صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۸ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰
بخش دوم/ منصوری در گفت‌وگوی مشروح با آنا:

روحانی کشور را با اشرافی‌گری اداره می‌کرد / نهیب رئیسی به مسئولان در جلسات خصوصی

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: مدیریت روحانی بر اساس یک دیدگاه خاص کاملاً اشرافی، غرب‌گرایانه و تجملی بود و عملاً وی این حق را برای خودش قائل بود که کشور در اختیار خودش و در خدمت دولت باشد نه دولت در خدمت مردم!
کد خبر : 618763

گروه سیاست خبرگزاری آنا، در قسمت اول گفت‌وگوی مشروح آنا با جواد منصوری، اهمیت ارتباط دائم و نزدیک مسئولان با مردم و دیدگاه امام خمینی (ره) در این خصوص موردبررسی قرار گرفت.


منصوری در این گفت‌وگو با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا یک انقلاب و نظام مردمی بوده است، تصریح کرد: «به همین دلیل این نظام باید با مردم باشد و مردم صاحب کشور و صاحب‌اختیار هستند و کل مسئولان درواقع مستخدم مردم و به قول امام (ره) مزدور مردم هستند و باید برای مردم کار کنند. متأسفانه تناقض میان مسئولان و مردم ما همچنان باقی‌مانده است؛ به‌عبارت‌دیگر، مدیران ما هنوز درک نکرده‌اند که مزدور مردم هستند و باید برای آن‌ها خدمت کنند. حضرت امام (ره) فرمودند اگر به من خدمت‌گزار بگویید بهتر از آن است که رهبر بگویید. امام (ره) واقعاً برای مردم و به فکر مردم بودند و می‌خواستند هر طور شده با مردم تماس داشته باشند.»


مشروح بخش اول گفت‌وگوی آنا با منصوری را «اینجا» بخوانید.


فاصله مسئولان از ملت در ادوار گذشته موجب نارضایتی و بی‌اعتمادی مردم شده است


جواد منصوری در بخش دوم گفت‌وگوی مشروح با خبرنگار گروه سیاست آنا، با بیان اینکه در چند دهه گذشته فاصله مسئولان و مردم روزبه‌روز رو به افزایش بود، گفت: این افزایش فاصله به‌علاوه عملکردهای نامطلوب در ابعاد مختلف، موجب شده یک نارضایتی، بی‌اعتمادی و یک نوع نگرانی نسبت به آینده مملکت به خاطر عملکردهای نامناسب مسئولان در مواجهه مردم دیده شود.


وی افزود: در انتخابات اخیر بالاخره شخصی آمد و با جمع‌بندی آنچه در چند دهه گذشته واقع‌شده به این نتیجه رسید که مسئله اصلی مردم این است که مسئولان را از خودشان نمی‌دانند. مسئولان هم مردم را از خودشان نمی‌دانند و در حقیقت مسئولان خودشان را تافته جدا بافته‌ای می‌دانند که باید ریاست کنند و مردم هم باید ریاست آقایان و تصمیمات‌شان و سوءمدیریت‌شان را تحمل کنند و ساکت و تسلیم باشند. حجت‌الاسلام رئیسی متوجه لزوم این شرایط شد.




بیشتر بخوانید:


سفرهای استانی رئیس‌جمهور با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود/ مسئولان دولت قبل به سفرهای استانی اعتقاد نداشتند


دولت قبل به توانمندی داخلی اعتماد نداشت بود/ مشکلات کشور یک‌روزه قابل حل نیست


ادعای حجاریان درباری نظامی بودن اکثریت استانداران جدید درست است؟




نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اهمیت ارتباط مسئولان با مردم اظهار کرد: اگر مدیریت جدید فرضاً همه مشکلات مملکت را حل نکند ولی واقعاً صمیمانه، صادقانه و مخلصانه با مردم بجوشد و به چادر مردم آسیب‌دیده در مناطق زلزله‌زده برود و همچنان که آن خانواده زلزله‌زده آب باران آن چادر را تحمل می‌کنند، این مدیر هم تحمل کند، مردم از چنین اقداماتی خیلی راضی می‌شوند و احساس می‌کنند که مدیران از جنس خودشان هستند.


حجت‌الاسلام رئیسی مصمم است در مسیر متفاوت از مدیریت دوره گذشته حرکت کند


منصوری با اشاره به رویکرد تحول‌گرایانه دولت سیزدهم تصریح کرد: به نظر می‌رسد حجت‌الاسلام رئیسی کاملاً‌ اهمیت ارتباط با مردم را درک کرده و مصمم است در مسیر متفاوتی از مدیریت گذشته حرکت کند. وی در این زمینه به اشکال مختلف اقدام می‌کند؛ آنچه در تلویزیون و رسانه‌ها مطرح می‌شود بخشی از حرکت مردمی وی است، در جلسات خصوصی، رئیس‌جمهور به‌شدت به مدیران کشور نهیب می‌زند و در خصوص سهل‌انگاری، تأخیر در انجام کارهایشان یا بی‌توجهی به امور خیلی جدی هشدار می‌دهد و در همین مدت چندین مدیر را به دلیل عملکرد ضعیف‌شان مواخذه کرده است.


وی ادامه داد: اگر این خط ادامه پیدا کند، طبیعتاً ممکن است مشکلات مملکت تماماً و به‌زودی حل نشود، برای اینکه واقعاً هم مشکلات روی‌هم انباشته‌شده و متأسفانه بسیار عمیق شده اما مردم احساس می‌کنند که مدیرانی از جنس خودشان و به فکرشان هستند به آن‌ها خدمت می‌کنند؛ این اقدامات باعث می‌شود همکاری، امیدواری‌ و اعتماد مردم به دولت بیشتر شود و امیدواریم که دولت همچنان این مشی را ادامه دهد.


تحلیلگر مسائل سیاسی در پاسخ به این پرسش که در مقایسه مصداقی عملکرد بین دولت‌های رئیسی و روحانی، به چه مواردی می‌توان اشاره کرد گفت: به‌طور مثال در نوروز سال ۹۸ که سیل استان‌های مازندران و گلستان رخ داد و تلفات زیادی هم داشت، آقای روحانی به قشم سفر کرده بود تا از تعطیلات نوروزی استفاده کنند و صرفاً با یک تماس سعی کرد که با مردم داغ‌دیده همدردی و بحران آنجا را مدیریت کنند ولی آقای رئیسی در زلزله اخیر اندیکا با اینکه خیلی شرایط ساده‌تری نسبت به آن سیل بود، برای رسیدگی به وضعیت زلزله‌زدگان شخصاً در محل حضور پیدا کرد.



منصوری افزود: در ماجرای آبان ۹۸ نیز آقای روحانی آن جمله معروف خودش را گفت که من خودم صبح جمعه فهمیدم و باعث خشم مردم شد ولی آقای رئیسی در شرایط مشابه که این اتفاق افتاد شخصاً از وزارت نفت و یک جایگاه سوخت سرزده بازدید کردند و سعی شد اوضاع را مدیریت کنند، رئیسی حتی جلسه وزرای خارجه کشورهای همسایه را که قرار بود با حضور وی افتتاح شود ترک کرد و گفت به‌جای من معاون اول رئیس‌جمهور به این اجلاسیه برود تا من به مسئله اول مردم رسیدگی کنم.


مقایسه بین روحانی و رئیسی از حد بدیهیات و مصادیق روشن گذشته است


وی با بیان اینکه به نظر من مقایسه بین روحانی و رئیسی از حد بدیهیات و مصادیق روشن گذشته است، تصریح کرد: ما از این نمونه‌ها خیلی زیاد می‌توانیم ذکر کنیم؛ به‌ هر حال مدیریت آقای روحانی بر اساس یک دیدگاه خاص کاملاً اشرافی، غرب‌گرایانه و تجملی بود و عملاً وی این حق را برای خودش قائل بود که کشور در اختیار خودش و در خدمت دولت باشد نه دولت در خدمت مردم!


منصوری ادامه داد: در عمل رویه دولت روحانی این بود؛ البته ممکن است خودش چیز دیگری بگوید اما اندیشه سیاسی آقای روحانی این است که ما در جایگاهی هستیم که باید مردم در خدمت ما باشند درحالی‌که تفکر دینی به ما می‌گوید مسئولان باید خدمتگزار مردم باشند و پیامبر اسلام (ص) می‌فرماید بهترین شما خدمت‌گزارترین شما به مردم است.


سفیر سابق ایران در چین و پاکستان با اشاره به عملکرد ضعیف دولت روحانی در مواجهه با بحران گفت: نه‌تنها در قضیه سیل گلستان و گرگان بلکه ‌در قضیه حادثه منا هم روحانی چون در نیویورک بود، وقتی از این فاجعه مطلع شد، برای پیگیری این موضوع به یک تماس تلفنی اکتفا کرد درحالی‌که ما موارد متعددی داریم که رؤسای سایر کشورها حتی در موارد بسیار کوچک‌تر بلافاصله سفرشان را قطع می‌کنند، به کشورشان برمی‌گردند، ستاد فوق‌العاده تشکیل می‌دهند و مسائل را بررسی می‌کنند ولی ما در قضیه عربستان دیدیم که بالاخره رهبر انقلاب به میدان آمدند و آن موضع‌گیری را کردند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
k
07:50 - 1400/08/15
فقر که ازدر بیاید ایمان از پنجره بیرون رود.