حدود ۳۰ درصد زنان پس از زایمان دچار افسردگی میشوند
دکتر عباسعلی ناصحی در گفتوگو با خبرنگار گروه پزشکی خبرگزاری آنا درباره افسردگی پس از زایمان در خانمها گفت: افسردگی پس از زایمان معمولا در چهار هفته اول بعد از زایمان آغاز میشود و در صورت درمان نشدن ممکن است ماهها به طول بینجامد.
وی افزود: این زنان علاوه بر علائم افسردگی دچار احساس غم و اندوه، ناتوانی، پوچی، بیارزشی میشوند و نسبت به ادامه زندگی ناامید میشوند و ادامه زندگی را بیارزش تلقی میکنند به گونهای که ممکن است افکار خودکشی نیز به ذهن آنها خطور کند که در صورت تداوم این علائم و درمان نشدن آن حتی ممکن است اقدام به خودکشی نیز کنند.
این متخصص روانپزشکی در ادامه تصریح کرد: هنگامی که زنان دچار افسردگی بعد از زایمان میشوند باید نوزاد را از دسترس او خارج کرد زیرا علاوه بر اینکه این موضوع میتواند سلامت نوزاد را به خطر بیندازد میتواند منجر به کاهش کیفیت مراقبت از کودک نیز شود.
ناصحی درباره درمان این دسته از بیماران گفت: افسردگی پس از زایمان درمان سختی ندارد و همانند سایر انواع افسردگی از طریق روان درمانی، درمانهای حمایتی و دارو بهبود مییابد، در برخی موارد نیاز است تا فرد در بیمارستان بستری شود و در برخی موارد نادر دیگر نیز ممکن است بیمار به درمان با شوک نیاز داشته باشد.
وی با بیان اینکه افسردگی با غم بعد از زایمان بسیار متفاوت است عنوان کرد: غم بعد از زایمان حدود یک هفته بعد از زایمان به طول میانجامد و به صورت خودبهخود بهبود مییابد و نیاز به انجام درمانهای خاصی ندارد.
به گفته این متخصص روانپزشکی، حدود 20 تا 30 درصد زنان دچار افسردگی بعد از زایمان میشوند.
ناصحی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر درمانگر، اطرافیان بیمار به خصوص همسر وی تاثیر بسزایی در روند بهبود دارند زیرا زمانی که خانم احساس کند در مشکلات یک همراه دارد و همسرش برای بزرگ کردن نوزاد او را کمک میکند بهبود با سرعت بیشتری انجام میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/