صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دهقان منشادی مطرح کرد؛

دومین سرطان شایع در میان مردان را بشناسید/علائم و نشانه‌های ابتلا به سرطان پروستات

متخصص رادیوانکولوژی درباره سرطان پروستات، علائم و نشانه های آن و همچنین درمان این بیماری توضیحاتی ارائه داد و گفت: سرطان پروستات اصولاً در سنین بالا و میانگین سنی ۵۰ سال به بالا بروز می‌یابد.
کد خبر : 624755

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، حمیدرضا دهقان منشادی درباره موضوع سرطان پروستات اظهار کرد: سرطان پروستات دومین سرطان شایع در میان مردان پس از سرطان ریه است و سالانه تعداد زیادی را در جامعه گرفتار می‌کند.


متخصص رادیوانکولوژی افزود: سرطان پروستات بیشتر در سنین بالا و میانگین سنی ۵۰ سال به بالا بروز پیدا می‌کند و احتمال ابتلاء آن بیشتر است، البته گاهی در سنین پایین ۵۰ سال هم به وقوع می‌پیوندد.


این متخصص رادیوانکولوژی ادامه داد: از آنجایی که پروستات در مسیر مثانه و مجاری ادراری قرار دارد ایجاد سرطان با علائم ادراری مانند شب‌ادراری، تکرر ادرار، کوتاه و منقطع شدن ادرار و گاهی ناراحتی و درد هنگام نشستن و برخاستن همراه است که البته این علائم می‌تواند مشابه علائم هایپرپلازی پروستات یا همان بزرگ شدن پروستات باشد.


وی با اشاره به اینکه پزشک متخصص بر اساس انجام معاینه فیزیکی مقعد و آزمایش PSA می‌تواند متوجه شود که آیا علائم ناشی از بزرگی پروستات یا سرطان پروستات است، گفت: اگر نتیجه آزمایش PSA بالا باشد تشخیص سرطان پروستات داده می‌شود به عبارتی اگر این عدد دو نانوگرم در میلی‌لیتر در خون باشد نشان‌دهنده یک اختلال در فرد است که می‌تواند حاکی از بزرگ شدن پروستات و یا سرطان باشد که راه افتراق با روش آزمایشگاهی و توسط پزشک انجام می‌گیرد.


وی بیان کرد: اگر این عدد بالاتر از دو باشد و در معاینه هم تومور مشخص باشد باید سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی انجام گیرد و اگر مشکوک به بدخیمی بود باید بیوپسی انجام شود به‌ویژه اگر این عدد بالای ۴ باشد و سپس مسیر درمانی برای بیمار مشخص شود.


دهقان منشادی گفت: بیمارانی که به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند سه دسته هستند؛ دسته اول کسانی که در مرحله پایین این بیماری هستند و تومور هنوز رشد جدی نداشته که با روش جراحی و رادیوتراپی می‌توان آن‌ها را درمان کرد دسته دوم و سوم کسانی هستند که مرحله بیماری آن‌ها به سطح متوسطه و پیشرفته رسیده و باید درمان رادیو تراپی برای آن‌ها صورت گیرد و جراحی توصیه نمی‌شود.


وی بیان کرد: انجام غربالگری از طریق آزمایش PSA در سنین بالای ۵۰ سال در تشخیص بموقع این بیماری و درمان موفقیت آمیز آن بسیار حائز اهمیت است.


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر