صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همگام با هفته پژوهش(۵)/ فتح‌الهی در گفت‌وگو با آنا:

رویکرد رؤسای دانشگاه‌ها نسبت به بودجه پژوهشی ضعیف بوده است

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه همه مسائل مربوط به نبود حمایت از پژوهش، کمبود منابع در دانشگاه‌ها نیست، گفت: رویکرد رؤسای دانشگاه‌ها نسبت به بررسی بودجه پژوهشی در ۸ سال گذشته بسیار ضعیف بوده است.
کد خبر : 626619

یعقوب فتح‌الهی ننه‌کران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به فرارسیدن هفته پژوهش در خصوص میزان کفایت بودجه پژوهشی در کشور بیان کرد: در برنامه چهارم توسعه و بعضاً اسناد گوناگون ملی ازجمله ابلاغیه مقام معظم رهبری، جایگاه خاص و رفیعی برای کارکرد علمی پژوهشی فناوری کشور پیش‌بینی و تأکید شده است. در برنامه‌ریزی مالی سالانه کشور هم قرار بود این امر در دولت‌های قبل به‌ویژه ۸ سال گذشته محقق شود اما طبق برنامه پیش‌بینی‌شده به لحاظ مالی از پژوهشگران و محققان حمایتی صورت نگرفت.


وی افزود: قرار بود طبق برنامه دو و نیم تا ۳ درصد تولید ناخالص ملی به امر پژوهش و فعالیت‌های علمی در کشور تخصیص پیدا کند اما در وضعیت فعلی آن چیزی که در بودجه پیش‌بینی‌شده حدود ۳ تا ۴ دهم درصد است که همین درصد ناچیز هم در دانشگاه‌ها به‌واسطه شرایط اقتصادی نامطلوب، هزینه‌های گزاف و تغییر در حقوق اعضای هیئت‌علمی و کارمندان در حمایت از بخش پژوهشی نزدیک به صفر است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه بودجه پژوهشی پیش‌بینی‌شده با وجود مشکلات مذکور نیازمند رسیدگی واحدهای نظارتی وزارت علوم است افزود: واحدهای نظارتی باید ۸ سال گذشته را به‌دقت رسیدگی کرده و ببینند چه منابعی برای تحقق امور پژوهش و فناوری در کشور هزینه شده و نحوه مصرف آن نیز چگونه بوده است؟


فتح‌الهی با تأکید بر اینکه آمارها نشان می‌دهد واحد نظارت‌های وزارت علوم در رسیدگی به این امر ضعیف بوده و حتی در تأمین پایگاه‌های اطلاعات علمی و ساخت طرح‌های پژوهشی، بدهی سنگینی به نخبگان و محققان دارد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: همه مسائل مربوط به نبود حمایت از پژوهش، کمبود منابع در دانشگاه‌ها نیست بلکه رویکرد رؤسا و رسیدگی اعضای هیئت‌امنای دانشگاه‌ها نسبت به بررسی جزء جزء بودجه پژوهشی در ۸ سال گذشته بسیار ضعیف بوده که باید کارگروهی ویژه برای رسیدگی دقیق به این موضوع تشکیل شود و نتیجه نیز اعلام گردد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر