صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۳ آذر ۱۴۰۰
نخعی در گفت‌وگو با آنا:

دولت سیزدهم در قرارداد سوآپ گازی با ترکمنستان هوشمندانه عمل کرد

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: دولت سیزدهم در زمینه سوآپ گازی ترکمنستان هوشمندانه عمل کرد و امیدوارم این قرارداد در موعد مقرر اجرایی شود.
کد خبر : 625364

مصطفی نخعی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به قرارداد سه‌جانبه سوآپ گاز ایران، ترکمنستان و آذربایجان اظهار کرد: ایران یکی از غنی‌ترین کشورها از حیث برخوردار بودن از ذخایر اثبات‌شده گاز طبیعی است و رتبه دوم را در بین کشورهای دارای ذخایر گاز دنیا دارد.


وی ادامه داد: متأسفانه آن‌طور که باید از این ظرفیت‌ها استفاده نشده و در چند سال گذشته، دیپلماسی گازی بسیار ضعیفی در کشور حاکم بوده است.


سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: منابع گازی در جنوب کشور انباشته شده اما مصرف‌کننده‌ها و کانون‌های جمعیتی در شمال و مرکز قرار دارند. یکی از راهکارهای رفع این عدم توازن، ایجاد زیرساخت‌های جدید در سطح کشور است که هم‌اکنون با وضعیت موجود اقتصادی کشور هم‌خوانی ندارد.




بیشتر بخوانید:


دیپلماسی انرژی با سواپ گازی کلید خورد




نخعی با بیان اینکه راهکار دوم برای ایجاد توازن گازی در کشور، قراردادهای سوآپ گازی است، افزود: کشور ترکمنستان برای انتقال گاز به بازارهای مصرف با موانعی روبه‌رو است و ایران یکی از گزینه‌های این کشور جهت انتقال گاز به منطقه قفقاز و غرب است؛ بر همین اساس، ترکمنستان گاز خود را به ایران صادر و ایران نیز، گاز مورد نیاز آذربایجان را تأمین می‌کند.


عضو مجمع نمایندگان استان خراسان جنوبی در مجلس با بیان اینکه قرارداد سه‌جانبه سوآپ گازی اخیر، نیاز گازی مناطق شمالی کشور را رفع می‌کند، گفت: دولت سیزدهم هوشمندانه عمل کرد و امیدوارم این قرارداد در زمان مقرر اجرایی شود. در چند سال گذشته، علی‌رغم ظرفیت‌های گازی موجود در کشور، دولتمردان نتوانستند کشور را به آبراه یا رگ انرژی منطقه تبدیل کنند.


وی تصریح کرد: ترکیه برنامه‌هایی در دست اقدام دارد تا در چند سال آینده، به کانون گازی منطقه تبدیل شود؛ این کشور ذخایر اندکی دارد و این ذخایر به‌تازگی کشف شده است.


سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: ترکیه می‌خواهد به محلی برای ترانزیت گازی تبدیل شود و انتظار می‌رود که ایران هوشمندانه‌تر عمل کند و اجازه ندهد که کشورهای دیگر از غفلت ایران بیشترین استفاده را کنند.


به گزارش آنا، روز یکشنبه (هفتم آذرماه) قرارداد سواپ گاز ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از مسیر ایران به امضا رسید. بر اساس این توافق، سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستان از خاک ایران به جمهوری آذربایجان تحویل خواهد شد.


به باور کارشناسان، سوآپ یکی از کم‌هزینه‌ترین، به‌صرفه‌ترین و امن‌ترین راه برای انتقال گاز است و با توجه به سیاست اعتمادزایی دولت سیزدهم، این قرارداد و قراردادهای مشابه هزینه تحریم را برای تحریم‌کنندگان افزایش خواهد داد.


انتهای پیام/ ۴۱۶۳


انتهای پیام/

ارسال نظر