صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۵ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰
تحقیقات جدید نشان می‌دهد؛

سم موجود در باکتری سیاه‌زخم کلیدی برای درمان‌های جدید

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که سم موجود در سیاه‌زخم، فعالیت نورون‌های سیگنال‌دهنده درد را مورد هدف قرار می‌دهد و آن را به‌طور کامل غیرفعال می‌کند.
کد خبر : 629535

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، محققان از دانشگاه هاروارد، در تحقیقات بالینی دریافتند که عناصر خاصی در سم تولیدشده توسط باکتری سیاه‌زخم وجود دارد. این سم می‌تواند فعالیت نورون‌های مغزی سیگنال‌دهنده درد را به‌طرز عجیبی غیرفعال کند. دانشمندان فکر می‌کنند که این روش برای درمان‌های جدید بسیار مفید و حائز اهمیت است.


سموم موجود در باکتری سیاه‌زخم از چندین مولکول تشکیل شده که توسط این باکتری ترشح می‌شود. پروتئین به‌تنهایی سمی نیست، اما در ترکیب با مولکول‌های دیگر می‌تواند حتی کشنده باشد. در این تحقیق به چگونگی اثر سموم سیاه‌زخم روی نورون‌های مغز پرداخته شده است.


در این تحقیقات ابتدا محققان نورون‌های حساس درد را در «گانگلیون» کشف کردند. گانگلیون، مجموعه‌ای از نورون‌ها در ریشه پشتی عصب نخاعی است. در این تحقیقات نشان داده شد که گیرنده‌های نورون‌ها برای اتصال به گیرنده‌های سموم سیاه‌زخم تمایل بسیاری دارند. در طی آزمایش‌های متعدد، محققان نشان دادند که چگونه دو پروتئین خاص سیاه‌زخم، سیگنال‌های درون سلول‌های عصبی را تقریبا کامل تغییر دادند.


دو نوع مختلف سم سیاه‌زخم دارد. یک نوع آن سم «ادم» (Edema) و نوع دیگر سم کُشنده است. در این دو نوع سم، پروتئین مشترک به‌نام (PA) یا «آنتی‌ژن محافظ» وجود دارد. آنتی‌ژن محافظ را به نوعی اسب تشبیه کردند که به انتقال پروتئین فاکتور «ادم» یا پروتئین فاکتور کُشنده به داخل سلول کمک می‌کند. پژوهش جدید نشان داد که سم ادم نورون‌های سیگنال‌دهنده درد را در گانگلیون به‌طور انتخابی هدف قرار می‌دهد و غیرفعال می‌کند. آزمایش‌های موش نشان داد وقتی این دو پروتئین به ستون فقرات حیوانات تزریق می‌شود، پروتئین‌ها روی نورون‌های خاصی در مغز تأثیر می‌گذارد و احساس درد را به‌طور کامل مسدود می‌کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر