صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۲۳ آبان ۱۴۰۰
کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با آنا:

امام حسن عسکری (ع) در فضای رسانه‌ای امروز واقعاً مظلوم است/ ۲ اقدام مهم امام یازدهم برای حفظ تشیع

حجت‌الاسلام بابادایی اعتقاد دارد در فضای مجازی و رسانه‌های امروزی هیچ توجهی به جایگاه ائمه مخصوصاً امام حسن عسکری (ع) نمی‌شود و شرایط زندگی ایشان برای جوانان ناشناخته است.
کد خبر : 621099

به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، امروز ۲۳ آبان مصادف با هشتم ربیع‌الثانی روز ولادت با سعادت امام حسن عسکری (ع) است، یازدهمین امام شیعیان و پدر بزرگوار حضرت قائم. با وجود جایگاه رفیعی که امام حسن عسکری (ع) در زنده نگه داشتن مذهب تشیع داشتند، اما سطح آگاهی جامعه (به خصوص نسل جوان و نوجوان) از سبک زندگی ایشان، دوران سیاسی که در آن می‌زیستند و کارهایی که برای اسلام انجام دادند بسیار پایین است.


در روز ولادت این امام معصوم، درخصوص مظلومیت ایشان در زمان حیات و همینطور سال‌های اخیر که سال‌های سلطه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در زندگی مردم است با حجت‌الاسلام وحید بابادایی گفت‌وگو کردیم.


حجت‌الاسلام بابادایی با اشاره به این موضوع که جایگاه همه امامان معصوم، جایگاهی رفیع، بلند و مشخص است، اظهار کرد: از امام علی (ع) تا حضرت حجت (عج) همه جایگاه والایی دارند اما بنا بر شرایطی که در زمانه و عصر امامان پیش آمده، هر یک از این ائمه بزرگوار اقداماتی انجام دادند و برنامه‌ریزی خاصی برای رسالت خود داشتند که در نتیجه برخی از رفتار و منش متفاوتی داشتند.


وی افزود: البته این بدان معنا نیست که امامان با هم تفاوت دارند، ما به این قائلیم که همه ائمه بزرگوار معصوم هستند و از علم الهی برخوردارند، اما شرایط زندگی برای هرکدام از آنها متفاوت بوده. مثلا عصر امام علی (ع) با امام حسین (ع) یا امامان بزرگوارمان در زمان خلفای عباسی تفاوت‌هایی با هم داشته که نمی‌توان آنها را رد کرد.


رسالت امام حسن عسکری (ع)


این کارشناس مذهبی در رابطه با زمانه امام حسن عسکری (ع) نیز عنوان کرد: ایشان به عنوان یازدهمین امام معصوم و پدر امام زمان (عج)، شرایط خاصی داشتند. در آن دوران اخبار و روایت مختلف به گوش عباسیان رسیده بود که قرار است حجت آخرالزمان ظهور کند و بساط ظالمان را جمع کند. پس از امام جواد (ع) شرایط برای امامان بزرگوار سخت‌تر می‌شود و سیاست محصور کردن و تحت نظر گرفتن شدیدتر می‌شود و امام حسن عسکری (ع) نیز در اوج این شرایط قرار داشتند.


وی افزود: ایشان ۲۸ سال عمر کردند و در سن جوانی به شهادت رسیدند. ۶ سال امامت داشتند و بیشتر زمان عمرشان را در زندان‌های خلفای عباسی و تحت نظر آنها گذراندند تا مبادا آن اتفاقی که جهان منتظرش بود رخ دهد. ولی چون خواست خداوند متعال هرچه باشد رخ می‌دهد و دیگران توانایی جلوگیری از آن را نخواهند داشت، آن رویداد مبارک اتفاق افتاد.


حجت‌الاسلام بابادایی درباره مهم‌ترین کارهای امام یازدهم نیز گفت: باید چند کار مهم در زمان ایشان رخ می داد، اولین مورد آماده‌سازی مردم برای عصر غیبت بود. تا آن دوران مردم به امام معصوم دسترسی داشتند و می‌توانستند از حضور امام بهره‌مند شوند، اما بعد از امام حسن عسکری (ع) مسئله غیبت پیش می‌آید و مردم دیگر آن دسترسی را ندارند، پس باید مردم خود را با این شرایط سازگار می‌کردند. مورد دوم، مسئله ولادت امام عصر (عج) به عنوان آخرین امام معصوم و آغاز امامت ایشان بود. چون ولادت امام زمان (عج) ، باید در خفا رخ می‌داد و امکان علنی شدن امامت ایشان وجود نداشت، امام حسن عسکری (ع) باید این آمادگی را برای شیعیان ایجاد می‌کردند.



