صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۴ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰
شریفی در گفت‌وگو با آنا:

پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی با رویکرد کاربردی مسئله‌محور شوند

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در سال‌های گذشته دانشگاه‌ها در زمینه مقالات و انتشارات به خوبی عمل کرده‌اند، گفت: پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی با رویکرد کاربردی مسئله‌محور شوند.
کد خبر : 621053

مظفر شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره کاربردی شدن پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، گفت: بخش عمده‌ پژوهش‌های دانشگاهی، مربوط به پایان‌نامه‌ها و رساله‌هایی است که دانشجویان زیرنظر اساتید راهنما انجام می‌دهند، بخش دیگر پروژه‌های تحقیقاتی هستند که اعضای هیئت‌های علمی، مؤسسات و دانشگاه‌ها آن‌را پیش می‌برند.


این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در بسیاری از حوزه‌ها هدف از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی پیشبرد و توسعه مرزهای دانش است. در نهایت دستاورد و خروجی کار آن‌ها نیز به‌صورت مقاله، انتشارات و ایده‌های تزریقی به جامعه، ظهور پیدا می‌کند اما بسیاری از پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها و پژوهش‌های دانشگاهی جنبه کاربردی دارند، بنابراین باید بتوانند نیازها، مشکلات و مسائلی که در جامعه وجود دارد، مورد پژوهش قرار داده و در مورد آن‌ها راهکار ارائه دهند.


مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در سال‌های گذشته دانشگاه‌ها در زمینه مقالات و انتشارات به خوبی عمل کرده‌اند. در حال حاضر باید با رویکرد کاربردی، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها مسئله‌محور و تقاضامحور شوند، لازمه این امر مهم این است که جامعه و صنعت به دانشگاه‌ها مراجعه کرده و متعاقب آن مراکز آموزشی استقبال کنند و به سمت صنایع مختلف بروند. اغلب برنامه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد زمینه همکاری این ۲ نهاد مهم است.


شریفی با اشاره به اینکه مقالات بنیادی باید به تحقیقات کاربردی تبدیل شوند، خاطرنشان کرد: کاربردی شدن رساله‌ها، پایان‌نامه‌ها و تعامل بین صنایع مختلف و دانشگاه‌ها باید تقویت شود و خروجی‌ها و دستاوردهای آن همانند بخش تولید مقاله، علم و دانش به بهترین نحو ممکن باشد.


انتهای پیام/۱۱۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر