صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۳ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰
خسروبیگی یادآوری کرد؛

اقدام ارزشمند حسین محبوبی در تهیه فهرست‌های تاریخی

استادیار دانشگاه پیام نور گفت: حسین محبوبی اردکانی اقدامات ارزشمندی در زمینه تهیه فهرست‌های تاریخی انجام داد و پژوهش را برای محققان تسهیل کرد.
کد خبر : 622238

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هوشنگ خسروبیگی در آیین بزرگداشت حسین محبوبی اردکانی که به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: مرحوم حسین محبوبی اردکانی غالباً با کتاب «تاریخ مؤسسات تمدنی جدید» در ایران شناخته شده است. این کتاب اثری ارزشمند در حوزه تاریخ تشکیلات اداری در کشور است.


وی افزود: صرف نظر از ارزش آثار محبوبی اردکانی نقش او در تسهیل‌گری پژوهش‌های تاریخی در ایران حائز اهمیت است. منظور از تسهیل‌گری موضوعی نیست که در دانش علوم تربیتی مطرح است بلکه به معنای ساده‌سازی و کمک به ارتقای کمی و کیفی آثار پژوهشی در حوزه تاریخ است. این نقش را در چند وجه می‌توان شناسایی کرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها توجه به کار گروهی است. همراهی محبوبی با پژوهشگران مختلف به اندازه‌ای بود که مرحوم اصفهانیان در سال ۱۳۵۷ نوشت: «اکنون بسیاری از محققانی که از درگذشت محبوبی خبر ندارند به سراغ من می‌آیند تا بررسی آثار علمی آن‌ها را به او بسپارم.»




بیشتر بخوانید:


اهمیت تهیه و تنظیم آرشیو منظم در حوزه‌های مختلف تاریخ




استادیار دانشگاه پیام نور بیان کرد: وجه دیگر فعالیت‌های حسین محبوبی تسهیل‌گری در گردآوری اسناد و مدارک تاریخی است. این فعالیت‌ها از یک سوی به دلیل مسئولیت‌هایی بود که محبوبی بر عهده داشت و از طرف دیگر علاقه وافر او به حوزه تاریخ بود. محبوبی از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۰ فعالیت‌های گسترده‌ای را برای جمع‌آوری اسناد و مدارک تاریخی انجام داد. او قبل و پس از بازنشستگی این وظیفه را در بنگاه ترجمه و نشر کتاب ادامه داد.


خسروبیگی عنوان کرد: اقدام ارزشمند محبوبی در گردآوری عکس‌های تاریخی اکنون با عنوان «فهرست عکس‌های تاریخی» شناخته می‌شود. او در زمان حیات خویش به اهمیت عکس‌ به‌عنوان سند تاریخی پی برد . بخشی از آن‌ها را از خانه‌های مردم جمع‌آوری کرد. او همچنین اقدامات ارزشمندی در تکمیل آثاری که به دلیل درگذشت مورخان نیمه‌تمام مانده بود انجام داد.


وی خاطرنشان کرد: حسین محبوبی امکانات خوبی را در اختیار پژوهشگران قرار داد تا مطالعات علمی خود را با حداقل مشکلات ادامه دهند. وقتی صحبت‌ از فهرست‌های تاریخی می‌کنیم متوجه می‌شویم در گذشته این فهرست‌ها وسیله‌ای تسهیل کننده برای پژوهش و جست‌وجو در کتاب‌ها و منابع تاریخی بوده است. ارکانی در زمانی این فهرست‌ها را تنظیم کرد که نه خبری از رایانه بود و نه دستگاه‌های دیجیتال.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: تاریخ
ارسال نظر