وی ادامه داد: شیعیانی که پیرو ائمه و امامان معصوم بودند، باید می‌دانستند که بعد از امام عسکری (ع) تکلیف‌شان چیست و امام‌شان کیست. این رسالت برعهده امام حسن عسکری (ع) بود که آن را انجام دادند و در شرایط مختلف تلاش کردند امام زمان را معرفی کنند و مردم را برای عصر غیبت و آن دوران خاص آماده کنند. تمام این موارد هم خیلی سخت پیش رفت، چون ایشان بیشتر عمرشان را تحت نظر خلفای عباسی بودند.


 نقدی بر عملکرد رسانه‌ها در خصوص ائمه


کارشناس حوزه دین و آیین در رابطه با مظلومیت امام حسن عسکری (ع) و شناخت کمی که از ایشان در سطح جامعه وجود دارد نیز عنوان کرد: متاسفانه این مظلومیت در رابطه با کل ائمه وجود دارد. ما هنوز نتوانستیم حتی امیرالمومنین علی (ع) را آن طور که هست معرفی کنیم. اگرچه این مظلومیت برای برخی از ائمه همچون امام حسن عسکری (ع) بیشتر است و این عدم توجه برمی‌گردد به کسانی که وظیفه دارند اسلام را تبیین کنند. چون آنها به شرایط زندگی، شخصیت و رسالتی که امام حسن عسکری (ع) برعهده داشتند و نقشی که در زنده نگه داشتن تشیع ایفا کردند، کمتر پرداختند.


وی اضافه کرد: این وظیفه‌ای است که رسانه‌ها، علما و کسانی که از امکانات مختلفی برخوردار هستند باید انجام دهند. در تمام این سال‌ها در تلویزیون و برنامه‌های مختلف صداوسیما یا رسانه‌های جدید مثل فضای مجازی و بازی‌های رایانه‌ای کوتاهی کردیم، درحالی که به خوبی می‌توانیم از ابزارهای امروزی در این زمینه استفاده کنیم.


وی ادامه داد: ما می‌توانیم چیزهای مهمی را از زندگی ائمه بزرگوار و شخصیت‌های مهم تاریخی به کودکان‌مان در قالب انیمیشن یا بازی رایانه‌ای ارائه دهیم تا هیچوقت از ذهن آنها پاک نشود. همانطور که ما اگر در دوره کودکی برنامه‌ای دیدیم یا داستانی را در کتابی خواندیم و در گوشه ذهن‌مان نقش بسته است، می‌توان برای بچه‌های امروز هم چنین امکانی را فراهم کرد. ما باید با استفاده از این ابزارهای جدید، کوتاهی‌های موجود در شناساندن ائمه به جوانان و نوجوانان را برطرف کنیم، مخصوصا در رابطه با امام حسن عسکری (ع) که واقعا مظلوم واقع شدند.




بیشتر بخوانید:


ناخدای خردسال کشتی امامت در محیط طوفانی


۳ روایت از تاریخ شهادت امام حسن مجتبی (ع)





تولد مظلومانه امام حسن عسکری (ع)


حجت‌الاسلام بابادایی با اشاره به اهمیت نقش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در این میان، اضافه کرد: امروز میلاد امام حسن عسکری (ع) است، ما در شبکه‌های اجتماعی و به طور کلی فضای مجازی چه چیزی در این خصوص می‌بینیم؟ نهایتاً تعدادی تصویر گرافیکی تبریک و تهنیت که به طور محدود بین مذهبیان رد و بدل می‌شود. چقدر سعی شده در فضای مجازی و صفحات پرمخاطب آن حرفی که در کلام و زندگی امام حسن عسکری (ع) وجود داشته مطرح شود؟ نکاتی که کل افراد جامعه می‌توانند از آن استفاده کنند.


وی افزود: خیلی اوقات با جوان‌هایی هم صحبت شدم و دیدم که نسخه کامل‌تر و ریشه‌دارتر دغدغه‌ها و افکار آنها در زندگی امامان معصوم وجود دارد و خودشان این را نمی‌دانند. مثلاً شما از محبت کردن صحبت می‌کنید، می‌توانید در کلام و رفتار امام معصوم این مسئله را ببینید. قشر جوان ما از چنین مسائل ساده‌ای هم خبر ندارد و با تبلیغات منفی که از طرف دشمن در این خصوص صورت گرفته، گاهی تصویر تاریک و بدی از امام معصوم هم برایشان ترسیم شده. در این میان ما وظیفه داریم که این موضوعات را درست تبیین کنیم.


حجت‌الاسلام وحید بابادایی در پایان صحبت‌هایش عنوان کرد: مقام معظم رهبری در جلسه‌ای که با هیئت دولت جدید داشت، گلایه‌ای از انقلابیان مطرح کردند که جای تأمل دارد. ایشان اظهار کردند که دشمن در عرصه تبلیغات خیلی جدی کار کرده، ولی قشر انقلابی و کسانی که دل‌شان برای اسلام و انقلاب می‌سوزد در این میان ضعیف عمل کردند. به همین دلیل می‌گویم باید نواقص موجود در این حیطه برطرف شود تا ثمره آن را مردم، نظام و جریان دینی برداشت کنند.


انتهای پیام/۴۱۷۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر