صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

فعال شدن شبکه 5G به واسطه توسعه متوازن پهن‌باند ثابت/دیتاسنترهای کشور وضعیت مطلوبی ندارند

در شبکه پهن‌باند ثابت، عقب‌ماندگی زیادی در کشور وجود دارد.
کد خبر : 616998

امیدواریم تشکیل این کمیته به بحث قانون‌گذاری کشور در زمینه فناوری اطلاعات کمک شایانی کند. حوزه ارتباطات در کشور به دو بخش کلی تقسیم می‌شود که عبارتند از شبکه پهن‌باند ثابت و شبکه سیار. در حال حاضر 131 میلیون مشترک شبکه سیار و 10 میلیون مشترک پهن‌باند ثابت وجود دارد. از 131 میلیون مشترک شبکه تلفن همراه بیش از 80 میلیون در بخش 3G و 4G از خدمات شبکه استفاده می‌کنند.


در بخش شبکه ثابت در چهار و پنج سال گذشته شاهد ریزش مشترکان بوده‌ایم. یعنی نه‌تنها افزایشی در این شبکه اتفاق نیفتاده است بلکه کاهش هم داشته‌ایم. اگر شبکه 5G بخواهد فعال شود، باید شبکه پهن‌باند ثابت به طور متوازن رشد کند، یعنی باید با قیمت و کیفیت مناسب در شبکه پهن‌باند ثابت خدمات به مشترکان ارائه شود.


از زمانی که صدا و سیما و ساترا مجوز VOD را گرفتند، بیش از 200 مجوز در این زمینه صادر شده است اما مصرف این شبکه، یک چهارم مصرف شبکه پهن‌باند کشور است. مجلس می‌تواند در زمینه رگولاتوری VOD فعال باشد تا سرویس‌دهندگان این بخش، خدمات مطلوب‌تری را به عموم مردم ارائه دهند.


مشکل عمده در بخش فین‌تک‌ها در بحث قوانین بانک مرکزی است و بانک مرکزی راهکاری جامع برای حل مشکلات فعالان این حوزه ندارد. یعنی بانک مرکزی باید همانند شبکه شتاب، دستورالعمل‌های خاصی را برای فعالان این حوزه تعریف کند.


بیش از 17 هزار فعال حقیقی و حقوقی در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور وجود دارد که این اعضا فرصت‌های شغلی زیادی را برای کشور ایجاد کرده‌اند.


در کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات فراکسیون راهبردی مجلس، موضوعات شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک مورد توجه قرار دارد و روند توسعه‌ای این پروژه‌ها به دقت بررسی می‌شود. دیتاسنترهای کشور هم‌اکنون وضعیت مطلوبی ندارند و باید در این حوزه چاره‌اندیشی صورت گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر