هر آنچه لازم است درباره ارز دیجیتال تتر بدانید
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، احتمالا شما در حین خواندن مقالات یا شنیدن خبرهایی درباره ارزهای دیجیتال، با واژه «استیبل کوین» یا «ارز پایا» برخورد کرده اید. اگر نمیدانید استیبل کوین چیست باید بگوییم این نوع ارزهای دیجیتال، ارزهایی هستند که محبوبند چون قیمت ثابتی دارند.
تتر چیست؟
میدانیم که خرید بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر به دلیل جهشهای قیمتیشان مورد استقبال اکثر افراد است اما استیبل کوینها (ارزهای پایا) همه خوبیشان در این است که افزایش یا کاهش قیمت ندارند. ممکن است بپرسید چرا چنین ارزهای دیجیتالی باید محبوب باشند؟ جواب این است که سرمایه گذاران علاوه بر سود، به حفاظت از دارایی خودشان هم فکر میکنند. بیت کوین و ارزهای دیجیتال سودآور، بخش اول دغدغه آنان را پوشش میدهد اما برای اینکه نگرانی سرمایه گذاران در خصوص زیان یا رکود کاهش یابد، استیبل کوینها (ارزهای پایا) به میان آمدهاند تا بتوانند در برابر نوسانهای شدید بازار از سرمایه محافظت کنند.
استیبل کوینها (ارزهای پایا) برای این کار به یک دارایی بیرونی وابسته اند که میتواند طلا یا یک ارز شناخته شده مثل دلار یا یورو باشد و یا اینکه مجموعهای از ارزهای دیجیتال دیگر مانند اتریوم را وثیقه خود قرار دهند.
ارز دیجیتال تتر (Tether) که به اختصار USDT نوشته میشود، معروفترین و بزرگترین استیبل کوین یا همان ارز پایای کنونی جهان است. تتر مدعی است نسبت ارزشی خود را با دلار آمریکا به صورت یک به یک نگه میدارد یعنی همیشه قیمت تتر حول و حوش یک دلار میباشد.
البته علاوه بر تتر دلار، تتر یورو (EURT) و تتر طلا (XAU) هم داریم که در آن قیمت هر تتر طلا به اندازه قیمت یک اونس طلای واقعی ثابت خواهد ماند.
تتر با نام "Realcoin"در ژوئیه 2014 راه اندازی شد. آن زمان، این ارز دیجیتال روی لایه اومنی بلاک چین بیت کوین فعال بود اما بعدا به پروتکل های دیگر، از جمله اتریوم، بیت کوین کش، ترون و لیکوئید گسترش یافت و به تازگی روی بلاک چین سولانا هم راه اندازی شده است. بعدها هم نام این ارز دیجیتال به واسطه اینکه شرکت Tether مالکیت آن را در اختیار گرفت، تتر نامگذاری شد.
مزایا و معایب ارز دیجیتال تتر چیست؟
همان طور که گفتیم تتر یک استیبل کوین (ارز پایا) است و همه مزایای این نوع ارزهای دیجیتال در ثابت بودن ارزش آنهاست. همین مسأله به تتر اجازه داده است که برخلاف ارزهای دیجیتال محبوبی مانند بیت کوین و اتریوم، نه بهعنوان واسطه سرمایهگذاریهای سوداگرانه، بلکه بهعنوان وسیله مبادله و شیوه ذخیرهسازی ارزش استفاده شود.
همه فعالان بازار ارزهای دیجیتال میدانند وقتی بازار دچار نوسانات قیمتی شدید میشود، باید رمزارزهای خود را به تتر تبدیل کنند تا به این ترتیب سرمایه خود را از گزند نوسانات قیمتی دور نگه دارند.
اما همه سودمندی تتر در این خاصیت آن خلاصه نمیشود. امروزه تتر یکی از محبوبترین و پراستفادهترین ارزهای دیجیتال است که محبوبیت و کاربرد آن از حوزه کسب و کار ارز دیجیتال فراتر رفته و در حوزههای مختلف بانکی، مالی و خدماتی نیز دارای کاربرد شده است.
تتر اکنون بر بستر چند شبکه کار میکند و به همین دلیل کارمزد آن با توجه به شبکهای که روی آن کار میکند، متفاوت است. چنان که گفتیم زمانیکه این ارزدیجیتال، روی شبکه اومنی راهاندازی شد، کارمزد این شبکه ۴ دلار بود اما بعد از مدتی سکههای تتر به شبکه اتریوم منتقل شدند و بیشتر کوینها تا همین امروز هم در آنجا قرار دارند.
بعدا تتر به بلاکچین ترون انتقال پیدا کرد و در این شبکه، کارمزد تراکنشهای ارزدیجیتال نام برده صفر اعلام شد. البته اگر امروزه در شبکه ترون اقدام به خرید و فروش تتر کنید، باید حداکثر یک تتر کارمزد پرداخت کنید که به استخراجکنندگان شبکه میرسد. در نتیجه نقل و انتقالات مالی به وسیله تتر، بسیار ارزان است.
بعلاوه فناوری بلاک چین باعث افزایش بی رقیب سرعت انتقال هم شده است. به همین دلیل شما با در اختیار داشتن تتر به راحتی میتوانید آن را به پول تبدیل کنید و درگیر مشکلات و دردسرهای بوروکراسی اداری بانکها و موسسات مالی بزرگ نشوید. سرعت تبادل مالی در بازار رمز ارز یک امتیاز مهم به تتر داده است. فرض کنید شما میخواهید با نزولی شدن قیمت یک ارز دیجیتال، مقداری از آن را بخرید تا در زمان صعودی شدن بازار، آن را به سرعت بفروشید و سود کنید. در شرایط معمول، تبادلات ارزی و پولی به زمانی طولانی نیاز دارد که شاید باعث از دست رفتن فرصت برای سودآوری شود اما واریز و برداشت تتر در صرافی آنلاین ارز دیجیتال زمان بسیار اندکی (حداکثر چند دقیقه) طول میکشد.
امروزه تتر با امکان انتقال سریع، ارزان و ایمن دارایی به یکی از بهترین گزینهها برای امور مالی و نقل و انتقال پول تبدیل شده است که این هم یکی دیگر از مزایای این ارزدیجیتال است و باعث رشد آن در سطح جهان شده است.
آینده تتر چگونه پیش بینی می شود؟
در تاریخچه عملکرد تتر، فراز و نشیبهای زیادی را شاهد بوده ایم. برای نمونه در سال 2017 حدود 31 میلیون دلار توکن USDT دزدیده شد و تتر مجبور شد معاملات خود را به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد که نرم افزار جدیدی را برای اجرای شرایط اضطراری ارائه خواهد کرد. اما این دردسرها در کنار مظنون بودن همیشگی مقامات مالی و سیاسی آمریکا به تتر، نه تنها باعث فروپاشی آن نشده، بلکه به عکس شیب حرکت تتر همیشه رو به بالا بوده است. به عنوان مثال در 25 فوریه سال 2015 حجم معاملات تتر کمتر از 6 واحد بود اما در ابتدای سال 2016 به بیش از 433 هزار واحد رسید. در ابتدای سال بعد یعنی سال 2017 حجم معاملات این ارز دیجیتال از مرز 49 میلیون دلار گذشت و در ابتدای سال 2018 تتر نه تنها باز هم رشد کرد، بلکه باید گفت انفجاری پیش رفت و مجموع معاملات دومین روز این سال به 2 میلیون و 600 هزار دلار رسید.
امروز ارزش کل بازار تتر بیش از 71 میلیارد دلار است و انگار هیچ چیزی نمیتواند جلوی رشد شتابناک و گسترش روز افزون بازار آن را بگیرد. بیدلیل نیست که تقاضا برای خرید تتر به یکی از بخشهای جدایی ناپذیر صنعت ارزهای دیجیتال درآمده و یکی از عوامل برتری صرافی های آنلاین ارز دیجیتال، توانایی آنها در تامین تتر مورد نیاز مشتریان و سرعت واریز تتر است. با همه چالشهایی که بر سر راه این ارز دیجیتال در جهان وجود دارد و با وجود اینکه تتر رقبای مهمی نیز در میان استیبل کوینها (ارزهای پایا) دارد، تا بحال رشد خیره کنندهاش و جایگاه منحصر به فرد این ارز دیجیتال از بین نرفته و به نظر میرسد چنین امری در شرایط عادی و بدون پیشامد رخدادهای عجیب و غریب اتفاق نیفتد. اغراق نیست اگر بگوییم جایگاهی که تتر در میان استیبل کوینها (ارزهای پایا) پیدا کرده است، مانند جایگاهی است که بیت کوین در میان همه ارزهای دیجیتال پیدا کرده است و همچنان که جایگاه بیت کوین به راحتی قابل جایگزینی نیست، استیبل کوینها یا ارزهای پایای دیگر هم باید فعلا به ایستادن پشت سر تتر عادت کنند.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/