صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۱ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

آیین‌نامه انضباطی فدراسیون‌ جودو قانونی است؟/ احضار عجیب سرمربی سابق جودو به کمیته انضباطی+ سند

در حالی که آخرین دادگاه حکمیت ورزش برای موضوع پرونده تعلیق جودو سوم آذرماه برگزار شد ولی هنوز رأی نهایی آن صادر نشده است، این روزها فدراسیون جودو به دنبال احضار و تنبیه سرمربی سابق تیم ملی است.
کد خبر : 627248

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، شهریورماه سال ۹۸ مسابقات جودو قهرمانی جهان به میزبانی ژاپن، با یک شوک برای ورزش ایران همراه بود؛ در نهایت این ماجرا و اتفاقات پس از آن تعلیق جودو ایران را از همه فعالیت‌های ورزشی را به همراه داشت و همچنان هم این موضوع ادامه دارد. پس از این اتفاق، حواشی زیادی گریبانگیر جودو ایران شد؛ در آن زمان مجید زارعیان، سرمربی وقت تیم ملی جودو ایران بود که به ایران بازگشت، اما ماجرای تعلیق دائمی جودو و اتفاقاتی که برای این رشته ورزشی افتاد، حواشی زیادی برای ورزش ایران به وجود آورد؛ در چندین نوبت رئیس کمیته ملی المپیک به همراه رئیس فدراسیون جودو با مسئولان فدراسیون جهانی جودو مذاکره کردند و در نهایت فدراسیون جودو ایران دست به شکایت از فدراسیون جودو جهانی به دادگاه حکمیت ورزش زد. این دادگاه شهریورماه سال گذشته تشکیل و در نهایت دادگاه به دو طرف فرصتی یک‌ماهه داد تا با یکدیگر توافق کنند اما در مهلت تعیین‌شده این اتفاق نیفتاد.


در پرونده ابتدایی، تعلیق دائم برای جودو ایران با پیش‌شرط مشخص و رأی از سوی دادگاه حکمیت ورزش باطل و پرونده به کمیته انضباطی فدراسیون جهانی ارجاع داده شد. پس از آن کمیته انضباطی فدراسیون جهانی، نهم اردیبهشت ماه سال جاری، فدراسیون جودو ایران را به مدت ۴ سال (از سپتامبر ۲۰۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۳) از حضور در کلیه رویدادهای بین‌المللی محروم کرد. پس از این حکم، بلافاصله تیم حقوقی فدراسیون جودو ایران، شکایت دیگری را در دادگاه حکمیت ورزش علیه رأی کمیته انضباطی فدراسیون جهانی به ثبت رساند و دادگاه هم در سوم آذرماه تشکیل شد؛ اما هنوز رأی نهایی آن صادر نشده است. پس از این در اردیبهشت ماه سال جاری، از سوی فدراسیون جودو، شکایتی از سید مجید زارعیان، سرمربی وقت تیم جودو و کوراش جمهوری اسلامی به اتهام همکاری با دشمن صورت گرفت.



بر اساس این حکم در اردیبهشت ماه سال جاری با توجه به شکایت فدراسیون جودو ایران، سرمربی وقت تیم ملی جودو ایران از سوی دادگاه به اتهام همکاری با دشمن ممنوع‌الخروج شد. البته پیش از این هم شایعه خروج زارعیان از کشور به وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و واحدهای نظارتی مطرح شده بود. زارعیان پس از مسابقات جهانی جودو در سال ۲۰۱۹ و عدم بازگشت سعید ملایی، هیچ مصاحبه‌ای نداشت تا اینکه در آبان‌ماه سال جاری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره ممنوع‌الخروجی‌اش و وضعیت جودو ایران صحبت کرد. او در صحبت‌هایش نسبت به وضعیت مدیریتی جودو ایران انتقادهایی مطرح کرد و گفت: «متاسفانه کسانی که به دنبال حذف سعید ملایی و نیامدن مدال المپیک او به ایران بودند، برای احیای خودشان و ماندگاری جایگاهشان و تأمین منافعشان و هدر رفتن زحمات مربیان، موفق عمل کردند. در نهایت این اتفاقات منجر به تعلیق جودو ایران شد، از همان ابتدا ایشان به‌دنبال کسانی می‌گشت که آنها را مقصر جلوه دهد. از همان ابتدا مخالف شکایت به دادگاه CAS بودم و به نظرم با دیپلماسی می‌توانستیم این موضوع را برطرف کنیم. مسائل حاشیه‌ای و بی‌تدبیری مدیریت فدراسیون جودو باعث شد این مشکلات برای جودو ایران رقم بخورد. مگر سعید ملایی دفعه اول بود که به مسابقه اعزام می‌شد؟ چرا در گذشته با چنین مسائلی روبه‌رو نبودیم؟ این نشان می‌دهد که ضعف و بی‌تدبیری مدیریت فدراسیون جودو بوده که نتوانسته این موضوع را حل کند. پرونده جودو ایران نباید به دادگاه CAS کشیده می‌شد قبل از دادگاه هم مصاحبه‌های زیادی از سوی اشخاص مختلف علیه رئیس فدراسیون جهانی صورت گرفت و ایشان از این موضوع اطلاع داشت و این کار در روند دادگاه تاثیر داشت.»


وی همچنین در بخش دیگر صحبت‌هایش تأکید کرد: «این‌جانب حق خود می‌دانم که از ایشان به اتهام تهمتی که به بنده زده اعاده حیثیت کنم. رئیس فدراسیون همیشه برای فرار به جلو دائما به دنبال مقصر می‌گردد و افراد را متهم می‌کند تا ضعف مدیریتی خود را پوشش دهد. من دکترای تربیت بدنی دارم و به‌عنوان کارشناس در وزارت ورزش و جوانان مشغول به کار هستم و ۲۵ سال هم سابقه مربیگری دارم. اولین کسی بودم که مدال جودو ایران را به دست آوردم، چرا باید با چنین کارنامه‌ای به دنبال تعلیق جودو باشم؟ از محرومیت چه سودی نصیب من می‌شد؟ متاسفانه به قدری فضا را متشنج کرده بودند که حتی شایعه فرار من از کشور را هم بر سر زبان‌ها انداخته بودند. آنها می‌خواستند با این کارها مرا محو و به دنبال مقصر می‌گشتند که کسی بهتر از زارعیان پیدا نکردند تا او را قربانی کنند. من ۴۱ سال است که برای ورزش ایران زحمت کشیدم و افتخارات بسیار زیادی کسب کردم. اگر امروز سعید ملایی از ایران رفته و ورزش ما یک اسطوره را از دست داده، تمامی این‌ها به خاطر بی‌تدبیری‌ها و ضعف مدیریت در رأس فدراسیون جودو ایران بوده است.»


صحبت‌هایی سرمربی سابق تیم ملی جودو ایران باعث شد فدراسیون جودو نسبت به آن واکنش نشان دهد و زارعیان را به کمیته انضباطی احضار کند. در نامه احضار به کمیته انضباطی، عنوان شده در آستانه دادگاه (سوم آذرماه) زارعیان بدون توجه به منافع ملی، حساسیت‌های مراجع بین‌المللی نسبت به هر گونه اظهارنظری، اقدام به مصاحبه کرده و باعث ایجاد تشویش اذهان عمومی با هدف تضعیف و تخریب تیم حقوقی پرونده و فدراسیون جودو شده است، بنابراین بر اساس مصداق بند ۵ ماده ۱۲ و مفاد ماده ۱۵ آیین‌نامه انضباطی، فدراسیون تشخیص داده تا در جلسه انضباطی در تاریخ ۲۰ آذرماه شرکت کند.






آیین‌نامه انضباطی فدراسیون‌ جودو قانونی است؟


احضار زارعیان به کمیته انضباطی با چند سوال همراه است؛ اگر به اساسنامه فدراسیون‌های آماتوری که مصوب هیئت‌وزیران مورخ ۸۱/۰۲/۱۱ استناد کنیم، در آنجا قید شده که برای تصویب آیین‌نامه‌ها باید مراحلی طی شود، از جمله آیین‌نامه مذکور باید به تأیید وزارت ورزش و جوانان برسد و پس از تأیید به فدراسیون مربوطه ارائه شود و پس از آن فدراسیون مربوطه برای تصویب آن را به مجمع عمومی برده و در آنجا به تصویب برساند. برای مشاهده آیین‌نامه کمیته انضباطی اینجا کلید کنید.


همچنین در مقدمه آیین‌نامه انضباطی فدراسیون جودو ذکر شده که بر اساس بند ۷ از ماده ۷ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی مصوبه ۸۱/۰۲/۱۱ هیئت وزیران تنظیم گردیده است که طبق آن حتماً باید به تأیید وزارت ورزش و جوانان برسد و پس از آن در مجمع عمومی فدراسیون به تأیید برسد. البته اگر هم طبق تصویب و ابلاغ اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی که از سال ٩٨ آغاز شد و بعد از ٢٠ ماه توسط شورای نگهبان تأیید در ۲۰ تیرماه سال گذشته توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول سابق رئیس جمهور ابلاغ شد، در این اساسنامه هم در ماده ۲۰ صلاحیت وظایف و اختیارات هیئت‌رئیسه شرح داده شده و در بند ۶ ماده ۲۰ هم قید شده که آیین‌نامه‌ها برای تصویب باید به مجمع عمومی فدراسیون‌ها ارائه و تصویب شود. بنابراین طبق این موضوع، این سوال به وجود می‌آید که آیا آیین‌نامه فدراسیون جودو بر اساس تدوینی که شده در ماده ۳۱ به مجمع عمومی ارائه و تصویب شده است یا خیر؟ چرا که اساساً هیئت‌رئیسه مرجع تصویب آیین‌نامه نیست و حتما آیین‌نامه باید به مجمع عمومی ارائه شود. درواقع اگر آیین‌نامه این فدراسیون بر اساس اساسنامه قدیم باشد طبق مصوبه باید آیین‌نامه به تأیید وزارت ورزش برسد و پس از آن به مجمع برده شود؛ اگر هم مبنا را اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی در نظر بگیریم، طبق بند ۶ ماده ۲۰ به صراحت عنوان شده که آیین‌نامه باید به مجمع عمومی ارائه و تصویب شود. در واقع اعضای هیئت‌رئیسه نقشی در تصویب آیین‌نامه ندارند.


حالا یکی از سوالات اساسی این است که آیین‌نامه انضباطی فدراسیون جودو بر اساس کدام اساسنامه بوده و اگر طبق اساسنامه قدیم است؛ آیا آیین‌نامه در وزارت ورزش تأیید شده و پس از آن به مجمع عمومی ارائه شده است یا خیر؟ یا اگر بر اساس اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی است، آیا طبق بند ۶ ماده ۲۰ آیین‌نامه برای تصویب به مجمع عمومی ارائه شده است یا خیر؟! این سوالات در خصوص آیین‌نامه کمیته انضباطی فدراسیون جودو مطرح شده و روز ۲۰ آذرماه هم جلسه کمیته انضباطی سرمربی سابق تیم ملی جودو برگزار اما به اول دی‌ماه موکول شد؛ آیا علت تعویق جلسه کمیته انضباطی به آیین‌نامه انضباطی فدراسیون جودو ارتباط دارد؟! یا آیا فدراسیون جودو برای تصویب آیین‌نامه تأییدیه مجمع را دارد یا خیر. طبق بررسی هر دو اساسنامه این ابهامات به وجود آمده و انتظار می‌رود مسئولان فدراسیون جودو به آن پاسخ بدهند.










انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: فدراسیون جودو
ارسال نظر