صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۱ - ۰۴ آذر ۱۴۰۰

سامانه‌ توازن آب برای کشتی‌ها بومی‌سازی شد

یک شرکت ایرانی موفق به بومی‌سازی سامانه‌ای برای مدیریت آب توازن کشتی‌ها شده است.
کد خبر : 623593

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، کشتی‌ها به منظور جابه‌جایی کالاهایی از قبیل نفت، مواد معدنی و کانتینرها نیازمند بهره‌گیری از سیستم‌های متعددی برای حفظ ثبات کشتی و قابلیت مانور آن در طول سفر هستند. یکی از این سیستم‌ها آب توازن بوده که بر اساس آن کشتی‌ها در هر دو حالت بدون حمل بار و تخلیه بخشی از بار در بندر، آب توازن را به منظور عملکرد مؤثر و بی‌خطر کشتی تنظیم می‌کنند. آب توازن آبی است که به منظور کنترل فشارهای واردآمده بر یک کشتی و ثبات آن برداشت می‌شود.


آب توازن حاوی گونه‌های زیستی و ارگانیسم‌های متنوعی از باکتری‌ها، ویروس‌ها، گیاهان و موجودات ساحلی هستند. این آب عموما توسط کشتی‌ها طی مسافت‌های طولانی حمل می‌شود و سپس به هنگام تخلیه، گونه‌های زیستی متخاصم را به اکوسیستم جدید وارد می‌کند که می‌تواند منجر به آلودگی آب‌ها شود. از این رو کنوانسیون‌های مربوط به ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست الزاماتی را برای استفاده از آب تصفیه‌شده به منظور تحفظ توازن کشتی‌ها مطرح کرده است که دولت‌ها را موظف می‌کند از سال ۲۰۲۴ از آب تصفیه‌شده برای این کار استفاده شود. در واقع از سال ۲۰۲۴ تمامی شناورها مشمول ملزم به رعایت این پروتکل خواهند بود.


برای حل این مشکل و رعایت این الزامات، یک شرکت ایرانی سیستم مدیریت آب توازن مبتنی بر فناوری نانوفیلتراسیون را توسعه داده است که به صورت آزمایشی روی یکی از شناورهای کشور در حال اجرا است که تا پایان سال جاری نتایج این کار منتشر خواهد شد. این شرکت در حال مستندسازی نتایج به دست آمده از این سیستم نانوفیلتراسیون بوده تا بتواند تأییدیه‌های لازم بین‌المللی را دریافت کند.


با توجه به سابقه ایران در زمینه‌ عضویت و پایبندی به این کنوانسیون‌ها و همچنین اهمیت توجه به اکوسیستم دریایی کشور پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های آتی، محصولات طراحی شده این شرکت بتواند کمک شایانی به صنعت کشتیرانی جهت تجهیز شناورهای مشمول این کنوانسیون تحت استانداردهای مورد تأیید سازمان بین‌المللی دریانوردی کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو کشتی آب
ارسال نظر