صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۷ آذر ۱۴۰۰
وب‌سایت تحلیلی عرب‌زبان:

چرا ۲۹ نوامبر به‌عنوان زمان ازسرگیری مذاکرات وین انتخاب شد؟/ خون شهریاری‌ها، ضامن حفظ صنعت هسته‌ای ایران

یک وب‌سایت تحلیلی در گزارشی نوشت: زمان‌بندی ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از سوی ایران تأییدی بر آن است که تهران به‌هیچ‌عنوان از حقوق و خواسته‌هایش که لغو تحریم‌های ظالمانه است، کوتاه نخواهد آمد.
کد خبر : 624116

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، فردا (دوشنبه) هتل کوبورگ شهر وین میزبان مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) با هدف رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکاست. در ۶ دور مذاکراتی که اواخر دولت دوازدهم در وین برگزار شد، هیئت ایرانی به موضوع خسارت‌های واردشده بعد از خروج آمریکا از برجام نپرداخت که این موضوع یکی از نقاط ضعف مذاکرات بود. پس از خروج آمریکا از برجام، این کشور در سه سال اخیر تلاش زیادی انجام داد تا اقتصاد کشورمان را فلج و متلاشی کند، ولی ایران با وجود همه کارشکنی‌ها مقاومت کرد و اقتصادمان با همه ناملایمات حفظ شد؛ هرچند در حوزه صنعت نفت آسیب جدی دیده است.


طبق گزارشی که آمریکایی‌ها به‌طور رسمی منتشر کردند، در دوره خروج از برجام مانع انتفاع اقتصادی ۷۵ میلیارد دلاری ایران در حوزه نفت شده‌اند. البته ارزیابی‌های ایران نشان می‌دهد خسارت‌های واردشده بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار است، ولی متأسفانه این خسارت‌ها از سوی تیم مذاکره‌کننده قبلی مطالبه نشد. در حال حاضر اعضای برجام فقط ایران و گروه ۱+۴ هستند و آمریکا به دلیل خروج یک‌جانبه از این توافق، در عمل عضو توافق وین نیست. با توجه به اظهاراتی که از سوی دولت بایدن به گوش می‌رسد، آنها خواستار بازگشت به توافق و عضویت در آن هستند، موضوعی که مستلزم موافقت ایران و پنج کشور دیگر است و در صورت مخالفت ایران، آمریکا قادر به بازگشت مجدد به توافقی که از آن بیرون آمده، نیست.


شهیدی که حتی یک ریال هم برای غنی‌سازی ۲۰ درصد پول نگرفت


وب‌سایت خبری-تحلیلی الخنادق در گزارشی به موضوع مذاکرات رفع تحریم‌ها علیه ایران در وین پرداخت و نوشت: زمان برگزاری دور هفتم مذاکرات هسته‌ای در وین، پایتخت اتریش ۲۹ نوامبر تعیین شد؛ مذاکراتی که با فرارسیدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران که با پیروزی سید ابراهیم رئیسی پایان یافت، برای چند ماه به حالت تعلیق درآمد. انتخاب این روز خاص از سوی ایران برای ازسرگیری مذاکرات، کارت اضافی ایران است که قبل از تشکیل جلسه با دیگر طرف‌های توافق هسته‌ای روی میز گذاشت و با انتخاب این روز می‌توان گفت، شهید مجید شهریاری فردی است که روحش در روند مذاکرات حضور خواهد داشت.



شهید مجید شهریاری


طبق این گزارش، صبح روز ۲۹ نوامبر ۲۰۱۰ دقیقاً ساعت هشت صبح که خودروی مجید شهریاری، دانشمند هسته‌ای ایران و بهجت قاسمی، همسرش از بزرگراه ارتش به سمت دانشگاه شهید بهشتی، محل تدریسشان در حرکت بود، موتورسیکلتی به خودرو نزدیک شد و یکی از راکبان بمبی را به در جلوی خودرو چسباند و انفجار رخ داد؛ حادثه‌ای که هشت روز قبل از سالگرد تولد شهریاری به شهادت وی و مجروح شدن همسرش منجر شد.


شهید شهریاری متولد آذر ۱۳۴۵، دارای مدرک دکترای فناوری هسته‌ای در داخل کشور، بنیان‌گذار دانشکده مهندسی هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی و یکی از برجسته‌ترین کارشناسانی بود که مشکل ویروس «استاکس نت» را حل کرد؛ چالشی که در آن زمان برنامه هسته‌ای ایران را تهدید می‌کرد و هدف آن جاسوسی از سیستم‌های صنعتی، به‌ویژه آن‌هایی بود که به تأسیسات هسته‌ای ایران مربوط می‌شد.



زمان‌بندی ازسرگیری مذاکرات وین از سوی ایران تأکیدی بر آن است که تهران به‌هیچ‌عنوان از خواسته‌هایش که لغو تحریم‌های ظالمانه است، کوتاه نخواهد آمد



الخنادق با انتشار نقل‌قولی از علی‌اکبر صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشورمان می‌نویسد: وقتی به ما مأموریت داده شد که غنی‌سازی ۲۰ درصدی را انجام بدهیم سازماندهی وسیعی با حضور دانشمندان رشته‌های مختلف انجام شد. برای اینکه این کار پیش برود باید محاسبات بحرانی انجام می‌شد. محاسبات مهندسی شیمی و دیگر محاسبات را برای مجتمع سوخت، بچه‌های ما خیلی قدرتمندانه انجام دادند. برای محاسبات بحرانی که بسیار مهم است در ایران کسی را نداشتیم. به شیوه‌های مختلف تلاش کردیم این نقیصه را رفع کنیم. دستمان به هیچ جا نرسید.



علی‌اکبر صالحی، رئیس سابق سازمان انرژی اتمی


وی افزود: اگر این بخش انجام نمی‌شد کل کار متوقف می‌شد. این از آن تخصص‌هایی است که در کشورهای بسیار محدودی وجود دارد. شما چون با مواد هسته‌ای سروکار دارید اگر این مواد حساب‌شده نباشد و تجمعی از مواد هسته‌ای داشته باشید، ناگهان ممکن است فعل‌وانفعالاتی رخ بدهد و کسانی را که آنجا کار و زندگی می‌کنند در معرض خطر قرار دهد.




بیشتر بخوانید:


ایستگاه اول وین؛ عملیات روانی علیه تیم مذاکره‌کننده ایرانی


ورود باقری به وین




صالحی عنوان کرد: موضوع را مطرح کردم. مجید شهریاری با آرامشی که همیشه داشت، گفت این محاسبات را انجام می‌دهد. این هرگز باورپذیر نبود؛ آدمی که دوره‌ای ندیده و خارج از کشور نرفته این محاسبات را انجام بدهد. شهریاری این کار را انجام داد. فقط همین یک نفر بود. ما نفر دیگری نداشتیم. این توانی بود که فقط او داشت و کار ما به‌شدت به توان مجید وابسته بود. خدا می‌داند اگر شهریاری می‌گفت من این کار را می‌کنم و ۱۰ میلیارد تومان می‌گیرم می‌گفتیم باشد یا ۵۰ میلیارد می‌گیرم می‌گفتیم قبول. حالا جالب است برایتان بگویم که شهریاری این محاسبات را انجام داد و یک ریال هم نگرفت.


چرایی اصرار ایران بر برگزاری مذاکرات وین در ۸ آذر


به نوشته الخنادق، در دهه‌های گذشته آمریکا و رژیم صهیونیستی روی توانایی خود برای خنثی کردن برنامه هسته‌ای ایران، توقف آن و جلوگیری از توسعه یا بهره‌برداری از آن شرط‌بندی کرده‌اند. اما با همه توطئه‌ها، ترفندها و با وجود همه تحریم‌ها و عملیات‌های خرابکارانه، در تحقق اهدافشان ناکام ماندند و درنهایت به سمت ترور دانشمندان هسته‌ای ایران رفتند تا از دستیابی تهران به استقلال کامل جلوگیری کنند. سپتامبر ۲۰۰۹ تهران نخستین نیروگاه غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصد خود را در رآکتور فردو افتتاح و در هفتم فوریه ۲۰۱۰ شروع به تولید سوخت غنی‌شده برای استفاده در رآکتور دارویی تهران کرد، بنابراین واردات خارجی را کنار گذاشت و نیاز خود به سوخت را تأمین کرد. این آزمایش موفقیت‌آمیز ضربه سختی به رژیم صهیونیستی بود و باعث شد پس از ۲۹۵ روز، شاخص‌ترین معمار پروژه هسته‌ای ایران، یعنی مجید شهریاری را ترور کنند و به شهادت برسانند.



بعد از آنکه جمهوری اسلامی ایران توانست در میان قدرت‌های بزرگ جایگاه خود حفظ و تثبیت کند، اکنون با کارت‌های قوی پای میز مذاکره می‌رود



این وب‌سایت تحلیلی در پایان گزارش خود می‌نویسد: امروز بعد از آنکه جمهوری اسلامی ایران توانست در میان قدرت‌های بزرگ جایگاه خود را حفظ و تثبیت کند و با وجود همه تحریم‌ها و دهه‌ها محاصره هدفمند و از قبل طراحی‌شده استقلال و حاکمیت خود را با چنگ و دندان نگاه دارد، با کارت‌های قوی پای میز مذاکره می‌رود. برنامه هسته‌ای حق ملت ایران است و با خون آن را حراست کرده‌اند؛ برای تثبیت آن فداکاری‌ها انجام شده و موضوعی عجین شده با منافع ملی است. البته در این میان، برخی موضوعات در رابطه با ایران قابل چشم‌پوشی نیست و باید بارها به همه طرف‌ها یادآوری شود؛ ازجمله اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و برخی بازرسان آن متهم به درز اطلاعات دانشمندان ایرانی به موساد هستند.


الخنادق افزود: زمان‌بندی ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از سوی جمهوری اسلامی ایران تأییدی بر آن است که تهران به‌هیچ‌عنوان از حقوق و خواسته‌هایش که لغو تحریم‌های ظالمانه است، کوتاه نخواهد آمد. همچنین پیامی قوی از جانب ایران است که آمریکایی‌ها که از توافق هسته‌ای خارج شده‌اند، برای بازگشت باید تضمین‌های کافی به تهران بدهند تا پس از راستی‌آزمایی از سوی ایران، مراحل بعدی طی شود. ایران قاطعانه می‌خواهد بگوید آنچه گذشته، همانند آن چیزی نیست که در آینده رخ خواهد داد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر