صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۵ - ۱۰ آذر ۱۴۰۰
کانون‌های دانشجومحور(۳۸)/ در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

دست بسته فعالان دانشجویی در کانون‌های فرهنگی

تلاش برای ارتقای افزایش مهارت‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویاندبیر کانون هلال‌ احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با بیان اینکه در فعالیت‌های فرهنگی از ظرفیت‌ دانشجویان به‌خوبی استفاده نمی‌شود، عنوان کرد: کمی امکانات و مشکلات مالی دست اعضای کانون‌های فرهنگی را برای برگزاری فعالیت‌های بهتر بسته نگه می‌دارد.
کد خبر : 622875

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه،‌ دبیر و اعضای مشخص هستند.


یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ اهمیت به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می‌دهند.




بیشتر بخوانید:


اختصاص فضای تبلیغاتی به کانون‌های فرهنگی


از امدادرسانی به زلزله‌زدگان تا دغدغه اشتغال جوانان


جوشش احساس فداکاری دانشجویان در کانون‌های هلال احمر




کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی،‌ فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.


باید دامنه فعالیت‌ کانون‌ها را در قالب کاروان‌های نیکوکاری و اردوهای جهادی در مناطق کم‌برخوردار سراسر کشور با حضور دانشجویان گسترش و تلاش خود را بر ارتقای افزایش مهارت‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان قرار بدهیم.فعال‌سازی کانون‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه اداره‌کل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانون‌هایی که با کار تیمی دانشجویان علاقه‌مند در حوزه‌های مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگه‌ داشته‌اند و بخش‌هایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهره‌مند می‌شوند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند که در این شماره گفت‌وگو با الهام مرتضایی دبیر کانون دانشجویی هلال‌ احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد را می‌خوانیم.


مرتضایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، درباره کانون هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اظهار کرد: با ورودم به دانشگاه در سال ۹۵ همکاری خود را با این کانون آغاز کردم و سال ۹۶ با برگزاری انتخابات به عنوان دبیر انتخاب شدم. در این مدت که از فعالیت کانون جوانان هلال احمر این واحد دانشگاهی می‌گذرد، برنامه‌های مختلفی از قبیل آموزش‌ تزریقات و کمک‌های اولیه و کلاس‌های خادم (خانواده آماده در حوادث)، پیشگیری از اعتیاد، نشاط و امید، راه‌اندازی استارت‌آپ‌ها برگزار شده و یا در حال برگزاری است.


وی با بیان اینکه کانون هلال‌احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اکنون دارای ۳۰۰ عضو است، عنوان کرد که این کانون در دوران کرونا با ساخت کلیپ و پادکست تلاش کرده که در زمینه‌های مختلف مبتلابه جامعه برای دانشجویان و عموم مردم فرهنگ‌سازی داشته باشد.


دبیر کانون هلال‌احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با بیان اینکه در قالب پوستر و اینفوگرافی در مورد موضوعات مختلف مانند کرونا و اهدای خون و... سعی کردیم آگاهی‌رسانی داشته باشیم، اظهار کرد: در دوران کرونا سعی‌ کانون بر انتقال مفاهیم لازم و ایجاد انگیزه و روحیه مثبت در دانشجویان بوده و آنان هم تا به امروز از مطالب تولیدی استقبال کرده‌اند و در مسابقات‌ هم مشارکت خوبی دارند. تب‌سنجی در خوابگاه‌ها و کمک به خانه سالمندان با کمک‌ مالی دانشجویان هم از فعالیت‌های حضوری کانون بوده است.



مرتضایی افزود: از طریق بعضی از مساجد در سطح شهر برای نمازگزاران آموزش‌های بهداشتی داشته‌ایم تا به برخی از بیماری‌ها مبتلا نشوند و راه‌های پیشگیری توضیح داده شد به این صورت که دانشجویان محتواهایی را از رفرنس‌های دقیق و معتبر جمع‌آوری و پمفلت‌هایی (نوعی رسانه آموزشی) را تهیه کردند و از طریق کانال‌های مجازی هم طرح‌های خوبی ارائه شد.


دبیر کانون هلال‌ احمر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با قدردانی از همراهی و همکاری مسئولان حوزه فرهنگی دانشجویی این دانشگاه مطرح کرد: مهم‌ترین مشکل در مسیر فعالیت کانون، بی‌توجهی‌ها به موضوعات فرهنگی است به‌طوری‌که در این فرایند از ظرفیت‌ دانشجویان به‌خوبی استفاده نمی‌شود و همین‌طور امکانات و مشکلات مالی که دست اعضا را برای برگزاری فعالیت‌های بهتر بسته نگه می‌دارد.



دانشجوی رشته میکروبیولوژی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درباره دامنه فعالیت‌های کانون‌های هلال احمر در دانشگاه‌ها بیان کرد: باید دامنه فعالیت‌ کانون‌ها را در قالب کاروان‌های نیکوکاری و اردوهای جهادی در مناطق کم‌برخوردار سراسر کشور با حضور دانشجویان گسترش و تلاش خود را بر ارتقای افزایش مهارت‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان قرار بدهیم و سعی در توانمندی و هنرآموزی آنان داشته باشیم.




بیشتر بخوانید:


لزوم ارتقای فرهنگی اجتماعی دانشجویان در کنار رشد علمی


صدای «رسا»ی دانشجویان برای گوش شنوای مسئولان


تمرین مسئولیت‌پذیری دانشجویان در کانون‌های فرهنگی




مرتضایی کانون‌های فرهنگی را از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی عنوان کرد و افزود: این کانون‌ها با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی،‌ فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هر اندازه زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.


وی اظهار کرد: حضور کانون‌های فرهنگی باعث ترویج و توسعه فرهنگ دانشگاهی می‌شود و سعی داریم که نگاه ما به کانون‌های فرهنگی صرفاً برگزارکننده برنامه‌های فرهنگی نباشد و به‌عنوان یک‌نهاد مهم در تقویت ارتباط دانشگاه و جامعه نقش‌آفرینی کنند.



انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر