صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۸ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

بلاتکلیفی در مدیریت اینترنت/ سرعت نت قطره‌چکانی بیشتر می‌شود

تعداد زیادی از کاربران اینترنت از سرعت پایین شبکه ارتباطی در کشور گلایه دارند و وزارت ارتباطات دلایل مختلفی را برای این مشکل بیان می‌کند.
کد خبر : 624218

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش با انجام آزمایشی در حضور تعدادی از خبرنگاران بیان کرد سرعت میانگین اینترنت در کشور ۵ تا ۶ مگابیت بر ثانیه است و با توجه به اینکه سرعت قیدشده در پروانه اپراتورها ۲ مگابایت بر ثانیه است و آزمایش انجام شده سرعت ۱۶ مگابایت بر ثانیه را نشان می‌دهد، هم‌اکنون سرعت دانلود در ایران ۸ برابر این مقدار است. طرح این صحبت‌ها از سوی وزیر ارتباطات موجب شد کاربران فضای مجازی در اقصی نقاط کشور واکنش‌های متفاوتی نشان دهند.


چندی پیش درباره برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور مدیریت سرعت اینترنت و ارتقای کیفیت شبکه همزمان با بازگشایی مدارس با ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات گفت‌وگو کردیم. به گفته هاشمی «به دلیل تداوم روند آموزش مجازی در مدارس و دانشگاه‌ها این وزارتخانه با تشکیل کارگروهی با حضور سازمان‌های زیرمجموعه، وزارت آموزش‌وپرورش و اپراتورهای ارتباطی، علاوه بر پیگیری جهت اطمینان از آمادگی زیرساخت‌های ارتباطی کشور، ارزیابی صحت دسترسی و برقراری مسیرهای ارتباطاتی شبکه شاد در همه استان‌ها را در دستور کار قرار داد.»




بیشتر بخوانید:


کاهش بار ترافیکی سامانه‌های مجازی با بازگشایی مدارس


حاکمیت ملی در فضای مجازی با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات محقق می‌شود/ تکلیف دست‌اندرکاران فضای مجازی فوراً مشخص شود




بر اساس اعلام معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات «علاوه بر این جهت رفع برخی از مشکلات گذشته و بهبود عملکرد شبکه شاد، اقدامات دیگری نظیر به‌روزرسانی و ارتقای نرم‌افزار شاد و افزایش سرورهای آن انجام پذیرفته است. پیش‌بینی می‌شود در صورت بازگشایی مجدد مدارس و دانشگاه‌ها به صورت حضوری و کاهش نسبی کلاس‌های مجازی تا حدی از میزان اوج بار ترافیکی سامانه‌های آموزش مجازی نظیر سامانه شاد کاسته شود.»



رگولاتوری مخابرات را مقصر سرعت پایین اینترنت می‌داند


در پی انتقاد کاربران به‌ سرعت پایین اینترنت و ایجاد اختلال در سامانه‌های آموزش مجازی صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم و ارتباطات رادیویی عدم توسعه پهن‌باند ثابت در چند سال گذشته را دلیل اصلی سرعت پایین اینترنت در کشور می‌داند. به اذعان عباسی شاهکوه «در حالی که تکلیف ما در سند شبکه ملی اطلاعات این است که ۸۰ درصد خانوارها و کل کسب‌وکارها که عددی حدود ۲۵ میلیون خانوار است به اینترنت با سرعت متوسط ۲۵ مگابیت و در حالت مطلوب به ۴۰-۵۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند. واقعیت این است که در حوزه اینترنت ثابت، فاصله کشور با میزان مطلوب بسیار زیاد است.»


رئیس رگولاتوری می‌گوید «سرعت کنونی جوابگوی نیاز مردم نیست. در سرویس‌های جدید و حجیم اصلاً نمی‌تواند نیاز مردم را مرتفع کند. حداکثر سرعت (ADSL) ۱۶ مگابیت بر ثانیه است. این سرعت هم در حالی برای کاربر قابل دسترس است که نزدیک مرکز مخابرات و سیم مسی باشد.»


با وجود اینکه بیش از دو ماه از آغاز سال تحصیلی در کشور می‌گذرد و همچنان اکثر دانش‌آموزان به‌صورت مجازی فرایندهای درسی خود را دنبال می‌کنند و تعداد محدودی از دانش‌آموزان و دانشجویان که به شکل حضوری به مدرسه و دانشگاه می‌روند نیازمند حفظ ارتباطات مجازی خود با آموزگاران هستند. در شرایطی که پس از شناسایی سویه جدیدی از ویروس کرونا در آفریقای جنوبی بار دیگر نگرانی از همه‌گیری گسترده این بیماری در سراسر دنیا به‌شدت افزایش یافته این احتمال وجود دارد که شیوه غیرحضوری آموزش در کشور همچنان ادامه یابد و این یعنی دانش‌آموزان و دانشجویان به شبکه اینترنت پرسرعت و با کیفیت نیاز دارند.


سرعت پایین اینترنت به کسب‌وکارها آسیب زده است


یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی صبح امروز ضمن انتقاد از سرعت پایین اینترنت به وزیر ارتباطات تذکر شفاهی داد و خواستار رفع مشکلات موجود در این حوزه شد. ذبیح‌الله اعظمی، نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی می‌گوید «سرعت اینترنت نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش یافته است. این مسئله باعث مشکلاتی برای دانشجویان و دانش‌آموزان شده و فضای کسب‌وکار هم آسیب دیده است.»


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر