صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی(۵۶)/ نورزاد در گفت‌وگو با آنا:

دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها انجمن‌های علمی را حمایت کنند

انجمن‌های علمی برای پیشبرد علم باید به‌دنبال جذب دانشجویان باشنددبیر انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی علوم تحقیقات گفت: هنوز انجمن‌های علمی بسیاری راه‌اندازی نشده‌اند و یا راه‌اندازی شده‌ و فعال نیستند که باید به حل این مشکل رسیدگی و انجمن‌ها از طریق دانشگاه و دانشکده خود حمایت شوند.
کد خبر : 618371

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ انجمن‌های علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیت‌های بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیت‌های پژوهشی و علمی می‌شوند.


بخش عمده این ظرفیت‌ها، ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.




بیشتر بخوانید:


خروجی مفید انجمن‌های علمی با تشکیل استارت‌آپ‌ها


تربیت دانشجویان با توانایی حل مسائل مهندسی در حوزه کارآفرینی


۲ راه تقویت انجمن‌های علمی کدامند؟


ارتقای علم، دانش و سواد دانشجویان در انجمن‌های علمی




خبرنگار خبرگزاری آنا در پنجاه و ششمین شماره از پرونده «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی دانشجویی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات با مهدی نورزاد دبیر این انجمن گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


آنا: لطفاً انجمن علمی مهندسی مکانیک واحد علوم تحقیقات را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن (زمینه‌های کاری) معرفی فرمایید.


نورزاد: انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران شهریور ۱۳۹۸ با انتخاب ۶ نفر از اعضای حال حاضر انجمن که شامل یک نفر رئیس انجمن و چهار نفر هیئت مدیره و یک نفر با عنوان عضو علی‌البدل است، راه‌اندازی شد.


ابتدا اسامی ۱۲ نفر از دانشجویان منتخب شد و پس از پیگیری‌ها و نامه‌های اداری، انتخاباتی توسط دانشجویان در این زمینه برگزار و در نهایت ۶ نفر عضو فعلی انتخاب شدند.


برنامه‌های انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در زمینه‌های مختلف علمی اعم از برگزاری دوره‌های صنعتی و نرم‌افزاری، برگزاری همایش‌ها و وبینارهای متعدد در شاخه‌های مختلف مکانیک، برگزاری اردوها و بازدیدهای علمی از شرکت‌ها و صنایع بزرگ علمی، تشکیل تیمی قدرتمند از دانشجویان برای فعالیت‌های علمی و پژوهشی و ... است.


داشتن برنامه و عمل‌کردن و پیش‌رفتن طبق آن نه‌تنها منجر به پیشرفت انجمن‌های علمی می‌شود؛ بلکه پیشرفت دانشگاه و دانشجویان را هم دربرمی‌گیرد.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


نورزاد: انجمن‌های علمی در دانشگاه طبق مقررات کنونی، وظایفی را عهده‌دار هستند که توسط ارتباطات گسترده‌ای که با دانشگاه و صنعت دارند، جایگاه خوبی را کسب می‌کنند و طبق مقررات باید اهداف مورد نظر را انجام دهند؛ البته ذکر این‌ مورد حائز اهمیت است که جایگاه انجمن‌های علمی بسیار مهم است و در صورتی که به اهداف خود و مقررات موجود پایبند باشند، هر انجمن طبق برنامه‌ها و سیاست‌های خود می‌تواند فعالیت‌هایی را داشته باشد به شرط آنکه قابل پیاده‌سازی باشد.


تشکیل تیم‌های قدرتمند علمی و پژوهشی


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


نورزاد: انجمن‌های علمی می‌توانند در دانشگاه در زمینه‌های پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش‌های نوین بسیار مؤثر و کارساز باشند؛ چراکه با توجه به ارتباطات گسترده با دانشگاه، صنعت و ... و دردست‌داشتن دانشجویان قوی در این زمینه بسیار موفق و کاربردی هستند. انجمن‌ها با برگزاری دوره‌ها، همایش‌ها، وبینارهای متعدد و ... یا حتی تشکیل تیم‌های قدرتمند علمی و پژوهشی در این زمینه بسیار کارساز هستند.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟


نورزاد: چالش و مشکلاتی برای تشکیل انجمن علمی مهندسی مکانیک وجود داشت و به علت برخی از مسائل با اینکه اهداف علمی بالایی داشتیم؛ اما بنابر سیاست‌های دانشکده و دانشگاه، حمایت‌ها برای تشکیل این انجمن بسیار ضعیف بود و دوره تشکیل انجمن بسیار زمان‌بر شد تا جایی که حتی پس از تشکیل هم هیچ حمایتی توسط دانشکده و دانشگاه صورت نگرفت؛ بنابراین مهم‌ترین و حائز اهمیت‌ترین نکته حمایت دانشگاه و دانشکده از دانشجویان فعال و قوی است تا یک انجمن علمی شکل بگیرد و در مسیر اهداف پیش روی خود فعالیت‌های بسیاری را انجام دهد. یک انجمن برای پیش‌بردن اهداف خود باید بسیار فعال باشد تا بتواند جذب‌کننده باشد.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


نورزاد: انجمن‌های علمی برای پیشبرد علم علاوه‌بر حمایت‌های دانشگاه باید با فعالیت‌های بسیار خود دانشجویان را جذب کنند. حال این روش چه از نظر تبلیغات و برگزاری وبینار یا همایش‌هایی به‌منظور معرفی اعضا و اهداف خود به دانشجویان و چه از طریق فعالیت‌های گسترده خود در زمینه تحقیق و پژوهش و ... باشد. داشتن برنامه و عمل‌کردن و پیش‌رفتن طبق آن بسیار مهم و حائز اهمیت است؛ چراکه نه‌تنها منجر به پیشرفت انجمن بلکه پیشرفت دانشگاه و دانشجویان را هم دربرمی‌گیرد.



آنا: نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با انجمن مهندسی مکانیک چگونه بوده است؟


نورزاد: انجمن علمی مهندسی مکانیک برای اجرای اهداف خود طبق قوانین کنونی، علاوه‌بر داشتن ارتباط با باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ارتباطاتی هم با دانشکده مربوط خود داشته که کمک‌کننده‌ای برای پیشبرد اهداف انجمن بوده است؛ البته باید تشکر ویژه‌ای از شهرام اعتمادی‌حقیقی مدیرگروه، محمد احرابی بخش امور فرهنگی و دانشجویی دانشکده و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد علوم و تحقیقات داشته باشم که با راهنمایی‌ها و حمایت‌های بی‌دریغ زمینه پیشرفت و توسعه‌دادن به انجمن را فراهم کردند؛ بنابراین انجمن علمی مهندسی مکانیک با حمایت‌ها، نظر و پیشنهاد این افراد موفق به انجام برخی از اهداف شد.


تشریح اهداف و برنامه‌های انجمن مهندسی مکانیک


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشریح فرمایید.


نورزاد: انجمن علمی مهندسی مکانیک تاکنون موفق به برگزاری همایش و دعوت استادان دانشکده، مدیران و مهندسان صنعتی ازجمله شرکت سایپا، ایجاد فضایی خوب برای ارتباط با دانشجویان جدید برای راهنمایی‌های ثبت‌ نام و انتخاب واحد و برگزاری دوره‌های نرم‌افزاری کوتاه‌مدت به‌منظور انجام پروژه‌های دانشجویی شده است؛ اما با توجه به بحران کرونا و معضل ویروس کووید-۱۹ شرایط برای انجام برخی از اهداف سخت‌تر و درنهایت سبب فعالیت‌هایی در زمینه برگزاری وبینارهای علمی در زمینه‌های مختلف و همکاری با مدیرگروه برای برگزاری دوره‌های آنلاین ازجمله دوره هیدرولیک‌ و نیوماتیک شد.




بیشتر بخوانید:


۱۷ راهکار برای تحول و پیشرفت انجمن‌های علمی


بوروکراسی و قوانین دست‌وپاگیر به انجمن‌های علمی صدمه زده است


بودجه کافی و بدون دردسر در اختیار انجمن‌های علمی قرار گیرد


پرداخت بودجه ثابت به انجمن‌های علمی فعال




اهداف بسیار دیگری هم مانند برگزاری اردو و بازدید از شرکت‌های صنعتی مانند سایپا و ایران‌خودرو نیز در برنامه داشته‌ایم که با توجه به محدودیت‌های کرونایی شکل و رویه آنها عوض شد؛ البته ذکر این نکته هم الزامی است که انجمن علمی مهندسی مکانیک با دانشگاه‌های دیگر ازجمله دانشگاه شریف و خواجه نصیر در زمینه‌های بسیاری برای ورود دانشجویان به صنعت و گذراندن دوره‌های کارآموزی منجر به استخدام، همکاری داشت و این فضا را برای دانشجویان ایجاد کرد و حتی با بخش پارک علم و فناوری دانشگاه شریف با رایزنی‌ها و جلسات متعدد به نتایج بسیار عالی در زمینه همکاری‌های علمی و پژوهشی نیز رسیدیم.


با همکاری مدیرگروه مهندسی مکانیک، گروهی از دانشجویان فعال و خوب تشکیل شد که هدف از این گروه فعالیت‌های جدای از انجمن مانند فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقی منجر به تولید محصول بود که اکنون در برخی از زمینه‌ها در حال فعالیت هستیم و مطالب پژوهشی کشف‌شده هم در صفحه اینستاگرامی انجمن قابل مشاهده است.


آنا: و سخن آخر...


نورزاد: امیدوارم با فعالیت‌ها و دستاوردهای انجمن‌های علمی، سطح علمی کشور بالاتر برود. انجمن‌های علمی بسیاری هستند که یا هنوز راه‌اندازی نشده‌اند و یا راه‌اندازی شده‌ و فعال نیستند که باید به حل این مشکل رسیدگی شود و انجمن‌ها از طریق دانشگاه و دانشکده خود حمایت شوند؛ چراکه سرمایه‌های مهم و باارزشی هستند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر