صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۰۹ - ۲۲ آبان ۱۴۰۰

کاهش گونه‌های پرندگان آمازون با افزایش دما/ انسان در تغییرات آب‌وهوایی نقش دارد

مطالعات نشان می‌دهد افزایش دما و تغییرات آب و هوایی بر تنوع گونه‌های پرندگان تأثیر منفی دارد.
کد خبر : 620966

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس آلرت، تحقیقات جدید از مجله ساینس نشان می‌دهد حتی قسمت‌هایی از جنگل آمازون که توسط بشر دست‌نخورده تحت تأثیر تغییرات آب‌وهوایی قرار می‌گیرد. در طول چهار دهه گذشته هوای گرم و خشک ابعاد بدن پرندگان را کاهش و طول بال‌ها را افزایش داده است. این تغییرات در واکنش با چالش‌های غذایی و فیزیولوژیکی به خصوص در طول فصل‌های خشک ژوئن تا نوامبر است.


تغییرات آب‌وهوایی که منجر به تغییرات در زندگی پرندگان می‌شود با دخالت مستقیم انسان از جمله قطع درختان جنگل رابطه مستقیم دارد. محققان اطلاعات گردآوری شده را از تجزیه‌وتحلیل شرایط ۱۵ هزار پرنده به‌ دست‌ آورده‌اند. محققان متوجه شده‌اند که وزن پرندگان از دهه ۱۹۸۰ میلادی کمتر شده‌ است. بیش‌تر گونه‌های پرندگان در هر دهه به طور متوسط دو درصد وزن بدن خود را از دست داده‌اند به این معنی که اگر وزن یک پرنده در سال ۱۹۸۰، ۳۰ گرم بوده در حال حاضر به طور متوسط ۲۷.۶ گرم شده است.


در مجموع، دانشمندان ۷۷ گونه از پرندگان را بررسی کردند زیستگاه این پرندگان متنوع، از کف خنک و تاریک جنگل گرفته تا طبقات میانی و گرمتر درختان، بوده است. پرندگانی که در بالاترین نقطه در اوج پرواز می‌کنند و مدت طولانی‌تری در معرض گرما قرار می‌گیرند بیش‌ترین و بارزترین تغییرات در وزن بدن و اندازه بال را داشته‌اند.


این‌که چرا ابعاد کوچک پرندگان تحت گرم شدن هوا مفید است استدلال خوبی دارد که پرندگان می‌توانند خودشان را خنک کنند اما خنک کردن بال‌های بزرگ دشوار است. بال‌های بزرگ و کاهش نسبت جرم به بال، پروازی بسیار مؤثر را ایجاد می‌کند که بسیار شبیه به هواپیمای گلایدر با یک بدنه باریک و بال‌های بزرگ است که با انرژی کم‌تر می‌تواند اوج بگیرد.


افزایش نسبت جرم به بال نیازمند این است که پرندگان با سرعت بیش‌تری بال و پر بزنند تا در اوج باقی بمانند بنابراین انرژی بیش‌تری استفاده و گرمای متابولیک بیشتری تولید می‌کنند. این مطالعات، برای تشخیص این‌که آیا این تفاوت‌ نسبت جرم به بال به دلیل انتخاب طبیعی بوده که سبب تغییرات ژنتیکی شده است یا این‌که نتیجه تفاوت‌ الگوهای رشدی براساس منابع موجود است طراحی نشده ‌است. هر دو این اتفاقات ممکن است اما شواهد خوبی برای این‌که سیر تکاملی پرندگان در فواصل کوتاه رخ داده، موجود است.


به گفته محققان از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، پرندگان آمازون بسیار خوب با یک‌دیگر تنظیم شده‌اند بنابراین این امر که تمام جمعیت پرندگان چند گرم کوچک‌تر شده، بسیار مهم است. این‌که پرندگان در آینده چگونه با گرم‌تر و خشک‌تر شدن هوا کنار می‌آیند یک سوال بزرگ است. مطالعات نشان می‌دهد که گونه پرندگان با گرم‌تر شدن هوا کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر