صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۵ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰
داوری:

تاریخ و تاریخ‌نویسی جایگاهی عظیم در جهان علم دارد

رئیس فرهنگستان علوم ایران گفت: باید اهتمام ویژه‌ای به یادگیری تاریخ داشته باشیم و غفلت در این حوزه منجر به فهم ناقص علوم می‌شود.
کد خبر : 622204

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، رضا داوری اردکانی در آیین بزرگداشت حسین محبوبی اردکانی که به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری چنین مراسمی را باید به فال نیک گرفت زیر در آن از مقام بزرگ یک مورخ گفته می‌شود. تاریخ و تاریخ‌نویسی نه فقط در میان علوم انسانی و اجتماعی بلکه در جهان علم جایگاهی عظیم دارد.


وی افزود: در اغلب دانشگاه‌های اروپا و آمریکا به آموزش و پژوهش در تاریخ اهتمام ویژه‌ای می‌شود ولی متأسفانه در ۲۰۰ سال اخیر در ایران آنچنان که باید به تاریخ توجه نشده است. این غفلت از جهت‌هایی قابل توجیه است اما به هر حال نشان نقص و ضعف و کوتاهی در توجه به علوم و فهم و درک آن‌هاست. امیدوارم این بزرگداشت نشانه بیرون آمدن از غفلت باشد.




بیشتر بخوانید:


نیاز انجمن‌های ترویج علم به خانه‌تکانی اساسی




رئیس فرهنگستان علوم ایران بیان کرد: بسیار خوشحالم که اردکان در بزرگداشت این مورخ پیش‌قدم شده است و کشور هم باید متوجه مقام علوم انسانی و نیاز به مبانی مطرح شده در این حوزه باشد.


حسین محبوبی اردکانی استاد برجسته رشته تاریخ در کشور بود که آثار متعددی از او بر جای‌ مانده است. از آثار وی می‌توان به کتب «تاریخ تحول دانشگاه تهران و مؤسسات آموزش عالی در ایران»، «رباعیات منسوب به خیام»، «احوال و آثار خوشنویسان»، «المأثر و الاثار اعتمادالسلطنه»، مقالات متعددی در «دانشنامه ایران و اسلام» و همکاری در تصحیح «الابنیه عن حقایق الادویه» با حسن بهمنیار اشاره کرد. کتاب وزین «تاریخ مؤسسات تمدنی جدید در ایران» نیز از آثار این استاد برجسته است که به‌زعم متخصصان اثری محققانه و بی‌نظیر است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر