پژوهشی مکتب حاج قاسم، دانشگاه و رسانه؛

طهرانچی: سردار سلیمانی بازی آمریکا را به هم‌ ریخت/ ولایتی: حاج قاسم زنده‌کننده نام یاران علی(ع) است

مقدم‌فر: رسانه‌های معاند برنامه‌ریزی سنگینی علیه سردار سلیمانی در هفته آینده کرده‌اندرئیس دانشگاه آزاد اسلامی در «همایش دو روزه علمی - پژوهشی مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه»، تصریح کرد: ۱۸ سال پیش جنگ علیه تروریسم آغاز شد ولی حاج قاسم، بازی آمریکا را به هم‌ ریخت و باعث شد جنگی که آمریکا آغازکننده آن بود به‌عنوان محور تروریسم دولتی شناخته شود. 
کد خبر : 631349

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، همایش دوروزه علمی و پژوهشی مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه با هدف بررسی و تبیین مکتب شهید سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی آغاز شد.


در روز نخست این همایش شخصیت‌های برجسته علمی و دانشگاهی و هم‌رزمان شهید سلیمانی ازجمله دکتر علی‌اکبر ولایتی، مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها، اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس و نایب‌رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات و فناوری مجلس شورای در مورد شخصیت و ابعاد مختلف مکتب و شخصیت شهید سلیمانی سخنرانی می‌کنند.


تمدن اسلامی و شهید حاج قاسم، حاج قاسم؛ دانشگاه و خودباوری، الگوی مدیریتی حاج قاسم، حاج قاسم شخصیت تراز انقلاب اسلامی، مکتب حاج قاسم و بصیرت، حاج قاسم اقوام، ادیان و مذاهب، حاج قاسم و اقتدار علمی، حاج قاسم و فرهنگ و هنر، حاج قاسم؛ احزاب، اقوام و گروه‌ها، حاج قاسم و دیپلماسی، حاج قاسم و سبک زندگی حاج قاسم و جوانان از موضوعات مهم نخستین روز همایش مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه است.


برگزاری نمایشگاه ویژه رساله‌ها و پایان‌نامه‌های مرتبط با مکتب حاج قاسم و ابعاد شخصیتی ایشان و سخنرانی‌های دانشجویی در این زمینه از برنامه‌های مهم روز دوم همایش علمی و پژوهشی مکتب حاج قاسم؛ دانشگاه و رسانه است.


همچنین در روز پنج‌شنبه از نویسندگان رساله‌ها و پایان‌نامه‌های برگزیده قدردانی می‌شود.


دکتر ولایتی: شهید سلیمانی آیه‌های جهاد را در عمل پیاده کرد


مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در این همایش، با بیان افتخار چند سال همراهی با آن شهید در زمینه بیداری اسلامی و برگزاری اجلاس‌های مختلف، ایشان را مصداق آیه شریفه سوره سبا دانست که می‌فرماید «دو به دو و به‌تنهایی برای خدا به پا خیزید» و افزود: این شخص را می‌توان مصداق عارف واصل و یکی از جوانمردان ایران و منطقه دانست که در مکتب اهل‌بیت پرورش‌یافته است و تابع امر مولا بود. از ویژگی‌های بارز وی ازخودگذشتگی و آمادگی برای فداکاری در راه مسلمانان و اهداف اسلام است. سردار سلیمانی وقتی تأکید می‌کند «ما ملت امام حسینیم»، یعنی کاری که انجام داد در طول نهضت حسینی بود و اگر نهضت امام حسین (ع) نبود، از اسلام چیزی باقی نمی‌ماند.



وی با بیان اینکه برخی از افراطیون، خوارج عصر ما بودند، تصریح کرد: امام علی (ع) فرمودند فقط من توانستم چشم فتنه را دربیاورم و جز من کسی حریف خوارج نمی‌شد. از پیروان امیرالمؤمنین، علی (ع) در عصر ما کسانی مانند امام خمینی (ره) پرچم را در دست گرفتند و یارانی همچون حاج قاسم سلیمانی، زنده‌کننده و یادآور نام یاران علی (ع) همچون میثم تمار بودند. امام خمینی (ره) به‌عنوان فرزند رشید امیرالمؤمنین (ع) احیاگر دوران ما شد و اشخاصی مانند حاج قاسم سلیمانی نهضت اسلامی را در منطقه برپا کردند و آمریکایی‌ها شکست خوردند و این شکست ادامه خواهد یافت تا اسلام بار دیگر به اعتلای خود دست یابد.


دکتر طهرانچی: سردار سلیمانی تلاشگر عرصه علم هم بود


دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش با مرور تحولات جهانی طی سه دهه گذشته تأکید کرد: با فروپاشی شوروی تا سال ۲۰۰۱ و ماجرای ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، آمریکا بار دیگر دست به کار شد و جنگ جهانی علیه تروریسم را به راه انداخت و در این مسیر سمت و سوی دنیا از علم برای دفاع به علم برای امنیت تغییر شکل یافت.


وی افزود: ۱۸ سال پیش جنگ علیه تروریسم آغاز شد ولی حاج قاسم، بازی آمریکا را به هم‌ ریخت و باعث شد جنگی که آمریکا آغازکننده آن بود به‌عنوان محور تروریسم دولتی شناخته شود. ماحصل مسیر علم برای امنیت، باعث کشتار تعداد بی‌شماری کودک و زن و مردم بی‌سلاح توسط دست‌پروردگان آمریکا شد، اما خداوند به برخی فرصت منجی شدن می‌دهد، حاج قاسم در همین زمان منجی شد. این نتیجه تربیت مکتب انقلاب اسلامی و امامین انقلاب یعنی امام خمینی و امام خامنه‌ای بوده است.



دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه باید نسبت به این موضوعات درک داشته باشد و آن‌ها را تبیین کند. در دو سال اخیر توانستیم برنامه علمی گفتمان انقلاب و مقاومت را در قالب ۴۰۰ نظام موضوعات در معرض دانشجویان ارشد و دکتری قرار دهیم و هم‌اکنون بیش از ۱۳۶ پژوهش توسط دانشجویان دکتری و ارشد راجع به مکتب حاج قاسم سلیمانی صورت گرفته است.


وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی مفتخر است شهید سلیمانی از واحد تهران مرکزی در دوره کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شده و هر زمان که شهید فرصت داشت در کرمان درس انقلاب اسلامی را به دانشجویان ارائه می‌داد. بنابراین حاج قاسم برای علم هم تلاش می‌کرد، ما باید نسبت به تعظیم این مرد بزرگ و به ترویج مکتب او در جامعه علمی همت گماریم.


آقامیری: ۱۳۷ پایان‌نامه پیرامون سردار سلیمانی به نگارش درآمده است


سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران نیز در این نشست اظهار کرد: در مراسم امروز ابعاد مختلف شخصیت شهید سلیمانی را بررسی می‌کنیم. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران گفت: آن خصوصیاتی که ائمه از انسان کامل ترسیم کردند ازجمله دین‌داری، توکل، عمل‌گرا، اثرگذاری، بصیرت و دشمن‌شناسی، ولایتمداری، اهتمام به امور مستضعفین، دلسوزی و همراهی با مردم، صداقت، مردم زیست، عدم وابستگی به قدرت در سردار سلیمانی متجلی بود.


آقامیری گفت: ۱۳۷ پایان‌نامه از سوی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نگاشته شده که فردا تعدادی از این پایان‌نامه‌ها ارائه می‌شود.



سیدمحمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران 


نصراللهی: راهی جز تشکیل جبهه مقاومت رسانه‌ای برای حراست از مکتب حاج قاسم وجود ندارد


اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه و استاد برجسته این حوزه در این نشست تصریح کرد: امروز شاخص و راهبردهای مختلف می‌توان دریافت که هیچ فردی به‌مانند حاج قاسم نمی‌تواند در بحران‌های محلی، ملی و بین‌المللی تا این حد مسلط باشد و اگر نوع مدیریت حاج قاسم سلیمانی نبود، خطر داعش همچنان در نزدیکی مرزهای کشورمان حس می‌شد و نمی‌توانستم امنیت لازم را حفظ کنیم.


نصراللهی گفت: در حوادث سال ۷۲ که در کرمان رخ داد، حاج قاسم توانست با مدیریت صحیح، اشرار مسلح را که منطقه را ناامن کرده بودند به عوامل امنیتی منطقه تبدیل کند. شهید حاج قاسم سلیمانی در زمینه حفظ امنیت کشور راهبردی را در زمینه مدیریت اتخاذ کرد که فعال و فوق فعال بود.


وی عنوان کرد: برخلاف ادعای کشورهای غربی در زمینه بی‌طرفی و آزادی رسانه‌ها، آن‌ها حق مردم برای دانستن را نادیده گرفتند و تحمل ندارند نشانی از حاج قاسم را در صفحات مجازی ببینند. دنیا کارگاه بزرگ ارتباطات سیاسی شده و اکنون همه، به‌دروغ بودن ادعاهای آمریکا در زمینه آزادی رسانه پی برده‌اند. رسانه‌ها در چنین وضعیتی که آمریکا ترور مکتب حاج قاسم را در دستور کار قرار داده، وظیفه‌دارند با تبیین و تشکیل جبهه مقاومت رسانه‌ای از مکتب حاج قاسم حراست کننند و راهی جز این وجود ندارد.



اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و استاد برجسته رسانه


نصراللهی گفت: هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد واکنش حداقلی به ترور حاج قاسم بود و انتقام اصلی این است که جبهه مقاومت رسانه‌ای تشکیل دهیم و با تشکیل این جبهه با جریان تحریف مقابله کنیم و به دیکتاتوری رسانه‌ای پایان دهیم. باید از پرداخت‌های شعاری رسانه‌ای درباره حاج قاسم خودداری کرد و با تبیین اندیشه‌های خاص وی می‌توان راهبرد واقع‌نمایی، روایت اول و روایت فعال را در پیش گرفت.


وی تصریح کرد: باید با هم‌افزائی و شبکه‌سازی، مکتب حاج قاسم را تبیین کرد و اندیشه‌های وی را شناساند. پلتفرم‌های مورد استفاده مردم فقط اینستاگرام نیست و باید از ظرفیت‌های دیگر رسانه‌ها به‌طور مکمل استفاده کنیم تا آمریکا را در تحقق اهدافش ناکام بگذاریم. مطمئنم با این اقدامات، مرحله دوم اقدام آمریکا یعنی ترور مکتب حاج قاسم محقق نخواهد شد.


منادی: سردار سلیمانی روس‌ها را متقاعد به حضور در سوریه کرد


علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس یکی دیگر از حضار این همایش گفت: دانشی که مصرف می‌کنیم یکی از هنرهای نهادهای حاکمیتی است. اگر امروز ایران جزو سه کشوری است که دانش موشک‌های نقطه‌زن را در اختیار دارد به‌واسطه دیپلماسی سیاسی شهید حاج قاسم سلیمانی است. ایشان دنیا و به‌ویژه روس‌ها را متقاعد به حضور در نبرد سوریه کرد.


منادی ادامه داد: شهید سلیمانی دو بار به بلوغ رسید؛ یک بار در جبهه‌های جنگ تحمیلی و در گام دوم در جنگ بین‌المللی و در حمایت از حرم ائمه اطهار در بالغ شد. این مرد بزرگ از همه مدافعان حرم دعوت کرد که به مبارزه با کفار بروند. این شهید بزرگوار گروهی را شکست داد که میلیاردها دلار سرمایه از کشورهای غربی سرمایه دریافت کرده بودند.



علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس


مقدم‌فر: برنامه‌ریزی سنگین رسانه‌های معاند علیه سردار سلیمانی در هفته آینده


حمیدرضا مقدم‌فر دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در همایش تصریح کرد: مکتبی قابلیت مکتب شدن را دارد که قابلیت الگو پیدا کردن را دارا باشد. لذا مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) فقط در مورد امام (ره) و شهید سلیمانی موضوع مکتب را مطرح فرمودند.


مقدم‌فر با بیان اینکه شهید سلیمانی صراحت لهجه داشت، گفت: گاهی مسئولان جرئت تصمیم‌گیری ندارند. شهید سلیمانی سخن خود را روشن و صریح بیان می‌کرد و مدیریت این شهید عزیز ما باید الگو شود.


وی با بیان اینکه شهید سلیمانی دوپهلو حرف نمی‌زد و رفتار متناقضی نداشت، ادامه داد: ایشان برای استحکام مواضع خود استقامت در عمل نیز داشت و در وجود این شهید عزیزمان چهل سال مقاومت و عمل را به وضوح می‌بینیم.


این فعال سیاسی تأکید کرد: فرمانده شهید سپاه قدس، حزب‌مدار نبود و افق نگاه بالایی داشت و کارهای خود را با ولایت فقیه تنظیم می‌کرد. شهید سلیمانی اصولگرا و اصلاح طلب واقعی بود و همانطور که دیدیم در دو جلسه توانست آقای پوتین را در موضوع سوریه قانع کند.


وی با تأکید بر اینکه شهید سلیمانی فرماندهی باتدبیر و دشمن‌شناس بود، خاطرنشان کرد: هفته آینده رسانه‌های معاند برنامه دارند تا هجمه‌های سنگینی را علیه شهید سلیمانی پیاده کنند اما ما کاملاً آماده هستیم.



حمیدرضا مقدم‌فر


اکبری: دیپلماسی حاج قاسم مبنایی برای افزایش قدرت و اعتمادبه‌نفس جوامع شد


 حسین اکبری، معاون دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی تأکید کرد: زمانی مردم فلسطین منتظر جامعه بین‌الملل، آمریکا و دیگران بودند تا ترحمی برایشان قائل شوند و بعد از شکست در جنگ اعراب و اسرائیل به این باور رسیده بودند توان مقابله را ندارند، ولی حاج قاسم و مقاومت باعث شد روی پای خود بایستند و اکنون می‌توانند هر دشمنی را زمین بزنند و به این باور دست‌ یافته‌اند باید به مبارزه مسلحانه با رژیم صهیونیستی ادامه دهند. حاج قاسم تمام محاسبات مادی، نظامی و سیاسی را بر هم زد. هیچ‌کس باور نمی‌کرد یمنی‌ها به این قدرت برسند که عربستان را به عقب‌نشینی وادار کنند یا آمریکا و رژیم صهیونیستی برای خنثی کردن اقدامات یمنی‌ها مانور برگزار کنند.


معاون دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: قدرت موشکی و دیپلماسی ایران است که کشورمان را در یک سوی میز و ۱+۴ را در سوی دیگر قرار دهد. کشورهای نظام سلطه سعی می‌کنند کشورهای ضعیف‌تر را زیر سلطه خود بگیرند و دست‌نشانده نگه‌ دارند، ولی دیپلماسی حاج قاسم مبنایی شد که قدرت و اعتمادبه‌نفس جوامع افزایش یابد و باعث جلوگیری از نفوذ اشغالگران و نظام سلطه شود.



حسین اکبری معاون دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: در جنگ علیه غرب در حوزه روایتگری مقاومت قرار داریم


 محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست اظهار کرد:  کنشگری و حضور حاج قاسم به یک حضور نظامی، امنیت و دفاعی محدود نشده و هر چه جلوتر رفته، نمادهای بیشتری از این شخصیت نمایان شده و حاج قاسم درخشش بیشتری گرفته است.


اسماعیلی با بیان اینکه نیروی قدس در گمنامی خدمت می‌کند گفت: حاج قاسم سلیمانی ذیل مکتب مقاومت بود، اما به درجه‌ای از درخشش رسید که رهبر انقلاب عنوان مکتب را به نام این شهید نام‌گذاری کردند.


وی افزود: امروز دشمن در جنگ رسانه‌ای با حاج قاسم قرارگرفته و اجازه هشتگ کردن یا انتشار تصویر این شهید بزرگوار در رسانه‌های بیگانه وجود ندارد.


اسماعیلی بیان کرد: در جنگ علیه غرب در حوزه روایتگری خصوصیات سردار سلیمانی قرار داریم و جریان سلطه اجازه نمی‌دهد اسم حاج قاسم را در رسانه‌ها بنویسیم و باید برای این موضوع کار جدی انجام دهیم.



محمد مهدی اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی


رستمی: ابعاد وجودی شهید سلیمانی می‌تواند پاسخگوی نیازهای انسان باشد


حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، یکی دیگر از سخنران این مراسم بود. وی گفت: اندیشمندان تمدن غرب نظیر فوکویاما و هانتینگتون سؤالات جدی از تمدن غرب دارند. ما معتقدیم اسلام راه‌حل است، در این زمینه باید مشخص شود که ما چه مسئولیتی داریم و باید چه کنیم، اکنون با حاج قاسم که صاحب مکتب بود مواجه هستیم، زندگی و شخصیتش به‌گونه‌ای است که می‌تواند اسلام واقعی را متبلور کند و الگو باشد.


رستمی افزود: ابعاد وجودی این شخصیت یک باور است که می‌تواند پاسخگوی نیازهای انسان باشد، هر بعد از زندگیش نه به عنوان خاطر بلکه یک باور است. سعادت را در همراهی با حضرت آقا می‌بیند با این حال، پیروان ادیان و مذاهب مختلف نظیر مسیحی و سنی و شیعه با حضور او احساس آرامش می‌کردند و ایزدی‌ها حیاتشان را در شخصیت ایشان می‌دیدند.


وی گفت: سرمایه‌های اجتماعی ابعاد مختلف دارد، سرمایه‌های نمادین می‌توانند سرمایه اجتماعی را بازتولید کنند، حاج قاسم سرمایه نمادین است. تهدیدها و شکاف‌ها سرمایه اجتماعی را به‌سوی زوال می‌برند اما سرمایه‌های نمادین می‌توانند آن‌ها را احیا کنند. باید برای نشان دادن ابعاد شخصیتی حاج قاسم تلاش کنیم و زمینه‌های آموزش و پژوهش در این زمینه فراهم شود. امیدوارم که این رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه‌های دیگر نیز الگو شود.



حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها


زاکانی: سردار سلیمانی راهی جز خروج از منطقه برای آمریکا باقی نگذاشت


علیرضا زاکانی، شهردار تهران در این همایش با بیان اینکه حاج قاسم سه ویژگی را در خود جمع کرده بود و از قابلیت الگودهی و راهبری نسل جوان برخوردار است گفت: در حقیقت حاج قاسم با جنس مدیریت خود، هم اثربخشی و هم کارایی داشت.


شهردار تهران افزود: بی شک نقش حاج قاسم بسیار ممتاز است و نه تنها خصوصیت‌های این انسان، بلکه نوع مدیریت او را باید الگو قرار دهیم چراکه او صحنه را متحول کرد و این موضوع برای ما مهم است.


وی با بیان اینکه حاج قاسم عبد ساده خدا بود گفت: حاصل کاری که توسط کشورهای دیگر از جمله آمریکا از سال ۸۹ در منطقه رخ داد را سردار سلیمانی برهم زد و ماحصل آن این شد که راهی برای آمریکا، جز خروج از منطقه نیست.


زاکانی با اشاره به ویژگی‌های مدیریت حاج قاسم، بیان کرد: واقع‌بینی در مدیریت حاج قاسم اولین مشخصه مدیریتی و فهم دقیق آن از صحنه و قابلیت‌ها ویژگی مهم بعدی بود.


وی با بیان اینکه حاج قاسم در هر میدانی، میدان‌داری می‌کرد افزود: ویژگی دیگر مدیریتی او بهره‌گیری از عنصر عشق و علاقه در مدیریت بود و همین امر باعث می‌شد تا نیروهایش برای فرمانده خود جان دهند و سبک مدیریتی جدیدی را از خود بر جای گذاشت. نیروی قدس قبل از حاج قاسم، با نیروی قدس بعد از حاج قاسم بسیار تفاوت دارد و همین سبک مدیریتی معادلات منطقه را برهم زد.



علیرضا زاکانی، شهردار تهران


خرازی: دیپلماتی بالاتر از شهید سلیمانی ندیدیم


سید صادق خرازی نیز ضمن تبیین خصوصیات شهید سلیمانی در ساحت دیپلماسی تصریح کرد: باورمان نمی‌شود روزی ما باشیم اما شهید سلیمانی در بین ما نباشد.


این فعال سیاسی با بیان اینکه شهادت حاج قاسم یکی از بزرگ‌ترین ضربات بزرگ تاریخی سیاسی و امنیتی در دنیاست، ادامه داد: نمی‌شود پیرامون شخصیت بزرگ فردی که آثار حضور او از مرزهای جغرافیای ایران فراتر رفته است بدون معرفت سخن گفت.


وی افزود: ما هر هفته باهم دیدار داشتیم و بیش از ۸۰ درصد دیدارهای ما دوستانه بود و شهید سلیمانی نسبت به پیشنهادات و نظرات ما بی تفاوت نبود. از چهره‌ها و طیف‌های مختلف و به شهید سلیمانی مراجعه می‌کردند و او همه مسائل ما مشکلات آن‌ها را بررسی می‌کرد.


خرازی تاکید کرد: اگر شهید سلیمانی بود موضوع مشکل رهبری اصلاحات به گونه دیگری حل‌وفصل شده بود و آخرین کارها و جلسات برای حل شدن معضلات در حال رخ دادن بود.


رئیس شورای روابط خارجی با بیان اینکه ادبیات مقاومت در جهان نهادینه‌شده است، افزود: شهید سلیمانی به لحاظ فکری معتقد به مکتب انقلابی شیعی متصل به امام و رهبری بود و هدف او وحدت بین تمام طوایف بود و در مذاکرات سیاسی بسیار بالاتر از دیپلمات‌ها نقش موثری ایفا می‌کرد.



سید صادق خرازی، فعال سیاسی


نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان: شهید سلیمانی جبهه مقاومت را در ۳ حوزه گسترش داد


حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان با تجلیل از شخصیت سردار سلیمانی گفت: شهید سلیمانی مردانه در سه بخش جبهه مقاومت را گسترش داد. اولین بخش، گسترش سطح جبهه مقاومت است و دومین بخش عمق بخشیدن به این جبهه است. نکته سوم، آماده‌سازی لشگری برای مقاومت در برابر کفار و ایجاد لشگری از ملت‌های گوناگون است.


وی ادامه داد: شهید سلیمانی تمام همت خود را به کار گرفت که جبهه مقاومت را شکل دهد و تلاش او چنان مؤثر بود که سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری دشمنان را خنثی کرد. جریان قوی و توانمند جبهه مقاومت هیچ‌گاه ترسی از دشمن نداشته بلکه در مقابل استکبار جهانی ایستاد. حاج قاسم فوق‌العاده در زمینه خودسازی کوشا بود و اینقدر در مهربانی و انسانیت پیشروی کرد که نمود آن در ظاهر او کاملاً نمایان بود.


سردار رادان: حاج قاسم داعش را از جایی که باور نداشت دور زد/ ماجرای آرزوی سردار سلیمانی پس از شهادت


سردار احمدرضا رادان، رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با توصیف اثرگذاری فرمانده شهید سپاه قدس بر معادلات منطقه گفت: وقتی می‌خواهیم موازنه انقلابی انجام دهیم، باید عمق‌بخشی انقلابی داشته باشیم و این کار را حاج قاسم انجام داد. عمق‌بخشی راهبردی حاج قاسم بسیار تعیین‌کننده بود و او تلاش کرد که به مردم مظلوم منطقه کمک کند. رادان بیان کرد: آمرلی در منطقه عراق جایی بود که داعش آن را در محاصره کامل برد و در زمانی که این شهر در محاصره تنگاتنگ بود، حاج قاسم سلیمانی با شهامتی که داشت با بالگرد به وسط شهر آمرلی رفت.


رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با بیان اینکه شهید سلیمانی تلاش بر کمک به محرومان داشت، افزود: حاج قاسم در محور مقاومت، نیروی مردمی را بسیار مناسب به کار گرفت و داعش را از جایی که باور نداشت دور زد.


وی گفت: مردمان آمرلی تاکید برساخت مجسمه حاج قاسم داشتند، اما خود ایشان قبول نکرد.


رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا افزود: حاج قاسم نماد پیوند بین مردم و مردم، مردم و دولت و پیوند بین مردم با دولت‌ها بود. همچنین در کنار اقتدار، نماد هویت بود و حاج قاسم با تیم خود هویت بخشی را توسعه می‌داد. مکتب او به دولت‌هایی مثل عراق و سوریه این باور را داد که بتوانند امنیت خود را توسعه دهند و نباید از حاج قاسم صحبت کنیم، اما از یاران آن صحبت نکنیم.


رادان بیان کرد: در دوران حضور در منطقه، با ابو مهدی المهندس ارتباط داشتم و گفتند که فقط آرزو داشت پس از شهادت، رهبر معظم انقلاب بر پیکر او نماز بخواند.



سردار احمدرضا رادان، رئیس مرکز مطالعات راهبردی ناجا


رضایی: شهید سلیمانی قهرمان ملی دفاع از حقوق بشر است


ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس نیز در این همایش با برشمردن جبهه‌های غرض‌ورزی دشمن علیه سردار سلیمانی در عرصه رسانه، تأکید کرد: رسانه‌ها باید مراقب باشند جای شهید و جلاد عوض نشود. متأسفانه پلتفرم‌های خارجی نظیر اپلیکیشن اینستاگرام با هرگونه حمایتی از شهید سلیمانی مقابله می‌کند. رسانه‌ها باید با جریان تحریف به طور رسمی مقابله کنند چراکه در این زمینه کم‌کاری شده است.


رضایی عنوان کرد: در دو سال گذشته در برابر آنچه باید برای نشان دادن اقدامات شهید سلیمانی در رسانه انجام می‌شد کم‌کاری زیادی صورت گرفته است. شهید سلیمانی بدون مرز از انسانیت دفاع می‌کرد و در حقیقت قهرمان دفاع از حقوق بشر است.


وی خاطرنشان کرد: خیلی کاری‌های بر زمین‌مانده در نشان دادن نقش شهید سلیمانی برای تأمین امنیت داریم. حاج قاسم الگوی جدیدی از انسانیت را معرفی و این قهرمان ملی کار بسیار بزرگی در کشورهای منطقه کرد. ما سرمایه و امکان مبارزه با غول رسانه‌ای غرب را نداریم ولی می‌توانیم استراتژی امام (ره) را در این حوزه پیاده کنیم.


خلجی: برخی رسانه‌ها رویکرد تحلیل‌گرایانه، تحریف‌گرایانه و حذف‌گرایانه علیه حاج قاسم داشتند


سپهر خلجی عضو شورای سیاست‌گذاری خبرگزاری ایرنا با اشاره به رویکرد رسانه‌ها در خصوص سردار سلیمانی گفت: در همین روزها افرادی مدعی شدند که نسبت به رویکردهای شهید سلیمانی انتقاد داریم و متاسفانه این شخصیت بزرگ و ملی را با یک نگاه برش خورده روایت کردند. ما در کنار روایت تقلیل‌گرایانه، روایت تحریف‌گرایانه داشتیم که در این رویکرد، رسانه‌ای مدعی شده بود شهید با همکاری آمریکا با داعش مبارزه می‌کرد.


خلجی اضافه کرد: در کنار رویکرد تحلیل‌گرایانه و تحریف‌گرایانه، رویکرد حذف‌گرایانه را داشتیم که پس از شهادت این شهید عزیزمان رسانه‌های خارجی عملیات حذفی را در مورد این شهید در شبکه‌های اجتماعی در پیش گرفتند و نسبت به ایجاد محدودیت در اطلاع‌رسانی در ابعاد این شهید اقدام کردند. ما در کنار این سه رویکرد در روایت از ایشان، نیازمند رویکرد جامع‌گرایانه و واقع‌گرایانه هستیم.


وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری (حفظه الله) در سخنرانی‌های مختلف در مورد شهید سلیمانی عناوینی را همچون قهرمان ملی و .... برای این شهید عزیزمان برشمردند. ما در نگاه واقع‌گرایانه، به ویژگی‌هایی می‌رسیم که در یک نگاه دقیق این شهید، یک امت بود.


سردار بابایی: حاج قاسم بر ۳ مؤلفه اصلی اقتدار، امنیت و آرامش تأکید داشت


سردار محمد بابایی، رئیس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا نیز در این همایش اظهار کرد: اگر شاخصه معرفی حاج قاسم مبارزه با تلاش باشد، شخصیت مغفول حاج قاسم یک راهبرد امنیتی است و ایشان برگ برنده مبارزه با تروریسم بود.


وی گفت: اولین بحث در مباحث کلی امنیت، نگاه عینی و ذهنی به امنیت است و پایه کار حاج قاسم، امنیتی‌سازی بود. حاج قاسم در اولین اقدام هیمنه داعش را فروریخت و به فضای ذهنی بودن امنیت توجه ویژه‌ای داشت.


بابایی با اشاره به ترس داعش از حاج قاسم بیان کرد: اساساً انتهای کار مبارزه را حاج قاسم ارزشی می‌دانست و از معنویت فاصله نمی‌گرفت. حاج قاسم برای مبارزات و جنگ سخت، به پیوستگی واژه سخت و نرم مانند دفاع از حرم، قائل بود.



سردار محمد بابایی، رئیس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا


رئیس پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا افزود: نگاه حاج قاسم تنها در عرصه جنگ سخت و بیرونی نبود و در زمینه امنیت داخلی نیز فعال بود.


وی با بیان اینکه ایشان در حوزه مقاومت، ادبیات جدیدی را در حوزه امنیت خلق کرد و یکی از ارزش‌ها و آرمان‌های امام را حاج قاسم ایجاد کرد گفت: در حوزه امنیت‌بخشی و فرامرزی بر حکمرانی محورهای سلبی قائل بود و در زمینه حفظ استقلال، بر تکلیف محوری و ... بسیار تاکید داشت.


نادری: شهید سلیمانی نمونه انسان تراز انقلاب اسلامی است


احمد نادری، نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات مجلس تصریح کرد: اگر امروز حوزه نفوذ جمهوری اسلامی ایران در سراسر جهان گسترش یافته نتیجه تلاش‌های این شهید بزرگوار است. حاج قاسم تبدیل به اسطوره‌ای در سه سطح داخل کشور ، منطقه و جهان شد. اکنون هر انسان آزاده‌ای در جهان حاج قاسم را به عنوان اسطوره زیرپا گذاشتن استکبار جهانی می‌شناسد.


نادری عنوان کرد: در داخل کشور حاج قاسم اعتقاد به جذب حداکثر جوانان و استفاده از ظرفیت‌های این قشر داشت. شهید سلیمانی باور عمیق به استفاده از ظرفیت‌های جوانان داشت. این شهید به عنوان یک فرمانده با به میدان آوردن جوانان حماسه‌هایی بزرگ آفرید.


وی خاطرنشان کرد: یکی از ثمرات تلاش‌های حاج قاسم امثال شهید حججی است. مکتب حاج قاسم نمونه‌ای از مکتب ائمه اطهار است. نظام ارزشی جامعه با اجتماعی شدن مکتب منتقل می‌شود.


نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: امروز باید شاخصه‌های مکتب حاج قاسم تبیین و آموزش داده شود. باید اسطوره این مکتب نهادی شده و برای نسل‌های جدید انقلاب بازتولید شود. ویژگی بارز حاج قاسم توجه مستمر به همه اقشار جامعه بود و باید و چنین ویژگی در اذهان عمومی بازتولید شود.



انتهای پیام/۴۱۰۶/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر