صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در گفت‌وگو با آنا:

جلوی انحراف در روایت زندگی حاج قاسم را می‌گیریم/ قهرمان‌سازی نادرست و غیرقابل‌باور در جشنواره امسال جایی ندارد

حمید نیلی از برگزارکنندگان جشنواره تئاتر سردار آسمانی معتقد است که در روایت تئاتری از سبک زندگی قهرمانانه حاج قاسم سلیمانی نباید تحریف صورت بگیرد.
کد خبر : 631210

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، یکی از رویدادهای نمایشی مربوط سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی است، جشنواره‌ای که قرار شده سومین دوره آن امسال در کرمان، زادگاه حاج قاسم برگزار شود. دوره اول این رویداد در تهران و دوره دومش نیز در کرمان (کنار مزار حاج قاسم سلیمانی) برگزار شده و حالا این شهر برای دومین سال پیاپی میزبان این رویداد نمایشی است.


طبق اعلام برگزار کنندگان جشنواره امسال که چند روز پس از سالگرد درگذشت حاج قاسم برگزار می‌شود، در مجموع ۲۴۶ اثر به دبیرخانه این رویداد ارسال شده که در چهار بخش حضور خواهند داشت. ۱۳۵ اثر در بخش تئاتر خیابانی، ۷۱ اثر در بخش نمایشنامه‌نویسی و ۴۰ اثر در بخش رادیو تئاتر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی شرکت می‌کنند. هنرمندان ارائه دهنده این آثار هم از اکثر شهرهای کشور هستند، اما بیشترین فراوانی آثار این دوره به استان‌های تهران (۴۵ اثر)، کرمان (۲۲ اثر) و گیلان (۱۵ اثر) مربوط می‌شود.


جشنواره تئاتر سردار آسمانی از هفدهم دی آغاز می‌شود و مراسم اختتامیه آن سه روز بعد در استان کرمان برگزار خواهد شد. این رویداد که دو دوره قبلی آن با همکاری انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برگزار می‌شد، امسال نیز این انجمن را در کنار خود خواهد داشت. به واسطه همین حضور گفت‌وگوی کوتاهی با حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر دفاع مقدس ترتیب دادیم.


نیلی با اشاره به این موضوع که جشنواره تئاتر سردار آسمانی، برای بیان شأن و جایگاه حاج قاسم سلیمانی در عرصه هنر رویداد موفقی بود، درباره تاریخچه این رویداد عنوان کرد: اولین دوره این جشنواره را در شرایطی سخت برگزار کردیم و باوجود زمان کمی که تا چهلمین روز شهادت حاج قاسم باقی مانده بود، اما اجراهای خوبی در آن دوره دیدیم. سال گذشته نیز سطح اجراها واقعاً خوب بود و حتی قرار بر این بود که جشنواره سردار آسمانی جنبه بین‌المللی داشته باشد، ولی به دلیل شیوع بیماری کرونا و اوج‌گیری آن، نتوانستیم این ایده را عملی کنیم.


وی با اعلام این موضوع که بودجه جشنواره امسال ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است افزود: امسال برنامه‌هایی هم برای برگزاری این رویداد در سطح فراملی داشتیم و از کشورهای عراق، ترکیه، هند و کنیا متقاضیانی برای حضور در این جشنواره وجود داشت، که متأسفانه باز هم به دلیل شرایط نامساعد کرونایی، امکان حضور و اجرای این هنرمندان خارجی فراهم نشد. با این وجود نکته‌ای که در این میان اهمیت دارد، ادای دین هنرمندان حوزه تئاتر به حاج قاسم سلیمانی است، مسئله‌ای که در آثار حاضر در این رویداد کاملاً مشخص بود.




پوستر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی



سبک زندگی حاج قاسم نباید تحریف شود


مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در رابطه با تفاوت‌های سومین دوره این رویداد به نسبت دوره‌های قبلی نیز گفت: بعد از دو دوره گذشته که مسئله جریان سازی جشنواره و حضور کارها در خارج از مرکز و از استان‌های مختلف، نکته مهمی بود که در سال‌های قبلی جای آن خالی بود و خوشبختانه امسال اتفاق می‌افتد. محفل‌های «خاطره‌ نمایش» هم امسال به طور جدی‌تری در جشنواره برگزار می‌شود و امیدوارم با رویکردی درست و خروجی‌های بهتر، شاهد کارهای جدیدی باشیم، چون معتقدم با استفاده از خاطرات نزدیکان حاج قاسم می‌توان بخش‌های دراماتیک را از آن‌ها استخراج کرد و به نمایشنامه‌ای خوب و استاندارد رسید.


نیلی با تأکید بر این موضوع که در آثار نمایشی نباید حاج قاسم را قهرمانی غیرقابل باور و دور از دسترس نشان داد، اظهار کرد: خوشبختانه در چند صد اثری که برای حضور در این رویداد بررسی شده قهرمان‌سازی نادرست و غیرقابل باوری در کارها رویت نشد. دلیل آن هم این است که بالاخره حاج قاسم را خیلی‌ها از نزدیک دیدند، مثلاً افراد زیادی هستند که تعریف می‌کنند ایشان را در جاهای عمومی مثل فرودگاه و... دیده‌اند یا مسائلی از این دست.


وی ادامه داد: حاج قاسم قهرمانی دور از ذهن و دور از مردم نبود و ما باید از تحریف سبک زندگی قهرمانانه او جلوگیری کنیم. باید واقعیت را بگوییم، حاج قاسم همین بوده و برای این سبک زندگی‌ای که داشت، مردم هم از او استقبال می‌کردند. به همین دلیل هم هست که هنرمندان نیز علاقه دارند برای او کار کنند.


نیلی در انتهای صحبت‌هایش درباره ایجاد انحراف در روایت زندگی حاج قاسم سلیمانی گفت: ما سعی می‌کنیم از ایجاد شائبه درباره بخش‌های مختلف زندگی حاج قاسم سلیمانی در آثار هنری جلوگیری کنیم. یکی از کارهای ما برگزاری جلسات «خاطره نمایش» است، محافلی که با دقت روی آن‌ها می‌توانیم خود واقعی حاج قاسم را معرفی کنیم و از دل آن‌ها کارهای هنری بیرون بیاوریم.


انتهای پیام/۴۱۷۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر