صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

قرص یا واکسن کرونا، کدام مؤثر است؟/ خطر سویه آفریقایی کرونا جدی و نگران‌کننده است!

فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت: امکان ساخت قرص کرونا در کشور ما وجود دارد و در حال حاضر توانایی ساخت آن را داریم.
کد خبر : 623879

آمیتیس رمضانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، درباره جزئیات ساخت داروی کرونا و میزان تأثیر آن نسبت به واکسن اظهار کرد: موضوع واکسن از دارو جداست و ما واکسن را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس تزریق می‌کنیم و از دارو نیز به منظور درمان استفاده می‌شود.


فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: افرادی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند، برای درمان آن‌ها می‌توانیم از داروهای مطرح در صورت استفاده در ۳ روز ابتدایی ابتلا، از شدت بیماری کم کنیم و بسته به نوع دارو، تا ۸۰ درصد می‌توان از عوارض بیماری جلوگیری کرد.


وی با بیان اینکه این داروها در روزهای ابتدایی بیماری مؤثر هستند و نمی‌توان در هر مرحله‌ای از بیماری از این داروها استفاده کرد گفت: کارکرد دارو نسبت به واکسن متفاوت‌تر است و به نظر می‌رسد برای جلوگیری از چرخه انتقال ویروس نیاز به داروهای ضد ویروس قوی داشته باشیم.


آیا دارو کرونا از انتقال این ویروس جلوگیری می‌کند؟


رمضانی در پاسخ به سوالی مبنی بر جلوگیری کامل از انتشار ویروس با مصرف دارو گفت: با وجود اینکه میزان واکسن‌های زیادی در دنیا تزریق شده، اما هنوز جلوی انتشار ویروس گرفته نشده و ناچاریم با وجود واکسیناسیون تمام دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.


فوق تخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: با واکسیناسیون جلوی جان باختن هموطنان، بستری شدن و ... را توانسته‌ایم بگیریم، اما به راه حلی نیاز داریم تا این ویروس را حذف کند و به نظر می‌رسد با داروی آنتی وایرال در کنار واکسن و ... موفق‌تر خواهیم بود.


رمضانی ادامه داد: در میان جهش‌های ویروس کرونا، جهش دلتا از سایر آن‌ها جدی‌تر بود و با توجه به مشخصات ویروس و جهش‌های آن، مشخص شد زیر مجموعه‌های آن نظیر دلتا، افزایش تعداد مبتلایان بیشتری را در برخی کشورها را داشت.


آخرین جزئیات از سویه جدید کرونا


فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه در حال حاضر ویروسی پیدا شده که تعداد جهش‌های بسیار بیشتری دارد و باز هم خطرناک‌تر خواهد بود گفت: موفق‌تر بودن این سویه جدید کرونا نسبت به دلتا را به دلیل تازگی آن نمی‌دانیم، ‌ اما جهش های آن بیشتر است و موضوع جدی‌تری را دنبال می‌کند. ممکن است در آینده واکسن‌ها و ... را زیر سوال ببرد، ‌ همچنین WHO نیز این ویروس را نگران کننده معرفی کرده است.




بیشتر بخوانید


واکسیناسیون به معنی منتفی شدن کرونا نیست/ خطر بازگشایی مدارس و رفع محدودیت‌ها


تست‌های تشخیصی کرونا در کشور از ۳۵ میلیون فراتر رفت/ تزریق یک میلیون و ۵۶ هزار دُز واکسن در شبانه‌روز گذشته


ممنوعیت تردد شبانه تأثیری در کنترل کرونا ندارد




وی افزود: موارد این ویروس در آفریقا زیاد بوده و در حال حاضر درباره آن چیزی نمی‌دانیم و افزایش موارد مبتلایان به کرونا در کشور آفریقا، مربوط به این سویه جدید است و در همین راستا بسیاری از کشورها پرواز از آفریقا را ممنوع کرده‌اند.


فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا این ویروس به کشور ما هم خواهد آمد گفت: هر چقدر ورود این ویروس به کشور را به تاخیر بیندازیم به نفع‌ ما خواهد بود و باید به پوشش واکسیناسیون مناسبی رسیده باشیم تا در کشور به معضل بزرگی تبدیل نشود.


رمضانی درباره امکان ساخت قرص کرونا در کشور گفت: امکان ساخت قرص کرونا در کشور ما وجود دارد و در حال حاضر توانایی ساخت آن را داریم. همچنین ساخت آن در حال بررسی است.


انتهای پیام/۴۱۷۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر