صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۰ - ۰۷ آبان ۱۴۰۰
آنا از اخبار دانشگاهی گزارش می‌دهد؛

از بررسی بازگشایی دانشگاه‌ها در کمیته علمی کرونا تا اختصاص سهمیه مازاد به رشته‌های دستیاری پزشکی

سرانجام کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا تصمیم گرفته موضوع بازگشایی دانشگاه‌ها را بررسی کند تا مشخص شود که امکان برگزاری آموزش حضوری وجود دارد یا نه!
کد خبر : 617397

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ با ورود به ماه دوم پاییز، موضوع از سرگیری آموزش حضوری جدی‌تر از قبل مورد بررسی قرار گرفت. آغاز آموزش حضوری بسیاری از جلسات مهم نظیر جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها را تحث تأثیر قرار داد چراکه مسئولان تراز اول آموزش عالی در این جلسه حضور داشتند و موضوع واکسیناسیون و آمار دانشجویانی که واکسن دریافت کرده‌اند، مورد بحث قرار گرفت.


بر اساس آمارهای ارائه‌شده در این جلسه مشخص شد که تاکنون حدود ۶۰ درصد دانشجویان واکسن تزریق کرده‌اند و هنوز ۴۰ درصد دانشجویان واکسن نزده‌اند البته اکثر دانشجویانی که واکسن دریافت نکرده‌اند از دوره کارشناسی هستند. مسئولان حاضر در این جلسه خواستار تبیین واکسیناسیون از سوی رسانه‌ها شدند تا دانشجویان بیشتری واکسینه شوند.


با این حال تأکید دانشگاه‌ها برای آغاز آموزش حضوری سبب شد که کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا دست به کار شود. بر اساس اعلام قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت؛ «بازگشایی دانشگاه‌ها در کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ به‌صورت جزئی بررسی و تصمیمات به‌صورت کشوری اعلام می‌شود.»


همچنین مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم در دستورالعملی با عنوان «پروتکل بهداشتی مبارزه با بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و تحقیقاتی» شرایط بازگشایی دانشگاه‌ها را ابلاغ کرد.


در هفته جاری دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز دستورالعمل آموزش حضوری را اعلام کرد. بر این مبنا آموزش حضوری در این دانشگاه از شهرهای آبی آغاز می‌شود و سپس شهرهای زرد با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی آموزش حضوری خواهند داشت.


آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان آزمون ارشد دانشگاه آزاد


دانشگاه آزاد اسلامی هفته پرخبری را پشت سر گذاشت چراکه علاوه ثبت‌نام از پذیرفته‌شدگان دوره کارشناسی ارشد باآزمون، ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان بدون آزمون این دوره را نیز آغاز کرد. بر این اساس پذیرفته‌شدگان تا ۸ آبان ماه فرصت دارند که از طریق سامانه آموزشیار ثبت‌نام کنند.




بیشتر بخوانید:


کدام دانشجویان امتحانات حضوری خواهند داشت؟


بیم و امیدهای آموزش حضوری در نیمسال‌ آینده تحصیلی دانشگاه‌ها




واگذاری نحوه برگزاری امتحانات به دانشگاه‌های معین در هر استان


بر اساس اعلام علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم درباره نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها؛ «نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه‌ها در هر استان به دانشگاه معین استان واگذار شده است.»


وی علت واگذاری نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه‌ها در هر استانی به دانشگاه معین را تفاوت وضعیت استان‌ها از نظر کرونا اعلام می‌کند و ادامه می‌دهد: «چون وضعیت استان‌ها از نظر کرونا با یکدیگر متفاوت است بنابراین نحوه برگزاری امتحانات در هر استان به دانشگاه معین واگذار شده است.»


معاون آموزشی وزارت علوم خاطرنشان می‌کند: «با اینکه نحوه برگزاری امتحانات بر عهده دانشگاه‌های معین است ولی در مجموع تلاش بر این است که امتحانات حضوری برگزار شود.»


این در حالی است که اخیراً مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرده بود که «درصورتی‌که پوشش واکسیناسیون برای جامعه دانشگاهی هر دانشگاه تکمیل و ۱۰۰ درصد شود، آموزش حضوری آغاز و امتحانات هم به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد. در غیر این صورت تصمیم‌گیری درباره شیوه برگزاری امتحانات بستگی به آخرین وضعیت پیک بیماری در هر استان و هر شهر خواهد داشت و مسئولیت و تصمیم‌گیری در این باره به شورای آموزش عالی استانی واگذار شده است. روشن است که یک تصمیم کلی برای همه دانشگاه‌های کشور وجود ندارد.»


آغاز ثبت درخواست نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی


یکی از اخبار مهم این هفته آغاز ثبت درخواست نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی بود. سامانه انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی برای نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از روز سوم آبان فعال شد و دانشجویان تا شنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ فرصت دارند درخواست خود را ثبت کنند.


تمامی دانشجویان باید برای ثبت درخواست، رسیدگی و پاسخگویی به تقاضاهای انتقال و میهمانی برای نیمسال اول ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به‌صورت اینترنتی به سامانه انتقال و میهمانی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کنند.


بررسی مدارک و اعلام نقص توسط دانشگاه مبدأ و ویرایش توسط دانشجو در فرصت شنبه ۶ آذرماه تا پنجشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰ صورت می‌گیرد. نتیجه توسط دانشگاه مبدأ در بازه زمانی شنبه ۲۰ آذرماه تا شنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۰ اعلام می‌شود. بررسی مدارک و اعلام نقص توسط دانشگاه مقصد و ویرایش توسط دانشجو در مدت‌زمانی یکشنبه ۵ دی‌ماه تا یکشنبه ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۰ صورت می‌گیرد. نتیجه توسط دانشگاه مقصد در بازه دوشنبه ۲۰ دی‌ماه تا شنبه ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد.


نحوه بازپرداخت وام‌های دانشجویی در دوران کرونا اعلام شد


نحوه بازپرداخت وام‌های دانشجویی در دوران کرونا نیز در این هفته اعلام شد. صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرد: «بر اساس مصوبه هیئت امناء صندوق رفاه و به منظور مساعدت با دانشجویان شاغل و دانش آموختگان بهره‌مند از تسهیلات اعطاییِ صندوق رفاه دانشجویانِ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دوران پاندمی بیماری کرونا که منجر به تعطیلی آموزش حضوری و به تبع آن افزایش سنوات تحصیلی آموزشی برای تعداد زیادی از دانشجویان شده است.»


اختصاص سهمیه مازاد رشته‌های دستیاری پزشکی به داوطلبان بومی


وزارت بهداشت نیز در این هفته از اختصاص سهمیه مازاد برای رشته‌های دستیاری پزشکی در مناطق بومی خبر داد و در دستورالعملی اعلام کرد: «برابر مصوبه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی سال ۸۹ و اصلاحیه ماده واحده سال ۹۲ سهمیه مازاد بر ظرفیت در رشته‌های دستیاری پزشکی به مناطق محروم به داوطلبان بومی اختصاص می‌یابد.»


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر