کلاهبرداری برخی افراد سودجو به وسیله طب سنتی / پزشکان طب سنتی باید شماره نظام پزشکی داشته باشند
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، کریمی، متخصص طب سنتی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: بین طب سنتی و طب رایج هیچ اختلافی نیست و اگر این را بدانیم که هدفمان سلامت مردم است و میخواهیم به یک هدف برسیم مهم نیست که این از طریق طب رایج یا طب سنتی باشد.
وی افزود: طب سنتی از سال ۸۵ دانشگاهی و آکادمیک شده و دوستانی که پزشک هستند باید امتحان دهند و قبول شوند.
این متخصص طب سنتی افزود: دو نعمت در روایت آمده؛ یکی سلامت و یکی هم امنیت، روی این دو موضوع هم نمیشود شوخی کرد. بیمار به بنده مراجعه میکند و اگر بنده علم پزشکی روز را نداشته باشم، علائم سرطان را ندانم، برای درمان دلدرد بیمار را بارهنگ تجویز میکنم، خب علامتهایش از دست میرود و مشخص نمیشود چه علامتی دارد، دو ماه بعد با گرید بالاتر سرطان مراجعه میکند.
کریمی تصریح کرد: ما باید جوابگو باشیم، وقتی شما طب را در حد یک علامت و درمان کوچک میکنید، این اتفاق میافتد که خیلی از مردم در زمانی که میتوانستند از فرصت طلاییشان استفاده کنند و با طب رایج درمان شوند، مدعیان طب سنتی مردم را معطل میکنند و بیماران این فرصت طلایی را از دست میدهند.
وی گفت: یک مشکلی که الان در جامعه ما رایج است، بعضی مواقع میبینیم که ۸۰ میلیون پزشک داریم، ۱۰۰ هزار غیرپزشک! یعنی آنهایی که پزشکی خواندهاند در اقلیت هستند. واقعیتش این است که پزشکی احترام و ارج دارد، چه پزشک رایج چه پزشک سنتی اما پزشکی باید باشد که علماش را داشته باشد.
این متخصص طب سنتی تاکید کرد: من به بعضی از دوستان خیلی وقتها گفتهام که هفت سال پزشکی و چهار سال هم طب سنتی خواندم، بعد از آن تازه فهمیدم که هیچ سوادی ندارم، اما نمیدانم برخی افراد با دو هفته درس خواندن چگونه ادعا میکنند!؟
کریمی ادامه داد: یکی از مشکلات در طب سنتی، فرهنگ عموم است و یکی از دلایل آن هم این است که نحوه برخورد صدا و سیما با طب سنتی معکوس بوده است. یعنی به جای اینکه از منِ متخصص طب سنتی در برنامهها دعوت کند، از کسی دعوت میکند که من بارها دیدهام حتی دیپلم هم نداشته و به عنوان متخصص طب سنتی در برنامههای تلویزیونی حضور یافته، البته این رویه در دو، سه سال اخیر خیلی بهتر شده است.
بیشتر بخوانید:
این متخصص طب سنتی گفت: این شاید خیلی تعجبآور باشد که خیلی از مسئولان ما نمیدانند رشتهای در ایران به نام متخصص طب سنتی وجود دارد.
وی ادامه داد: پزشک طب سنتی که ما میگوییم، کسی است که در دانشگاه دوره دیده و مهر نظام پزشکی و پروانه دارد. همچنین طب سنتی بسیار سختتر از طب رایج است، چون مباحثی دارد که در طب رایج شاید وجود نداشته نباشد.
کریمی گفت: اگر صدا و سیما میخواهد در بحث طب سنتی موفق عمل کند و تاثیرگذار باشد، باید به درمان بپردازد، از فواید این علم در پیشگیری هم برای مردم توضیح دهد و برنامههایی در این زمینه تهیه و تدوین کند.
وی با بیان اینکه امتیاز طب سنتی این است که برای هر فردی یک درمان خاص وجود دارد، گفت: برخی از دوستان میگویند ریزش مو دارم و بعد میبینم علت ریز مویش یک چیز دیگر است، به طوری که تا استرس او درمان نشود، ریزش مو نیز درمان نخواهد شد.
کریمی ادامه داد: در شرایطی که فردی از ریزش مو رنج میبرد، فردی که تخصص ندارد، در تلویزیون حضور میآید و میگوید فلان دارو را روی سرتان بمالید خوب میشود و اگر هم خوب شود، نمیشود، این بهبودی موقتی است و من بهعنوان متخصص طب سنتی زمان لازم برای بهبودی و درمان بیمار را از دست دادهام.
این متخصص طب سنتی افزود: برخی افراد کلاهبردار هستند و میآیند سالن دانشگاه تهران را اجاره میکنند، بعد میگویند ما آموزش طب سنتی با مدرک دانشگاه تهران، شهید بهشتی و... میگذاریم. متأسفانه این افراد آرم و نشانهها را هم را جعل میکنند و به دروغ ادعا میکنند که دارای مدرک بینالمللی در این حوزه هستند.
کریمی ادامه داد: فقط و فقط پزشک میتواند طب سنتی بخواند و تمام مدرکهایی که داده میشود، هیچ ارزشی ندارد. بلکه اگر در آینده مشکلی پیش بیاید، نه دادگاه آن مدرک جعلی را قبول نمیکند و مشکلات بیشتری نیز برای بیمار ایجاد میشود.
این متخصص طب سنتی در بیان انتظاراتش از انتظاراتش از دانشگاهها، گفت : دانشگاهها قبل از اینکه مراسمی، کلاسی و برنامهای در حوزه طب سنتی برگزار کنند، تحقیقاتی انجام داده و از دانش و اطلاعات فردی که میخواهد در برنامه حضور یابد، اطلاعات کافی کسب کنند و حتی از قبل بدانند که فرد چه قصدی از برگزاری این برنامه دارد.
کریمی همچنین در پایان از مردم خواست که پیش از مراجعه به مراکزی جهت درمان بیماری از طریق طب سنتی اطلاعات کافی کسب کرده و واقعا مطمئن شوند که فردی که میخواهند به او مراجعه کنند، دارای تخصص طب سنتی باشد، در ضمن بدانند که هر سایت اینترنتی و یا هر نظریهای در این حوزه معتبر نیست و میتواند برای بیماران دردسر ساز باشد.
انتهای پیام/۴۱۷۲/پ
انتهای پیام/