صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۰ - ۱۰ آبان ۱۴۰۰
هشداری برای محققان؛

تمام ژن‌ها را به سرطان مرتبط نکنید

تحقیقات علمی حدود 90 درصد ژن‌های انسانی را به سرطان مرتبط کرده، حال یک تجزیه‌وتحلیل جامع به محققان هشدار می‌دهد که هر ژنی را به سرطان مرتبط نکنند.
کد خبر : 618176

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، محققان با تجزیه‌وتحلیل مطالعات علمی انجام‌شده در خصوص ارتباط میان ژنتیک و ابتلا به سرطان به این نتیجه رسیدند که از هر ۱۰ ژن ۹ مورد حداقل در یک مطالعه حوزه سرطان به عنوان عامل دخیل این بیماری نام برده شده است. نقش هر ژن انسانی در ابتلا به سرطان را می‌توان بر اساس مطالعات قبلی توجیه کرد، این امر نه‌تنها سرعت تحقیقات برای پیدا کردن دلیل اصلی سرطان را کاهش داده بلکه مانع از شناسایی دلیل ژنتیکی اصلی در بیماری‌های دیگر شده است.


طبق گزارش دانشگاه لیورپول، مطالعات گسترده‌ای در خصوص سرطان در حوزه علوم زیستی و زیست پزشکی انجام شده است. با این حال، حجم زیادی از داده‌های جمع‌آوری‌شده در مورد سرطان به این معناست که اطلاعات بسیار بیشتری در مورد ژن‌های مرتبط با سرطان نسبت به هر بیماری دیگری وجود دارد.


این مقالات لزوما به ارتباط علمی بین ژن‌های خاص و سرطان اشاره نمی‌کند اما به این معنی هستند که اکثریت ژن‌های انسانی در زمینه سرطان مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. در مطالعه تقریبا هر ژن انسانی به ارتباط آن با سرطان اشاره شده است. با توجه به این که تقریبا از هر دو نفر یک نفر به سرطان مبتلا می‌شوند و مطالعات زیادی در این حوزه انجام شده اما هیچ نشانه‌ای از کاهش سرعت این بیماری وجود ندارد. در واقع مطالعات قبلی نشان داده است که حجم تحقیقات سرطان بیش از هر تحقیق دیگری رشد کرده است.


با توجه به تعداد داده‌ها و منابع آزمایشگاهی مانند رده‌های سلولی تثبیت شده مطالعه سرطان نسبتا آسان است. همچنین این موضوع به بودجه زیادی نیاز دارد. با این حال این بودجه به طور مساوی بین همه انواع سرطان تقسیم نمی‌شود. شکی وجود ندارد که ارتباط بین ژن‌ها و سرطان راهی برای مقابله با این بیماری است اما گزارش اخیر به محققان هشدار می‌دهد که از ترکیب ژنتیکی بدن انسان با سرطان آگاه باشند. در دنیای علمی که همه چیز و هر ژنی را می توان با سرطان مرتبط کرد، چالش تشخیص محرک‌های اصلی سرطان و اهداف درمانی امیدوارکننده‌تر است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: سرطان ژنتیک پژوهش
ارسال نظر