صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

مهران مدیری چپق «درخت گردو» را چاق کرد/ نقش «اول‌مارکت» در انتخاب بازیگر نقش مکمل فیلم مهدویان

مهران مدیری با افتضاح خواندن بازی خودش در فیلم سینمایی «درخت گردو»، ماجرای انتخابش به‌عنوان نقش مکمل این فیلم را بار دیگر سر زبان‌ها انداخت.
کد خبر : 622847

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، فیلم سینمایی «درخت گردو» که این روزها روی پرده سینماهای سراسر کشور است، از همان اولین اکران در جشنواره فیلم فجر، با یک سوال مهم مواجه بود و آن اینکه دلیل انتخاب مهران مدیری برای بازی در این اثر چه بود؟ در اینکه او بازیگر توانمندی است و کارنامه موفقی مخصوصاً در زمینه آثار کمدی دارد، شکی نیست اما شخصیت به‌شدت شهری او، به فضای خاص و جنگی «درخت گردو» هیچ قرابتی ندارد و به نوعی نقش مدیری وصله ناجور این فیلم است.


نقش کناری مدیری در این فیلم را پیمان معادی ایفا می‌کند، بازیگری که او نیز در زندگی عادی به اندازه مدیری «شهری» است و شخصیتی شیک و باپرستیژ دارد، اما برای اینکه همرنگ فضای فیلم شود، کاملاً از قالب خود واقعی‌اش خارج شد و در نقش «قادر» فرو رفت، درحالی که شخصیت احمد (مهران مدیری) به هیچ عنوان با فضای ملتهب، جنگ‌زده و ترسناک فیلم همراه نیست و اصولا جایگاهش در اثر، جایگاه درستی نیست.


به عشق مردم کردستان


«من در سال ۶۶ در سردشت حضور داشتم و تقریباً بخش بزرگی از این اتفاقات را از نزدیک دیدم. دوستی من با کارگردان، تهیه‌کننده، پیمان (معادی) و همچنین موضوعی که خاطرات بسیاری را برای من زنده کرد، در کنار اینکه من عاشق مردم مهربان و آدم حسابی کُرد هستم؛ دلایلی بودند که نمی‌توانستم در فیلم حضور نداشته باشم. دوست داشتم به کسانی که در دوران جنگ با مهربانی میزبان ما بودند ادای دین کنم.» این جملات بخشی از حرف‌های مهران مدیری در نشست خبری فیلم «درخت گردو» در سی‌وهشتمین جشنواره فیلم فجر است و آنها را در جواب خبرنگارانی گفت که نسبت به حضور مدیری در این فیلم نقد داشتند و می‌خواستند بدانند که دلیل اصلی انتخاب مهران مدیری برای این نقش خاص چه بوده؟



از همان دو سال پیش حرف‌وحدیث‌هایی در رابطه با نقش «اول مارکت» و سید مصطفی احمدی درخصوص انتخاب مدیری برای بازی در این فیلم منتشر شد. احمدی تهیه‌کننده مشترک فیلم «درخت گردو» و برنامه تلویزیونی «دورهمی» بود و جدا از این جایگاه تهیه‌کنندگی‌اش، یکی از اعضای اصلی و تصمیم‌گیران مجموعه «اول مارکت» بود، مجموعه‌ای که اسپانسر نخستین فیلم سینمایی مهران مدیری «ساعت ۵ عصر» هم بود و حمایت‌هایش از «دورهمی» حواشی زیادی به وجود آورده بود. این کلاف سردرگم و اسامی تکراری و پشت سر هم، باعث شد ماجرای تاثیرگذاری اول مارکت و احمدی برای بازی مدیری در «درخت گردو» بیش از پیش سر زبان‌ها بیفتد.



به نظر می‌رسد که صحبت‌های مدیری در جشن حافظ به نوعی انتقام شخصی از «اول مارکت» بود



پرونده این ماجرا تا به امروز بدون حواشی اضافه و جدیدی همچنان باز مانده بود، تا اینکه مهران مدیری، در بیست‌ویکمین مراسم جشن حافظ، گرد و خاک‌های نشسته روی این پرونده را تکاند و ماجرا را این بار طور دیگری روایت کرد، طوری که اوضاع را کمی پیچیده‌تر کرد و بار دیگر توجهات را از کلیت این فیلم، به سمت انتخاب بازیگرانش جلب کرد.




بیشتر بخوانید:


سایه درخت گردو روی پرده نقره‌ای افتاد


انعکاس نفس‌های تنگ و سرفه‌های خشک بر پرده نقره‌ای


«درخت گردو»ی مهدویان کِرم دارد!










جایزه چپق طلایی!


در این مراسم، پیمان معادی برای بازی در «درخت گردو» به عنوان بهترین بازیگر انتخاب شد، اما چون خود او در آنجا حضور نداشت، مهران مدیری به نمایندگی‌اش این جایزه را دریافت کرد و پس از دریافت جایزه پشت میکروفن قرار گرفت و گفت: چون کارگردان درخت گردو اینجاست این مسئله را می‌گویم. من هنوز نفهمیدم دلیل انتخابم برای بازی در «درخت گردو» چه بود. نمی‌دانم فیلم «درخت گردو» را دیدید یا نه، من در آن فیلم افتضاحم. این را واقعاً می‌گویم. خیلی بد بازی کردم در آن فیلم. نمی‌دانم چرا، شاید چون دوست بودیم و من را دوست داشتند گفتند بیا و بازی کن. ولی افتضاح بودم، اگر جایزه چپق طلایی وجود داشت، حتماً به من می‌دادند.


این جملات اگرچه با خنده حاضران در مراسم همراه بود و به نوعی نشان داد که اعتبار و جایگاه جشن حافظ تا چه میزان بین اهالی هنر سقوط کرده است، اما سوالات بیشتری را در ذهن اهالی رسانه و دوستداران سینما به وجود آورد. اول اینکه مدیری که در جشنواره فجر مدعی شده بود این فیلم را به‌عنوان ادای دین به مردمان مهربان کردستان بازی کرده و خاطرات دوران حضورش در جنگ با آن زنده شده، چطور در کمتر از دو سال تمام آن حرف‌ها یادش رفت و خودش هم دنبال دلیل انتخابش برای آن اثر می‌گردد؟ یا اینکه اگر آن قدر انتخابش بی‌ربط به فضای فیلم بوده و امروز شجاعانه از افتضاح بودنش حرف می‌زند، چرا این شجاعت را زودتر به خرج نداد و در تمام این مدت سکوت کرده بود؟



مدیری: اگر جایزه چپق طلایی وجود داشت، حتماً برای بازی در «درخت گردو» آن را به من می‌دادند



این طور به نظر می‌رسد که صحبت‌های مدیری در جشن حافظ به نوعی انتقام شخصی از «اول مارکت» بود و به احتمال فراوان دیگر او را در آثار این مجموعه نخواهیم دید. اما این صحبت‌ها واکنش متفاوتی را از طرف سید مصطفی احمدی، تهیه‌کننده «درخت گردو» در پی داشت. احمدی روز بعد از این مراسم مدعی شد که مهران مدیری پشت تریبون جشن حافظ، شوخی کرده و اصلاً نباید به آن حرف‌ها دامن زد. تهیه‌کننده «درخت گردو» مدعی شد که مجموعه «اول‌ مارکت» هیچ‌ نقشی در فرآیند تولید و سرمایه‌گذاری «درخت گردو» نداشته و تمام هزینه‌های ساخت این فیلم، سرمایه خصوصی و شخصی او بوده است، درحالی‌که همه می‌دانند احمدی یکی از نفرات اصلی «اول مارکت» است.



چون پرده برافتد...


با تمام این تفاصیل و اتفاقاتی که در این دو سال پس از ساخت و اکران «درخت گردو» رخ داده، می‌توان به این نتیجه رسید که انتخاب مهران مدیری برای بازی در نقش احمد، انتخابی بوده که صرفاً به واسطه حضور سید مصطفی احمدی در رأس کار و «اول مارکت» در پشت صحنه ماجرا رخ داده است و کارگردان نقشی آنچنانی در انتخاب او نداشته است. درحالی که محمدحسین مهدویان از ابتدا طوری وانمود می‌کرد که او مدیری را انتخاب کرده، اما حالا با جمیع جوانب می‌توان گفت که اگر شخص دیگری به جای احمدی، تهیه‌کننده این فیلم بود، مهران مدیری هم در «درخت گردو» جایی نداشت.


در سال‌های اخیر حواشی متعددی در مورد رابطه‌های تاثیرگذار در سینما مطرح شده، از مواردی که باعث و بانی ساخت برخی فیلم‌ها می‌شود، تا کارگردان‌هایی که فیلم‌ها را خودشان نساختند یا حضور بعضی بازیگران در آثار خاص. اکثر این موارد به مرور زمان رمزگشایی می‌شوند و مثل ماجرای حضور عجیب مدیری در فیلم مهدویان، روزی (مثل همین چند روز پیش و در مراسم جشن حافظ) بالاخره برملا می‌شوند. با توجه به گستردگی این موارد در سینمای ایران، بعید نیست که باز هم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم و حقیقت پشتِ بسیاری از زد و بندهای هنری را ببینیم.


انتهای پیام/۴۱۷۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر