صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راهکار مقابله با قاچاق پوشاک

نایب رئیس اول اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه راهکار مبارزه با قاچاق شفافیت است گفت: طرح شناسه‌دار کردن کالا، کد رهگیری و صندوق مکانیزه ابزارهایی هستند که در صورت کامل اجرا شدن مانع قاچاق خواهند شد.
کد خبر : 624780

به گزارش خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بهرام شهریاری نایب رئیس اول اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک در نشست خبری اظهار کرد: در حوزه نساجی کشور بخشی از وظایف به حاکمیت و بخش دیگر به بخش خصوصی بر می گردد که ۹۰ درصد رونق تولید در این حوزه بر عهده بخش خصوصی است.


وی گفت: مقابله با قاچاق از وظایف دولت است که سال ها است با آن درگیر هستیم و بخش حاکمیتی به خوبی به وظایف خود در این بخش عمل نمی کند و قاچاق لطمات زیادی به صنعت نساجی وارد کرده است.


شهریاری افزود: پس از گذشت سه سال که طرح مبارزه با پوشاک‌های برند که محرز قاچاق بودند به خوبی در حال اجرا شدن بود وقفه ایجاد شد و برندها به سطح عرضه برگشتند که نشان دهنده عدم استمرار است.


نایب رئیس اول اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با بیان اینکه مبارزه با قاچاق نیازمند استمرار است ادامه داد: تقطیع مبارزه با قاچاق موجب بازگشت قاچاق می شود، در شرایط بدی قرار گرفتیم و اگر ستاد مبارزه با قاچاق به مبارزه ادامه ندهد مشکلات بیشتری خواهیم داشت.


وی افزود: قوانین خوب و مناسبی در کشور داریم اما متاسفانه قوانین به درستی در کشور اجرا نمی‌شود به عنوان مثال مناطق آزاد در کشور ما اصلا شبیه آن چیزی نیست که در دنیا وجود دارد و این امر به خوبی در کشور اجرایی نشده است یا در بحث ملوانی و مسافری کالا قوانین خوبی تصویب شده اما هیچکدام آن گونه که مصوب شده اجرا نمی شود.




بیشتر بخوانید:


کاهش قاچاق با شفاف شدن تجارت




شهریاری درباره میزان تولید ادامه داد: حجم پوشاک مورد استفاده در کشور هشت میلیارد دلار است که طی آخرین آمار دو و نیم میلیارد آن قاچاق است و ۵ و نیم میلیارد دلار آن در داخل تولید می‌شود.


نائب رئیس دوم اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک کشور گفت: طبق آمار اعلامی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، قاچاق پوشاک به ۷۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است که قابل باور نیست بررسی حاکی از رشد افزایش قاچاق هستیم.


وی خاطرنشان کرد: به دلیل شیوع کرونا، پوشاک های تولید شده در کشوری همچون بنگلادش تبدیل به استوک شده و اکنون در انبارهای کشور امارات دپو شده و با قیمت نازل به فروش می رسد.


وی با بیان اینکه راهکار مبارزه با قاچاق شفافیت است ادامه داد: طرح شناسه‌دار کردن کالا، کد رهگیری و صندوق مکانیزه ابزارهایی هستند که در صورت کامل اجرا شدن مانع قاچاق خواهند شد، اگر سطح عرضه شفاف باشد کار برای قاچاق سخت خواهد شد.


همچنین مجید نامی نایب رئیس دوم اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک ایران گفت: در زنجیره تولید پوشاک وابسته هستیم و بیشتر مواد اولیه ما از خارج از کشور وارد می‌شود.


وی افزود: در گذشته در کشور ۱۵۰ هزار تن پنبه تولید می‌شد که نیاز کشور را برطرف می کرد اما در حال حاضر فقط ۵۰ هزار تن تولید می‌شود که کیفیت لازم برای تولید پوشاک را هم نداردهمچنین ۸۰ درصد اکریلیک مورد نیاز تولید پوشاک وارداتی است.


وی در خصوص پلی استر هم گفت: امکان تولید این محصول در داخل به واسطه نفت، گاز و پتروشمی وجود دارد، اما با سیاست‌های غلطی که وجود دارد قیمت‌های مواد اولیه وارداتی در این زمینه ارزان‌تر است.


مجید افتخاری عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک ایران گفت: حدود ۲ سال است که از تولید هیچ حمایتی نمی‌شود و هیچ بسته حمایتی بعد از بیماری کرونا برای ما در نظر نگرفته‌اند و در مقابل دولت از کوچک‌ترین مطالبات خود کوتاه نیامده است.


افتخاری افزود: برای مبارزه با قاچاق باید قبل از ورود نظارت شود بسیاری از قاچاقچیان امروز برندهای خارجی را با عوض کردن یک مارک در داخل می‌فروشند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: قاچاق پوشاک تولید
ارسال نظر