صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

روز جهانی خاک فرصتی برای بازنگری در نحوه بهره‌برداری از زمین‌های کشاورزی

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) شعار روز جهانی خاک در سال ۲۰۲۱ را «تأکید بر جلوگیری از شوری و افزایش بهره‌وری خاک» تعیین کرده است.
کد خبر : 625805

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، خاک یکی از عناصر حیاتی هستی است و زندگی میلیاردها انسان در سراسر دنیا به آن بستگی دارد. تمامی مواد غذایی مورد نیاز انسان‌ها از خاک به‌ دست می‌آید و از همین رو سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(FAO) روز ۵ دسامبر را به‌عنوان «روز جهانی خاک» تعیین کرده است. شعار روز جهانی خاک در سال ۲۰۲۱ «تأکید بر جلوگیری از شوری و افزایش بهره‌وری خاک» انتخاب شده است.


اتحادیه بین‌الملل علوم خاک(IUSS) به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های سازمان فائو در سال ۲۰۰۲ روز پنجم دسامبر را به‌عنوان روز جهانی خاک تعیین کرد و از آن زمان هرساله در این روز بر موضوع حفظ خاک و معرفی روش‌های متنوعی برای افزایش بهره‌وری خاک تأکید می‌شود. ایران یکی از اعضای اصلی و دائم سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد است و با توجه به ضرورت توجه به محیط زیست و جلوگیری از فرسایش خاک، روز جهانی خاک فرصتی برای شناخت تهدیدهای نابود کننده این نعمت بزرگ خدادادی است.




بیشتر بخوانید:


امنیت غذایی در گروی خاک/ فرسایش خاک در ایران ۷ برابر بیشتر از استاندارد جهانی است




منابع خاکی و زمین‌های مناسب برای کشاورزی در ایران نسبت به مساحت کل کشور بسیار محدود است. بنابراین کشاورزان در استان‌های مختلف برای پرورش گیاهان با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است. با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر روند فرسایش خاک و نابودی زمین‌های مناسب کشاورزی سرعت گرفته و این موضوع نگرانی‌های زیادی را بین مردم ایجاد کرده است. طبق بررسی‌های کارشناسان فرسایش خاک سبب کاهش ۴ درصدی عملکرد محصولات کشاورزی در جهان می‌شود. همچنین این فرسایش زمینه آلودگی آب و انتشار کربن ذخیره شده در خاک و جو زمین را فراهم می‌کند.


به اعتقاد کارشناسان صنعت کشاورزی کلید توسعه کشاورزی در کشور توجه به خاک و تدوین نقشه‌راهی جامع که از ابتدا تا مزرعه کشاورز را مدنظر قرار دهد ضروری است. مهم‌ترین معضل در زمینه فرسایش خاک عدم امکان بازیابی آن در کوتاه مدت است و گاهی تشکیل لایه‌ای از خاک به عمق ۱ سانتی‌متر صدها سال زمان می‌برد. سازمان‌های مختلفی در ایران کیفیت خاک در مناطق مختلف کشور را بررسی می‌کند و در بازه‌های زمانی متفاوت گزارش ارزیابی‌های خود را ارائه می‌دهد. به‌عنوان اولین گام در مدیریت بهتر خاک‌های تحت تأثیر شوری، لازم است شوری خاک پایش شود تا مشخص گردد که در چه مناطقی مشکل شوری وجود دارد و این شوری به چه سمتی در حال گسترش است.




پایش ماهواره‌ای شوری خاک حاشیه دریاچه ارومیه



انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر