صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۰ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰
آنا از تحول اساسی در نظام دانشگاهی کشور گزارش می‌دهد؛

تغییر فرهنگ سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای «سند تحول و تعالی»/ وقتی رفع نیازهای روز جامعه در اولویت قرار می‌گیرد

دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای «سند تحول و تعالی» برای تغییر فرهنگ سازمانی تلاش و در این مسیر نشست‌های تحلیلی برای بخش‌های مختلف سازمانی برگزار می‌کند.
کد خبر : 625836

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ مدتی است که برنامه تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شده، قرار است این برنامه اهداف و چشم‌اندازهای دانشگاه را برای تبدیل شدن به دانشگاه مسئله محور و کارآفرین محقق کند. در این مسیر نشست‌های تبیینی متعددی برگزار می‌شود تا هر یک از بخش‌های سازمان دانشگاه با مأموریت‌های خود آشنا شوند.


به گفته هادی افراسیابی، مسئول دبیرخانه تدوین برنامه پنج‌ساله راهبردی عملیاتی دانشگاه آزاد اسلامی به آنا؛ «سند تحولی و تعالی دانشگاه در جلسه هیئت‌امنای دانشگاه تصویب شده و برای استان‌ها ارسال شده است، در حال حاضر نشست‌های تبیینی برای استان‌ها برگزار می‌کنیم و استان‌ها برای واحدها جلسات تبیینی برگزار می‌کنند تا مأموریت‌های هر واحد دانشگاهی مشخص شود.»


البته وی تاکید می‌کند که «دانشگاه آزاد سازمان بزرگی است و برای اینکه برنامه تحول و تعالی تسری پیدا کند به زمان نیاز دارد. هر استان و واحد برنامه خود را تعیین می‌کند، در نظام‌نامه‌ها این برنامه‌ها دنبال می‌شود. در این مسیر ما نقش راهبری و کنترل محتواها را برعهده داریم.»


در این مسیر نشست دو روزه‌ «دوره مدیریت پایدار منابع در آموزش عالی» با محوریت تبیین سند تحول و تعالی دانشگاه، آموزش تخصصی مدیریت پایدار منابع و بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارها ویژه رؤسای دبیرخانه هیئت امنای استانی و معاونان توسعه و مدیریت منابع استان‌ها به همت دفتر توانمندسازی و مهارت‌های کاربردی و معاونت توسعه و مدیریت منابع در سالن زنده‌یاد دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


اجرای سند تحول و تعالی بر عهده نخبگان است


ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی برای تحقق سند تحول و تعالی


اجرای سند تحول در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟




روسای دبیرخانه هیئت امنای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی مجریان اجرا


به گفته محمدمهدی فداکار معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی به آنا؛ «این دوره در ۲ روز و در بیش از ۲۰ ساعت برگزار و موضوعات مربوط به مدیریت دانشگاه در بخش‌های مالی و اداری مطرح شد. برای برگزاری این نشست با نظر استان‌ها کمیته‌هایی تشکیل شد و اعضای کمیته‌های تخصصی مباحث مربوط به خود را بیان کردند. همچنین در این دو روز چالش‌های مختلفی مطرح شد و مدیران به این چالش‌ها پاسخ دادند.»


معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در تشریح فرآیند این نشست می‌گوید: «برخی از نکات مطرح‌شده در این نشست منجر به تصمیمات جدیدی خواهد شد و آیین‌نامه‌هایی نیز اصلاح و بخشنامه‌های جدید صادر می‌شود. بحث کارشناسی درباره بعضی موضوعات در شورای معاونان و بعضی دیگر در هیئت امنا صورت خواهد گرفت.»


فداکار بیان می‌کند: «سند تحولی دانشگاه آزاد اسلامی باید در استان‌های مختلف اجرایی شود و روسای دبیرخانه هیئت امنای استان‌ها مجری آن هستند. بسیاری از حاضران در نشست مطرح می‌کردند که در ۱۰ سال گذشته چنین گردهمایی صورت نگرفته و از آن استقبال کردند. البته برای پیگیری موضوعات مطرح شده جلسه‌های دیگری نیز برگزار می‌شود تا تمام ابعاد سند برای مجریان روشن شود.»


به عقیده معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی؛ «در این راستا باید با همت عالی، انتقال تجربه‌ها و جمع مؤلفه‌های مطلوب به خروجی مؤثر و عملیاتی دست پیدا کنیم.»


تغییر فرهنگ سازمانی با اجرای سند تحول


به گفته دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ «در این سند تغییر فرهنگ سازمانی مدنظر است تا بتوان در ۵ چرخش تحول‌آفرین، فرهنگ و شاکله این دانشگاه را ارتقا و تعالی بخشید.» به عقیده وی؛ «یکی از این رویکردهای تحول‌آفرین، «چرخش از اقتصاد شهریه‌محور و مبتنی بر ارزش افزوده املاک به پایداری اقتصادی مبتنی بر درآمدزایی از جریان یادگیری تحول‌آفرین و پژوهش و نوآوری کارآمد» است.»


از منظر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی «واقعیت این است که دیگر روش اداره دانشگاه بر اساس اقتصاد شهریه‌محور و مبتنی بر ارزش‌افزوده املاک پاسخگوی تحولات دانشگاه نیست و دانشگاه باید به پایداری اقتصادی برسد. بر این اساس، نگاه به دانشگاه آزاد اسلامی باید از مدیریت جزیره‌ای و زنجیره‌ای، به مدیریت شبکه‌ای داده‌مبنای یکپارچه با استفاده حداکثری از سامانه‌سپاری تغییر کند.»


برنامه راهبردی عملیاتی پنج‌ساله دانشگاه دارای سه محور راهبردی «پرورشگر و توسعه‌دهنده فضای انقلابی»، «سرآمد و پاسخگو» و «کارآمد و پایدار» است. به گفته طهرانچی؛ «معاونت توسعه و مدیریت منابع باید در هر سه محور نقش‌آفرینی داشته باشد که البته نقش این معاونت در کارآمدسازی و پایدارسازی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار پررنگ‌تر است و در این رویکرد باید به دنبال توسعه بلوغ سازمانی، چابک‌سازی، افزایش بهره‌وری، پایداری اقتصادی، مولدسازی درآمدها، فعالیت منسجم و هم‌افزایی شبکه‌ای، تحول در فرهنگ سازمانی و... باشد.»


طهرانچی مدعی است که «اگر شاکله سازمان تغییر نکند، تحول در فرهنگ سازمانی اتفاق نخواهد افتاد. یکی از اقدامات مفیدی که دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها انجام دادند، تهیه اطلس آمایش استان‌هاست. بر اساس این اطلس که به‌عنوان سند پشتیبان برنامه پنج ساله راهبردی عملیاتی دانشگاه در نظر گرفته شده، موارد مهمی ازجمله سهم آموزش در GDP استان، پراکندگی دانشجویان در رشته‌های مختلف و... مورد بررسی قرار گرفته است. به‌عنوان مثال این سند در استان مرکزی نشان داد که تمایل دانش‌آموزان به سمت رشته‌های فنی و حرفه‌ای در حال افزایش است. از این رو نیازمند راه‌اندازی دانشکده مهارت و کارآفرینی در این استان هستیم تا بتوانیم برای تحصیل دانشجویان در رشته‌های فنی و مهندسی آمادگی داشته باشیم. از این جهت، نام آموزشکده‌های سما به دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی تغییر پیدا کرده تا بتوانیم با این تغییر شاکله، تحول را رقم بزنیم.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید دارد «شبکه استانی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار مهم است» پس «در دوره جدید این دانشگاه باید به صورت استانی اداره شود.»


«معتقدیم با ساختارهای کلیشه‌ای نمی‌توان به تحول‌آفرینی و تعالی رسید و ساختارها باید چابک و متناسب با اداره هر واحد باشد. بنابراین مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی را باید متناسب با جمعیت دانشجویی هر استان در نظر بگیریم، به طوری که در بخشنامه‌ها و رفتار سازمانی تنوع داشته باشیم.»؛ طهرانچی با اذعان بر این موضوع تاکید می‌کند که «دبیران هیئت‌های امنای استانی به‌عنوان معاونان هماهنگی و برنامه‌ریزی استان و معاونان توسعه و مدیریت منابع توجه ویژه‌ای به راه‌اندازی دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی و توسعه طرح پویش اشتغال داشته باشند.»


بر اساس بیانیه مأموریت «سند تحول و تعالی»؛ دانشگاه آزاد اسلامی شبکه علمی، تربیتی و فرهنگی یکپارچه دارای توزیع جغرافیایی گسترده منطقه‌ای و شهرپایه همراه با کارکردهای اجتماعی، اقتصادی و فناوری است که به واسطه اقبال مردمی و حضور فعال و هوشمندانه شعب آن در پهنه‌های جغرافیایی و اجتماعی سرزمینی و فراسرزمینی، فرصت‌های برابر در رشته‌های متنوع تحصیلی برای اقشار مختلف اجتماعی فراهم می‌کند. بر این اساس تدوین سندی تحولی در راستای رفع نیازهای جامعه می‌تواند مدیریت اثربخش و نقش‌آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی را ادامه‌دار کند چراکه بسیاری از کارکردها در دنیای امروز تغییر کرده و تحول در قوه عاقله نیز بسیار ضروری است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر