صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش/

تلکام و گلایه‌هایی که پایان ندارد/ نارضایتی فعالان صنعت مخابرات از تعرفه‌گذاری اینترنت

بیست و دومین نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و راه‌حل‌های نوآورانه در حالی به پایان رسید که شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه گلایه‌هایی از سیاست‌های ناکارآمد در زمینه تعرفه‌گذاری سرویس‌های اینترنتی و آماده نبودن بستر پهن‌باند ثابت داشتند.
کد خبر : 630670

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بیست و دومین نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و راه‌حل‌های نوآورانه روز یکشنبه ۵ دی ماه به کار خود پایان داد و مسئولان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن بازدید از این نمایشگاه وعده‌های مختلفی به فعالان صنعت مخابرات دادند.


رویدادی برای نمایش توانمندی‌های داخلی


بیست و دومین نمایشگاه تلکام روز پنجشنبه ۲ دی ماه با حضور بیش از ۶۰ شرکت فعال در حوزه صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات افتتاح شد. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنعت مخابرات به نمایش گذاشته شد و جمعیت زیادی از علاقه‌مندان به فناوری جدیدترین محصولات شرکت‌های ایرانی مشاهده کردند. با توجه به رویکرد دولت سیزدهم برای توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات صنعت مخابرات و فناوری اطلاعات می‌تواند نقش ویژه‌ای در تکمیل این پروژه ملی داشته باشند. محصولات به نمایش درآمده در تلکام ۱۴۰۰ بخش کوچکی از توانمندی‌های داخلی در حوزه فناوری اطلاعات است و به اعتقاد بسیاری از فعالان این حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی می‌توانند مسیر توسعه شبکه‌های ارتباطی در کشور را هموار سازند.




بیشتر بخوانید:


تک‌روی در فناوری اطلاعات معنی ندارد/ از فناوری بومی غفلت نکنیم


پیش به سوی ملی‌سازی فضای سایبری/ نخبگان جوان به مقابله با تهدیدات سایبری برمی‌خیزند




محصولات معرفی‌شده در نمایشگاه مخابرات، فناوری اطلاعات و راه‌حل‌های نوآورانه تنها منحصر به حوزه‌ای خاص نبود و شرکت‌های حاضر دستگاه‌های متفاوتی را در دسته‌های دکل‌های مخابراتی، مودم، پلتفرم‌های تولید محتوا، سرویس‌های اینترنتی معرفی و عرضه کرده‌اند. به اعتقاد شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه برگزاری چنین نمایش‌هایی علاوه بر توسعه بازار صنعت مخابرات فرصت مناسبی برای ایجاد تعامل گسترده‌تر بین شرکت‌های این صنعت است. در واقع شرکت‌های ایرانی با حضور در این نمایشگاه سایر فعالان صنعت مخابرات را شناخته و تجهیزات خود را طریق این شرکت‌ها تأمین می‌کنند.



تلکام فرصتی برای جبران عقب‌ماندگی‌های پهن‌باند ثابت


توسعه نامتوازن شبکه‌های پهن‌باند سیار و ثابت در یک دهه گذشته موجب شده بستر لازم برای ارائه خدمات مطلوب در حوزه اینترنت ثابت فراهم نشود و از همین اپراتورهای ثابت و سیار کشور با مشکلات زیادی مواجه هستند. کشورهای مختلف دنیا به منظور توسعه شبکه‌های ارتباطی خود سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در زمینه اینترنت ثابت کرده و با توجه به مقرون به صرفه بودن سرویس‌های این بخش نسبت به پهن‌باند سیار کاربران تمایل بیشتری به استفاده از آن دارند. مدیران شرکت‌های سرویس‌دهنده اینترنت در بخش ثابت عدم اصلاح تعرفه سرویس‌های مخابراتی و آماده نبودن زیرساخت‌های فنی را مهم‌ترین علل عقب‌ماندگی شبکه پهن‌باند ثابت نسبت به سیار می‌دانند.


شرکت مخابرات ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین سرویس‌دهندگان شبکه پهن‌باند ثابت بارها نسبت به پایین بودن تعرفه دریافتی از مشترکان اعتراض کرده و از دولت خواسته است اقدام به اصلاح تعرفه‌ها کند. به گفته محمدرضا بیدخام، سخنگوی شرکت مخابرات ایران «در حال حاضر هزینه تعمیر و نگهداری خطوط تلفن ثابت حدود ۲۱ هزار تومان ولی درآمد هر خط حدود ۶ هزار تومان در ماه است. شورای عالی رقابت پیشنهاد مخابرات برای اصلاح هزینه نگهداری خطوط تلفن ثابت را پذیرفته و هم‌اکنون این طرح در کمیسیون تنظیم مقررات در حال بررسی است.»


اگرچه امکانات لازم برای تولید تمامی تجهیزات و قطعات مورد نیاز برای توسعه شبکه ارتباطی در کشور وجود ندارد ولی بدون شک می‌توان بخش زیادی از سخت‌افزار و نرم‌افزارهای کاربردی در پروژه شبکه ملی اطلاعات از محصولات معرفی شده در تلکام ۱۴۰۰ تأمین کرد. به گفته عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات «در این نمایشگاه شاهد معرفی تجهیزاتی ایرانی با کیفیت مطلوب هستیم که در صنعت مخابرات کاربردهای ویژه‌ای دارند. حتی شرکتی ایرانی توانسته است سرور تولید کند. اینکه قطعات لازم برای ساخت تجهیزات مخابراتی از خارج وارد شود کاملاً طبیعی است و حتی شرکت‌های بزرگ فناوری در جهان نیز قطعات خود را از کشورهای مختلف وارد می‌کنند.»



تعرفه‌گذاری منطقی، دغدغه اپراتورهای پهن‌باند ثابت


در جریان بازدید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از بیست و دومین نمایشگاه تلکام کیفیت تعرفه‌گذاری اینترنت و افزایش قیمت سرویس‌های مخابراتی از سؤال‌های اصلی خبرنگاران بود. بر اساس اعلام زارع‌پور «تعرفه اینترنت در سال جاری تا این لحظه حتی یک ریال هم افزایش پیدا نکرده است. خطوط تلفن ثابت ماهی تنها هزار تومان درآمد برای شرکت مخابرات دارد و هزینه نگهداری آن ۳۰ هزار تومان است. شرکت مخابرات پیشنهاد دریافت هزینه‌ای با عنوان هزینه تعمیر و نگهداری را داده که هم‌اکنون در حال بررسی است. قیمت اینترنت امسال افزایش نمی‌یابد و موضوع افزایش تعرفه مخابرات مطرح نیست.»


وزیر ارتباطات در حالی مدعی عدم افزایش هزینه اینترنت در سال جاری می‌شود که هنوز مشخص نیست شرکت مخابرات هزینه تعمیر و نگهداری خطوط تلفن ثابت را با چه عنوان از مشترکان دریافت خواهد کرد.


به اذعان صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی «موضوع اصلاح تعرفه‌های مخابراتی در حال بررسی است و به محض نهایی شدن میزان تغییر تعرفه چارچوب و کیفیت اجرای آن به اطلاع مردم می‌رسد. مدل ارائه شده برای اصلاح تعرفه‌ها لزوماً افزایشی نیست و هزینه نگهداری از خطوط ثابت به گونه‌ای تنظیم می‌شود که حمایت لازم از شرکت مخابرات ایران و سایر اپراتورهای پهن‌باند ثابت فراهم شود. هنوز اعداد و ارقام هزینه‌ای که بابت تعمیر و نگهداری از مشترکان دریافت خواهد شد نهایی نشده است.»


رئیس رگولاتوری همچنین می‌گوید «پلتفرم‌ها و شرکت‌های فناوری اطلاعات ایرانی برای توسعه ارتباطات و ارائه خدمات خود به کشورهای همسایه از لحاظ رگولاتوری با هیچ مانعی مواجه نیستند. هم اکنون شبکه فیبر نوری بین ایران و کشورهای منطقه برقرار است و خدمات ارتباطی بدون وقفه ارائه می‌شود.»



شرکت‌های ایرانی بر لبه فناوری


بخش زیادی از تجهیزات معرفی‌شده در نمایشگاه بیست و دوم تلکام توانایی بالایی برای رقابت با نمونه‌های خارجی دارند و از همین رو می‌توان آن‌ها در در زمینه تکمیل پیشرفته‌ترین سرویس‌های ارتباطی به‌کارگیری کرد. بررسی‌های میدانی در نمایشگاه نشان داد تعدادی از شرکت‌های حاضر در تلکام ۱۴۰۰ فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه اینترنت نسل پنجم(5G) دارند و با استفاده از ظرفیت‌های بومی توانسته‌اند نرم‌افزار و سخت‌افزارهای کاربردی در این شبکه را تولید کنند. البته برای رسیدن به جایگاه مطلوب در حوزه اینترنت 5G هنوز راه زیادی در کشور باقی است و باید حجم بسیاری بیشتری از زیرساخت‌ها با این شبکه هماهنگ شوند.


طبق سند ملی شبکه ملی اطلاعات ایران تا سال ۱۴۰۴ باید به هاب ارتباطی منطقه غرب آسیا تبدیل شود و بدون شک تحقق چنین هدفی مسیر نمی‌شود مگر با توسعه صنعت مخابرات و توجه بیش از پیش مسئولان به ظرفیت‌های بومی. یکی از مدیران شرکت‌های حاضر در بیست و دومین نمایشگاه تلکام می‌گوید «بخش بزرگی از مشکل عدم ارائه گسترده سرویس‌های اینترنت نسل پنجم در ایران کمبود مودم هماهنگ با این شبکه است. خوشبختانه چند شرکت داخلی در حال تولید مودم 5G هستند و امیدواریم به زودی این تجهیزات کاربردی در اختیار کاربران قرار گرفته و سرویس‌های اینترنتی با مطابق با استانداردهای جهانی به مشترکان ارائه شود.»




بیشتر بخوانید:


سایه سنگین طرح صیانت بر سر شبکه ملی اطلاعات/ حرف حساب موافقان و مخالفان طرح چیست؟


باید نگرش‌ها درباره حمایت از کسب‌وکارهای ایرانی تغییر کند/ حل مشکلات صنعت فناوری اطلاعات با تعامل بخش خصوصی و دولتی




گفتنی است در جریان برگزاری این نمایشگاه اپراتورهای بزرگ بخش ثابت و سیار ضمن عقد قرارداد با شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات مخابراتی متعهد شدند بخش عمده نیازهای خود را از طریق شرکت‌های ایرانی تأمین کنند. در همین راستا قرار است یک شرکت دانش‌بنیان داخلی تا پایان سال جاری ۶۰۰ هزار مودم مبتنی بر فناوری VDSL را تحویل شرکت مخابرات دهد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وعده داده است پروژه بزرگ اعطای ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری از دهه فجر آغاز و طی سه سال در سراسر کشور تکمیل می‌شود. حال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که دولت چگونه وعده خود برای رفع عقب‌ماندگی شبکه اینترنت محقق می‌سازد و در این مسیر تا چه میزان از ظرفیت شرکت‌های داخلی فعال در صنعت مخابرات استفاده می‌شود؟


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر