صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۹ - ۲۹ آذر ۱۴۰۰
به کمک دستگاه ایرانی؛

مطالعات بافت‌شناسی جانوری آسان می‌شود

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به توسعه و طراحی دستگاه پارافین دیسپنسر آزمایشگاهی شده که مطالعات بافت‌شناسی جانوری را آسان‌تر می‌کند.
کد خبر : 629054

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه هرمزگان دستگاه پارافین دیسپنسر آزمایشگاهی توسعه داده که مزایای قابل‌توجهی در مقایسه با رقبای داخلی و خارجی خود دارد. این دستگاه در حوزه بافت‌شناسی جانوری به کار می‌رود و بخشی از فرایند شناخت کامل سلولی به شمار می‌رود، با استفاده از این دستگاه می‌توان برش‌های عرضی به ضخامت سه تا پنج میکرون تهیه کرد.


علیرضا رازی، دانشجوی دکتری شیلات در دانشگاه هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا بیان کرد: نمونه پیش از برش درون قالب پارافینی قرار می‌گیرد که مانند همبند عمل می‌کند. این امر به محقق اجازه می‌دهد نمونه‌هایی با اندازه بسیار کوچک را نیز برش دهد. مزیت این دستگاه نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی و داخلی این است که مجهز به سنسورهای خاصی بوده و توانایی تنظیم دقیق دمای ذوب پارافین را دارد.


وی افزود: پارافین‌ها بسته به نوع در دمای مشخصی ذوب می‌شوند، برای مثال پارافین آلمانی در دمای ۵۷ تا ۵۶ درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود، هر چه ذوب با دمای بیشتری انجام شود، نمونه آسیب بیشتری می‌بیند. بدین ترتیب به جای ایجاد نوارهای صاف و منظم روی برش‌های بافت‌شناسی، پارافین پودر می‌شود. در این حالت نفوذ کامل به بافت انجام نمی‌شود. در دستگاه‌های پارافین دیسپنسر آزمایشگاهی معمولا اختلافی میان دمای واقعی و دمای تنظیمی وجود دارد، این اختلاف در دستگاه‌های ایرانی ۸ تا ۱۰ درجه و در دستگاه‌های خارجی دو تا سه درجه است. بنابراین اپراتور باید به صورت تجربی بفهمد که چه زمانی حرارت را کاهش دهد.


رازی با بیان این که این مشکلات در دستگاه نوین با نصب چهار سنسور رفع شده است، مطرح کرد: این دستگاه تنظیم دمای ذوب پارافین را با دقت ۰.۲ درجه انجام می‌دهد. در این حالت اختلافی میان دمای واقعی و تنظیمی وجود ندارد. این امر باعث می‌شود برش بافت‌ها با دقت بیشتر و بهتری انجام شود، همچنین مانع از پودر شدن پارافین می‌شود. این امر در حوزه آبزیان که نمونه‌ها به قدری کوچک هستند که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شوند، کمک بسیاری به دانشمندان می‌کند. سنسورهای این دستگاه دمای پارافین را در بازه زمانی مشخصی ثابت نگه می‌دهد بدین ترتیب کیفیت کار به صورت کامل حفظ می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر